Home » Când, unde, cum » Cele mai bizare tradiții și obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților din lume. Cum se sărbătorește 14 februarie pe glob

Cele mai bizare tradiții și obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților din lume. Cum se sărbătorește 14 februarie pe glob

Manolică Anca / 11.02.2022, 16:49
Cele mai bizare tradiții și obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților din lume. Cum se sărbătorește 14 februarie pe glob

Ziua Îndrăgostiților, sărbătoarea iubirii, este o dată celebrată în întreaga lume. Deși orice moment este bun pentru a spune te iubesc, nu există nicio îndoială că ziua de 14 februarie este cu totul și cu totul diferită. Anumite persoane își vor surprinde partenerii cu buchete de flori și ciocolată, în timp ce alții merg până la extreme pentru a-și dovedi dragostea. Descoperă cele mai bizare tradiții și obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților din lume.

Tradiții și obiceiuri bizare de Ziua Îndrăgostiților din lume

Dincolo de binecunoscutele clișee, există o mie și una de modalități de a îți arăta pasiunea pentru persoana iubită. Unele dintre ele, tipice altor colțuri ale planetei, te-ar putea surprinde. Dacă vrei să fii original și internațional, ai putea să te inspiri din unele tradiții și obiceiuri bizare de Ziua Îndrăgostiților din lume.

  • Filipine

Flori, ciocolată, felicitări, această tradiție este sărbătorită și în alte țări, dar ceea ce a luat amploare în ultimii ani sunt nunțile în masă, cu mii de cupluri care spun „Da” în același timp. Singura cerință pentru cuplurile care doresc să se căsătorească este să poarte rochii de mireasă și costume. Aceasta va fi sigur cea mai populară dată de aniversare a nunții în Filipine.

  • Germania

Tradiția în Germania este orice, dar nu convențională. Cuplurile îndrăgostite care vor să sărbătorească Ziua Iubirii trebuie să-și dea unul altuia porci care oferă flori și inimioare de ciocolată. Acolo porcul simbolizează norocul și, în funcție de postura sa, poate însemna și poftă. Din fericire pentru ei, porcul nu trebuie să fie unul adevărat, ci poate fi folosit un desen sau o figurină.

  • Tradiții și obiceiuri bizare de Ziua Îndrăgostiților din lume. Japonia

În această țară, dragostea este, de asemenea, sărbătorită într-un mod destul de ciudat, femeile fiind cele care trebuie să le ofere ciocolată bărbaților. Interesant este faptul că acestea nu trebuie să ofere dulceața doar partenerilor, ci și prietenilor și colegilor lor de sex masculin.

  • Croația

În Croația există un obicei străvechi și îndrăgit de a arăta afecțiunea cu o prăjitură în formă de inimă, de obicei făcută din turtă dulce și miere. Astăzi se face și din alte ingrediente, este decorată cu culori vii și de obicei cu o frază de dragoste scrisă pe ea, iar în centru se pune o mică oglindă în care partenerul căruia i se dăruiește inima se privește. Ele sunt atât de celebre încât au devenit patrimoniul imaterial al umanității.

  • New York

În Statele Unite, emblematica Empire State Building oferă posibilitatea ca zece cupluri să se căsătorească pe puntea de observație de la etajul 86 al clădirii. Acesta este un eveniment unic, deoarece este singura zi din an în care nunțile pot avea loc în clădire, iar lista norocoșilor este publicată chiar și în ziare.

Tradiții și obiceiuri bizare de Ziua Îndrăgostiților din lume
Tradiții și obiceiuri bizare de Ziua Îndrăgostiților
  • Taiwan

În Taiwan, cheia este numărul de trandafiri pe care îi dăruiești partenerului tău. Concret, a oferi un trandafir roșu înseamnă „ești singura mea iubire”. Unsprezece trandafiri înseamnă „tu ești preferata mea”. Nouăzeci și nouă, „suntem pentru totdeauna”, și o sută opt indică „vrei să te căsătorești cu mine”.

  • Tradiții și obiceiuri bizare de Ziua Îndrăgostiților din lume. Coreea de Sud

Coreea de Sud sărbătorește dragostea pe data de 14 a fiecărei luni din an, dar lunile februarie și martie sunt cele mai scumpe. De Ziua Îndrăgostiților, femeile oferă ciocolată bărbaților. Și în loc să întoarcă imediat favoarea, bărbații coreeni oferă ciocolată de Ziua Albă (14 martie).

O lună mai târziu este Ziua Neagră, o sărbătoare pentru cei singuri. Cei care nu au primit cadouri în lunile precedente se adună și mănâncă Jjajyangmyeon (tăiței negri) cu toți prietenii lor singuri.

  • Norvegia și Danemarca

Pentru a sărbători această dată importantă în Danemarca și Norvegia, admiratorii secreți trimit o poezie sau o felicitare anonimă, semnată doar cu numărul de puncte care reprezintă literele numelor lor. Dacă fata reușește să ghicească pretendentul, va primi ou de Paște din ciocolată. Dacă nu, ea este cea care va trebui să cumpere oul pentru admiratorul ei sub formă de scuze!

  • Țara Galiilor

Cei din Țara Galilor au tendința de a nu sărbători Ziua Îndrăgostiților în mod obișnuit. În schimb, ei îi aduc un omagiu sfântului patron galez al îndrăgostiților, care poartă numele de Sfântul Dwynwen. Pentru a marca această dată specială, persoanele îndrăgostite își oferă reciproc linguri sculptate în lemn.

Acestea sunt împărțite în ianuarie, înainte de nebunia asociată cu 14 februarie. Tradiția a luat o amploare spectaculoasă, iar aceste cadouri sculptate manual au devenit acum cadouri populare de nuntă, de ziua de naștere și de aniversare.

  • Tradiții și obiceiuri bizare de Ziua Îndrăgostiților din lume. Marea Britanie

O tradiție britanică ce datează de câteva secole spune că femeile își pun frunze de dafin în fiecare colț al pernei în noaptea dinaintea Zilei Îndrăgostiților. Conceptul încurajează visele dulci și se credea că acestea își vor vedea viitorul soț în vis.