Home » Când, unde, cum » Cea mai în vârstă persoană din lume a ajuns la 119 ani. Familia a dezvăluit care este de fapt secretul longevității sale

Cea mai în vârstă persoană din lume a ajuns la 119 ani. Familia a dezvăluit care este de fapt secretul longevității sale

Cojocaru Cristian / 03.01.2022, 17:01
Cea mai în vârstă persoană din lume a ajuns la 119 ani. Familia a dezvăluit care este de fapt secretul longevității sale

Cea mai în vârstă persoană din lume și-a sărbătorit 119 ani de naștere în Japonia, spunând că este hotărâtă să prelungească recordul cu încă un an. În ciuda vârstei pe care o are această persoană, ai să rămâi uimit când ai să afli care este secretul longevității ei. Iată cum a reușit să ajungă la onorabila vârstă de 119 ani.

Cea mai în vârstă persoană din lume și-a propus să ajungă la 120 de ani

Kane Tanaka, care are o slăbiciune pentru băuturile carbogazoase și ciocolată, a marcat duminică piatra de hotar cu personalul de la azilul de bătrâni unde locuiește în prefectura Fukuoka, sud-vestul Japoniei, potrivit rapoartelor presei. Cartea Recordurilor Guinness a recunoscut statutul lui Tanaka în martie 2019, când avea 116 ani. Ea a continuat să obțină un record de vârstă japonez din toate timpurile când a atins 117 ani și 261 de zile în septembrie 2020.

Născută în 1903, anul în care frații Wright și-au făcut primul zbor cu motor și a avut loc primul Tur al Franței, Tanaka a trăit cinci domnii imperiale japoneze și și-a propus să împlinească 120 de ani. Tanaka, care s-a născut cu șase luni înaintea lui George Orwell, este unul dintre numărul mare și tot mai mare de centenari japonezi.

Într-o estimare publicată în septembrie, înaintea Zilei anuale a respectului pentru bătrâni, Ministerul Sănătății a declarat că un record de 86.510 de persoane aveau vârsta de 100 de ani sau mai mult, o creștere cu 6.060 față de anul precedent. Femeile reprezintă marea majoritate a centenarilor, bărbații reprezentând puțin peste 10.000, a transmis Ministerul.

Când sondajul anual a fost efectuat pentru prima dată în 1963, Japonia avea doar 153 de centenari, dar numărul a crescut la peste 10.000 până în 1998. Speranța de viață în Japonia, una dintre societățile cu cea mai rapidă îmbătrânire de pe pământ, este, de asemenea, la un nivel record, la 87,74 pentru femei și 81,64 pentru bărbați.

vârstă persoană lume
Kane Tanaka a implinit varsta de 119 ani

Tanaka are un regim „special”

Cu toate acestea, numărul tinerilor este în scădere, pe fondul încercărilor eșuate de a crește rata scăzută a natalității din țară. Cifrele guvernamentale au arătat că 1,2 milioane de oameni aveau 20 de ani la sfârșitul anului, ceea ce reprezintă o scădere de 40.000 față de anul trecut și cel mai mic număr de când au fost ținute evidențele pentru prima dată în 1968.

Tinerii de 20 de ani au reprezentat mai puțin de 1% din populația țării în ultimii 12 ani, a declarat postul public NHK. Când Tanaka a devenit cea mai bătrână persoană înregistrată în Japonia, a sărbătorit cu o sticlă de Cola care este băutura ei preferată și a făcut un semn de pace pentru fotografi.

În timp ce restricțiile de vizitare în timpul pandemiei de coronavirus înseamnă că a avut un contact limitat cu membrii familiei, se pare că folosește gesturi pentru a comunica cu personalul azilului și este pasionată de puzzle-uri și jocuri de societate. Tanaka s-a căsătorit când avea 19 ani și a ajutat la conducerea magazinului de tăiței al familiei, după ce soțul și fiul ei cel mare au plecat să lupte în al doilea război chino-japonez, care a început în 1937. Nepotul lui, Eiji, în vârstă de 62 de ani, a spus că vrea să o felicite personal pe Tanaka cât mai curând posibil.

„Sper că rămâne sănătoasă și se distrează în fiecare zi pe măsură ce îmbătrânește”, a spus Kyodo.

Familia femeii a dezvăluit că Tanaka adoră băuturile carbogazoase, iubește dulciurile și bea trei cafele pe zi, în ciuda vârstei sale și a faptului că a trecut prin mai multe probleme de sănătate în trecut.