Home » Când, unde, cum » Cine este Alex Konanykhin. A oferit 1.000.000 de dolari pentru arestarea președintelui Rusiei. “Căutat: viu sau mort. Vladimir Putin, pentru crime în masă”

Cine este Alex Konanykhin. A oferit 1.000.000 de dolari pentru arestarea președintelui Rusiei. “Căutat: viu sau mort. Vladimir Putin, pentru crime în masă”

Alexandru Cazacu / 03.03.2022, 12:21
Cine este Alex Konanykhin. A oferit 1.000.000 de dolari pentru arestarea președintelui Rusiei. “Căutat: viu sau mort. Vladimir Putin, pentru crime în masă”

Într-o postare publicată pe rețelele sociale săptămâna aceasta, omul de afaceri rus, Alex Konanykhin, a oferit o recompensă de 1 milion de dolari pentru arestarea președintelui rus Vladimir Putin, în timp ce Rusia continua cu invadarea Ucrainei. Află în rândurile următoare cine este Alex Konanykhin.

Cine este Alex Konanykhin, cel care a oferit 1.000.000 de dolari pentru arestarea lui Vladimir Putin

După cum spuneam, Alex Konanykhin este un om de afaceri rus și s-a născut la 25 septembrie 1966.  El a intrat în afaceri prin înființarea unei bănci private în Rusia, spre sfârșitul regimului comunist.

În 1992, Konanykhin și soția sa au părăsit Rusia, iar 1999, celor doi li sa acordat azil politic în Statele Unite. Și-a petrecut cariera de afaceri în mare parte în SUA, fiind cetățean al Italiei, Rusiei și Argentinei. El a fondat companii precum KMGi Group și TransparentBusiness.

Cariera lui Alex Konanykhin în Rusia

În 1991, Konanykhin a fost fondatorul, coproprietarul și președintele Băncii Ruse de Schimb. Aceasta a devenit ulterior prima instituție cu o licență de tranzacționare valutară din Rusia. Până la 25 de ani, el a dezvoltat aproximativ 100 de companii diferite în Rusia. În 1992, companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari. El a făcut chiar parte din prima delegație la Washington a fostului președinte rus Boris Elțin.

Alături de prima sa soție, Konanykhin a înființat „KMGi” (o agenție de publicitate), „Publicity Guaranteed” (o firmă de relații publice) și „The Syndicated News”. În 2004, el a fost numit „Omul de afaceri al anului din New York”. În 208, compania „KMGi” a lui Konanykhin a fondat TransparentBusiness.

În 2021, Konanykhin a devenit unul dintre cei șapte antreprenori care au format „Cercul banilor” în serialul de televiziune „Unicorn Hunters”.

Cine este Alex Konanykhin, omul care a oferit 1.000.000 de dolari pentru arestarea lui Putin
Cine este Alex Konanykhin, omul care a oferit 1.000.000 de dolari pentru arestarea lui Putin / Foto: Facebook Alex Konanykhin

Alex Konanykhin a oferit 1.000.000 de dolari pentru arestarea lui Vladimir Putin

La 1 martie 2022, în timpul invaziei rusești în Ucraina, Alex Konanykhin a intrat atenția presei, după ce a oferit o recompensă de 1 milion de dolari pentru arestarea lui Vladimir Putin. Mai exact, el a postat pe LinkedIn o imagine a lui Vladimir Putin, alături de mesajul „Căutat: viu sau mort. Vladimir Putin, pentru crime în masă”.

„Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca criminal de război în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris omul de afaceri pe LinkedIn și ulterior pe alte rețele sociale.

Alex Konanykhin: „Voi continua asistență Ucrainei”

Potrivit omului de afaceri, „Vladimir Putin nu este președintele Rusiei, pentru că a ajuns la putere în urma unei operațiuni speciale, când au fost aruncate în aer unele blocuri din Rusia”. Totodată,  Konanykhin spune că liderul de la Kremlin a încălcat ulterior Constituția Rusiei prin „eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi”.

”În calitate de etnic rus și cetățean rus, văd că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Îmi voi continua asistența Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului armatei lui Putin”, a adăugat Konanykhin, potrivit marca.com.

Ulterior, omul de afaceri rus a postat un alt mesaj mesaj, în care a spus că dacă o mie de oameni de afaceri ar oferi câte un milion de dolari pentru arestarea lui Putin, recompensa ar ajunge la 1 miliard.