Home » Când, unde, cum » Cine a inventat ruleta și de ce suma numărului la ruletă este 666

Cine a inventat ruleta și de ce suma numărului la ruletă este 666

Ileana Mladinoiu / 21.11.2022, 12:13
Cine a inventat ruleta și de ce suma numărului la ruletă este 666

Jocul de ruletă este printre cele mai iubite și mai captivante jocuri de noroc din întreaga lume, iar istoria ruletei datează de secole. Paternitatea ruletei este supusă multor controverse, chiar dacă mai mulți gânditori și istorici afirmă că este o invenție a lui Blaise Pascale. Însă, un lucru rămâne cert. Cuvântul ruletă vine din franceză, înseamnă roată mică și se găsește în majoritatea sălilor de cazinou.

Cine a inventat ruleta. Cum a apărut

De-a lungul timpului înainte de a fi accesibil tuturor online, în urma proliferării noilor tehnologii informaționale și a internetului, jocul de ruletă a luat mai multe forme. Potrivit unor istorici, acesta a fost inventat în jurul anului 1655 de Blaise Pascal, cunoscut pentru fascinația sa pentru dispozitivele bazate pe mișcarea perpetuă, în timpul uneia dintre retragerile sale monahale. Un mare matematician al vremii sale, el ar fi inventat acest joc întâmplător, când încerca să elucideze teoria mișcărilor infinite care, din fericire, s-a încheiat cu eșec, metamorfozat ulterior în ruleta pe care o cunosc cei care joacă.

Cu toate acestea, alte câteva surse dezvăluie că înainte de 1655, un joc bazat pe 37 de statuete și care era folosit pentru recuperarea mizei pariorilor era deja folosit în China. Din acest dispozitiv s-a inspirat autorul jocului de ruletă pentru a-l proiecta. Alții speculează că dispozitivul chinezesc ar fi trecut prin mai multe state înainte de a ajunge în Franța prin anumiți călugări francezi dominicani întorși din Tibet. Conform altor surse, jocul de ruletă a fost invenția italianului Don Pasquale. Apoi i-ar fi fost atribuită lui Blaise Pascal prin confuzie la nivelul numerelor.

În orice caz, ce se știe sigur este că a fost inventat în secolul al XVIII-lea, fapt dovedit de mai multe legi ale vremii care l-au interzis clar. Acestea includ în special legea engleză din 1755 (anumite jocuri dăunătoare numite Ruletă), legea canadiană din 1758 (interzicerea jocului de zaruri și ruletă).

Cine a inventat ruleta. Scurt istoric al ruletei

Pe vremuri, jucătorii practicau un joc de roți care se învârteau. Nimeni nu știe exact când a apărut primul strămoș al ruletei. Unii spun că are peste 3000 de ani. În urmă cu 2000 de ani vechii romani se distrau făcând scuturi sau roți de car și pariau pe locul unde s-ar opri poziția scutului/roții. Jocul a fost atât de distractiv încât s-a răspândit în toată lumea și a durat mii de ani, scrie The Money.

Suma numerelor de la ruletă este 666 și asta îi îngrijorează pe unii oameni, pentru că nu se știe exact dacă acest număr a fost încorporat intenționat sau s-a întâmplat ca un accident. Dintr-o legendă, s-a aflat că un călugăr a fost provocat de diavol să se joace pe roata lui care avea numere a căror sumă totală era de 666. Călugărul a încercat să „bată” roata diavolului, dar jocurile de noroc l-au înnebunit și a murit.

În zilele noastre, jocul de ruletă este jucat zilnic de mulți pentru bani sau pentru distracție. Există chiar și o strategie de ruletă 666 folosită în cele mai bune site-uri de ruletă online.

De ce suma numerele de ruletă este 666

Ruleta 666 sau jocul diavolului a fost întotdeauna un subiect major atunci când oamenii au discutat despre jocuri de noroc și religie. Chiar și gândul că diavolul este implicat îi face pe unii să se îngrozească. Numărul 666 a fost raportat ca motiv pentru dependența de jocuri de noroc a multor persoane și principalul motiv pentru pierderea banilor. În cazinourile cu ruletă cu dealer live, pare o ciocnire incredibilă de credințe, atunci când jucătorii împătimiți se roagă să câștige jocul diavolului.

Numai că adevărul despre 666 de numere ale roții ruletei este în matematică. Pentru că Pascal a folosit matematica și nu credințele religioase sau superstițiile pentru crearea ruletei. Prim urmare, asemănarea numerelor este o coincidență.

Strategia de ruletă 666 este una dintre cele mai ușor de reținut. Esența este că un jucător ar trebui să acopere cât mai multe numere cu diferite tipuri de pariuri.

Alte strategii populare de ruletă

Se cunosc două tipuri principale de strategii de ruletă: progresivă și non-progresivă și multe moduri de a le compara. Unele dintre cele mai populare metode progresive sunt Martingale și Reverse Martingale, D’Alambert, Fibonacci, Labouchere și strategia de ruleta 666 Devil. O strategie non-progresivă populară, des jucată și controversată este strategia James Bond, creată de Ian Fleming.

Numerele de pe ruleta 666 atrag atenția multor jucători. Unii ignoră superstițiile și continuă să joace, în timp ce alții aleg un alt joc de cazinou. Majoritatea jucătorilor iau corelația dintre numărul diavolului 666 și suma numerelor de la ruletă ca un fapt curios și joacă în mod regulat strategia Ruleta 666 la diferite mese de ruletă de cazinou din întreaga lume.

Apariția lui 0 în istoria ruletei

La început erau doar 36 de numere în total. Astfel, jocul ar putea oferi la fel de multe probabilități de câștig, cât de pierdere. În anul 1842 Louis Blanc și François Blanc, ambii francezi, vor introduce 0.

Apariția numărului 0 a revoluționat profund jocul de ruletă întrucât de acum înainte oferă 37 de numere, crescând astfel probabilitățile de pierdere mai mult decât probabilitățile de câștig. Acesta este motivul pentru care multe cazinouri și unități au fost seduse și au validat adoptarea noii versiuni care acum reprezintă 48,65% șanse de a câștiga cu șanse simple.

Cine a inventat ruleta. Popularitatea ruletei în Europa și versiunea americană

În Franța, ruleta era încă jucată clandestin în secolul al XIX-lea, iar la nivel european toți specialiștii mărturisesc că se confruntă cu o creștere incredibilă a popularității. Așa a creat François Blanc primul cazinou din Monte Carlo. În zilele noastre, cu această istorie bogată a ruletei de la origini, jocul rămâne încă „Regina” din Monte Carlo. Prin câștigarea Americii, ruleta va include un zero dublu, care caracterizează ruleta americană. În ciuda acestui 0 adăugat, versiunea americană a jocului păstrează în mare măsură aceleași reguli ca versiunea ruletă europeană.