Home » Life & Style » Valentine’s Day. Tradiții și obiceiuri ciudate în lume. Locul în care cei singuri poartă doliu de Ziua Îndrăgostiților

Valentine’s Day. Tradiții și obiceiuri ciudate în lume. Locul în care cei singuri poartă doliu de Ziua Îndrăgostiților

Manolică Anca / 12.02.2021, 17:50
Valentine’s Day. Tradiții și obiceiuri ciudate în lume. Locul în care cei singuri poartă doliu de Ziua Îndrăgostiților

Valentine’s Day, Sfântul Valentin sau Ziua Îndrăgostiților este sărbătoarea iubirii, celebrată de îndrăgostiții din întreaga lume. Însă, tradițiile și superstițiile legate de această sărbătoare diferă de la un popor la altul. Iată unde în multe țări din lume, însă tradițiile și superstițiile legate de această zi diferă de la un popor la altul. Vezi cele mai bizare tradiții.

Valentine’s Day. Tradiții și obiceiuri ciudate în lume

Valentine’s Day în Marea Britanie

Marea Britanie are unele dintre cele mai bizare tradiții și superstiții de Sfântul Valentin. În această zi, femeile mănâncă omletă pregătită doar din albuș, cu sare și apoi își pun sub pernă patru frunze de dafin, fiecare pusă într-unul dintre cele patru colțuri ale pernei. În acest fel, britanicele își vor visa ursitul. De asemenea, femeile mai obișnuiesc să împacheteze într-o bilă de lut numele bărbaților pe care îi plac. Scufundă bila în apă și numele din prima bilă ieșită din apă este considerat cel al ursitului.

O altă tradiție îi are în rol central pe copii. Aceștia care cântă câteva melodii speciale și, ca drept răsplată, ei primesc fructe și bani. În trecut, marii poeți englezi scriau poezii în ziarele pentru a își evidenția talentul.

Valentine’s Day în Coreea de Sud 

Aici, tradiția este una cu totul inedită. Pe 14 februarie, persoanele singure poartă doliu. În plus, femeile obișnuiesc să le dea ciocolată bărbaților, aceștia urmând ca, pe 14 martie, să le dea cadouri mult mai valoroase. Tot atunci, cei care nu primesc nimic, comandă mâncăruri cu tăiței negri și își plâng singurătatea. În schimb, iubirea este sărbătorită aici de mai multe ori într-un an, ei având Ziua Sărutului, Ziua Trandafirului, Ziua Îmbrăţisărilor și multe alte ocazii speciale de a celebra dragostea.

Tradiții bizare de Ziua Îndrăgostiților
Tradiții bizare de Ziua Îndrăgostiților

Valentine’s Day în Japonia

Pe alocuri, se aseamănă cu cea din Corea de Sud, în sensul că, în această zi, femeile dăruiesc ciocolată bărbaților, dar aceasta diferă în funcție de natura relației. „ciocolata giri“ (a obligaţiei) este dăruită şefilor, colegilor şi prietenilor apropiaţi, fără a avea vreo conotaţie romantică. În schimb, „ciocolata honmei“, făcută în casă, chiar de femeia care oferă darul, ajunge la iubiţi şi soţi. Iar pe 14 martie, în Ziua Albă după cum este denumită, bărbații întorc darurile, dar daruri mult mai scumpe. În cazul în care valoarea darului este aceeași, se consideră că respectivul bărbat dorește să se departă.

Valentine’s Day în Italia

Și aici, Ziua Îndrăgostiților este cea în care fetele au posibilitatea să își afle ursitul. Dis-de-dimineață acestea merg la fereastră și așteaptă ca bărbaţii să treacă. Tradiţia spune că primul bărbat pe care îl văd îi va fi soţ sau măcar iubit în acel an. Iar cei care se află deja într-o relație, își fac cadouri dintre cele mai diverse, în funcție de buget, gusturi și imaginație.

Valentine’s Day în Danemarca

În Danemarca, umorul primează în celebrarea dragostei. Astfel, în această zi, danezii îşi trimit scrisori amuzante numite „gaekkebrev” cu expeditor anonim. Dacă cei ce primesc scrisoarea ghicesc şi numele expeditorului, el va trebui să îi dăruiască, la schimb, un ou de Paşte.

Valentine’s Day în Scoția

Pentru scoţieni, această zi reprezintă este un alt prilej pentru un nou festival, o zi perfectă pentru aunțarea logodnei sau ziua în care cei mai mulţi îndrăgostiţi își unesc destinele.

Pentru scoțieni, Ziua Îndrăgostiților reprezintă prilejul perfect de anunțare a logodnei
Pentru scoțieni, Ziua Îndrăgostiților reprezintă prilejul perfect de anunțare a logodnei

Valentine’s Day în Finlanda

Valentine’s Day este, de fapt, Ziua Prieteniei în Finlanda. Sărbătoarea poartă numele de „Ystävänpäivä”, care se traduce, mai exact, ca Ziua Prietenilor. Aici, ziua 14 februarie, constituie un prilej de sărbătoare atât pentru cupluri, și mai ales pentru prietenii apropiați sau colegi.

Valentine’s Day în Franţa

Chiar dacă, în prezent, francezii s-au aliniat la tradițiile obișnuite ale altor popoare și își fac cadouri diverse, în trecut, aceştia mergeau din casă în casă pentru a-şi căuta partenerul. Dacă alesul nu răspundea cu aceeaşi atitudine, se aprindea un foc în faţa casei ce simboliza arderea tuturor amintirilor legate de acea persoană.