Home » Când, unde, cum » Cine este Terence Tao, cel mai inteligent om de pe Pământ. A învățat să citească singur la vârsta de 2 ani

Cine este Terence Tao, cel mai inteligent om de pe Pământ. A învățat să citească singur la vârsta de 2 ani

Alexandru Cazacu / 13.10.2021, 12:45
Cine este Terence Tao, cel mai inteligent om de pe Pământ. A învățat să citească singur la vârsta de 2 ani

Dacă am fi întrebați cine este cea mai inteligentă persoană din lume, cu cel mai mare IQ, probabil mulți dintre noi am spune că Stephen Hawking. Ei bine, nu am avea dreptate, pentru că persoana cu cel mai mare IQ de pe Pământ este matematicianul Terence Tao.

Cine este Terence Tao, cel mai inteligent om de pe Pământ

Cu un impresionant IQ de 230, Terence Tao s-a născut la data de 17 iulie 1975, în Adelaide, Australia. Evident, încă de la o vârstă extrem de fragedă, el a fost considerat un copil minune, după cum a susținut cercetătorul educațional Miraca Gross, în timp ce cerceta copiii supradotați.

Terry, cum îi spun prietenii, s-a alăturat Asociației Sud-Australiene pentru Copii Talentați. Pe când avea doar 7 ani, el a ajuns în ziarele orașului, după ce scrisese mai multe programe de calculator despre probleme de matematică. De asemenea, cei doi frați ai săi au participat și ei la olimpiade de matematică, unul dintre ei fiind inginer în calculatoare și lucrează la Google. Din nefericire, celălalt frate al lui Terence suferă de autism. Cu toate acestea, el este un campion internațional de șah și este de asemenea doctorand în matematică și licențiat în teoria muzicii.

Terence Tao a învățat să citească singur de la 2 ani

Potrivit Mediafax, Terence a învățat să citească singur de la vârsta de 2 ani, iar de atunci a început să-i învețe și pe copiii de 5 ani. După cum spuneam, la 7 ani, tânărul Terry pleacă la liceu și după cum spune chiar el, a învățat matematica pe cont propriu, urmărind show-ul pentru copii, Sesame Street. Ba chiar mai mult de atât, la acea vreme Terence făcea și cursuri universitare de matematică, pentru că cele de liceu nu i se păreau de ajuns. Ei bine, după aproape 3 ani de zile, când avea 10 ani, el a câștige competiții de matematică, devenind astfel cel mai tânăr participant la olimpiadele de matematică, din istorie.

Ani mai târziu, pe când avea 24 de ani, Terence Tao a fost promovat ca profesor la UCLA, a fost distins cu celebra bursa MacArthur, la vârsta de 31 de ani. Supranumit ”Mozart al Matematicii”, Terence Tao, a făcut istorie în 2006 când a devenint primul membru al facultății UCLA care a câștigat prestigioasa Medalie Fields, adesea descrisă drept ”Premiul Nobel pentru matematică”.

Cine este Terence Tao, cel mai inteligent om din lume
Cine este Terence Tao, cel mai inteligent om din lume

Terence Tao a prezentat o soluție la o problemă de matematică veche de 80 de ani

Cel mai deștept om din lume, matematicianul Terence Tao, de la Universitatea din California, Los Angeles, ar fi prezentat o soluție pentru o problemă a teoriei numerelor, veche de 80 de ani, a celebrului matematician maghiar, Paul Erdős.

Ei bine, în zilele noastre, Terry este un om liniștit, calm și modest. Cu toate acestea, îi lipsesc acele caracteristici timide și dificultățile sociale care sunt adesea asociate cu geniile matematicii. Potrivit sursei citate, el nu ridică niciodată vocea și nu este o persoană stresată, arogantă sau un om antisocial. Acum, Terence Tao locuiește în Los Angeles lături de soția, fiul și fiica sa.