Home » Când, unde, cum » Cele mai bine plătite locuri de muncă, în 2022, din România. Jobul care se plătește chiar și cu 5000 de euro pe lună

Cele mai bine plătite locuri de muncă, în 2022, din România. Jobul care se plătește chiar și cu 5000 de euro pe lună

Balan Daniel / 10.02.2022, 12:03
Cele mai bine plătite locuri de muncă, în 2022, din România. Jobul care se plătește chiar și cu 5000 de euro pe lună

Anul 2022 a adus majorări salariale consistente angajaților din unele domenii. După cum ne puteam aștepta, cele mai bine plătite locuri de muncă în acest an sunt în IT, inginerie, telecomunicații, sănătate, dar și în industria petrolului. Haideți să vedem în ce domeniu sunt cele mai mari salarii și care este jobul ce se plătește chiar și cu 5.000 de euro lunar.

Cele mai bine plătite locuri de muncă din România, în 2022

Conform unei analize a platformei BestJobs, nou an a adus un „nou vârf” sectorului IT, din punct de vedere al salariilor, după ce piețele din regiune și chiar și de pe alte continente au devenit mai accesibile pentru candidații români.

De asemenea, atât creșterea cifrei de afaceri a companiilor din acest domeniu, cât și competiția strânsă pentru angajați au determinat majorările salariale consistente din domeniu. După cum am menționat și anterior, conform datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, cele mai bine plătite locuri de muncă din țara noastră se găsesc în IT, telecomunicații, inginerie, sănătate și industria petrolului, urmate de domenii precum cel financiar și resurse umane.

Cele mai bune oferte de joburi sunt în domeniul IT

În domeniile menționate, salariile pornesc de la 2.000 de euro net lunar și poate ajunge chiar și la 5.000 de euro. Cu toate acestea, și în 2022 domeniul IT este situat în fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piața din România. Datele INS arată că angajații din IT&C din Cluj încasează salarii mai mari decât cei din Capitală. Se pare că asta se datorează numărului redus de specialiști din Cluj, raportat la cererea mare a companiilor.

Potrivit datelor de pe platforma de recrutare, cele mai mari oferte din IT le au candidații cu poziții de Senior Devops Engineer. Aceștia pot ajunge să încaseze chiar și până la 5.500 de euro net și beneficiază, printre altele, de asigurare medicală, un orar de lucru flexibil, tichete de masă și de cursuri de dezvoltare personală.

Cele mai bine plătite locuri de muncă, în 2022, din România
Cele mai bine plătite locuri de muncă, în 2022, din România

Care sunt cele mai bine plătite locuri de muncă în 2022

De asemenea, candidații înscriși pe platformă pot aplica pentru poziții de Full Stack Developer sau Senior Java Developer, care sunt plătite cu salarii de aproximativ 5.000 de euro net. Pe lângă acești bani se mai oferă asigurare medicală, program flexibil, tichete de masă și sprijin în reorientarea profesională internă, conform alephnews.ro.

Ofertele sunt mari și pentru candidații pentru postul de NET Technical Lead. Aceștia pot obține o sumă cuprinsă între 3.000 și 5.000 euro și alte beneficii, cum ar fi un bonus de performanță, zile libere suplimentare și training.

Tot printre cele mai bine plătite poziții se numără și cele de management și coordonare. Se pare că la mare căutare sunt managerii de produse, vânzări sau cei din domeniul financiar. În ceea ce privește veniturile salariale pentru aceste poziții, ele variază între 2.000 de euro net pentru un manager în sectorul financiar și până la 4.500 euro pentru un manager de produs. La aceste salarii se adaugă și alte beneficii.