Home » Când, unde, cum » Cum arată și cu ce se ocupă tatăl lui Volodimir Zelenski. Este un reputat om de știință. Imagini rare cu familia președintelui Ucrainei

Cum arată și cu ce se ocupă tatăl lui Volodimir Zelenski. Este un reputat om de știință. Imagini rare cu familia președintelui Ucrainei

Alexandru Cazacu / 17.03.2022, 13:43

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina și până acum, multe lucruri s-au aflat despre președintele Ucrainei. Cu toate acestea, despre tatăl liderului de la Kiev nu se știu prea multe lucruri. Așadar, în articolul curent veți afla cum arată și cu ce se ocupă tatăl lui Volodimir Zelenski. În caz că nu știați, el este un reputat om de știință.

Cum arată și cu ce se ocupă tatăl lui Volodimir Zelenski. Este foarte respectat în domeniul științei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a născut Kryvyi Rih la 25 ianuarie 1978. Se știe despre el că a obținut o diplomă în drept, însă a urmat o carieră în actorie. Cu toate acestea, se pare că actualul președinte al Ucrainei nu i-a călcat pe urme tatălui său.

De ce spunem acest lucru? Ei bine, Oleksandr, tatăl lui Volodimir Zelenski este foarte cunoscut în lumea științei. Ba chiar mai mult de atât, el este șeful Departamentului de Cibernetică și Hardware de la Universitatea de Stat Kryvyi Rih. Tatăl președintelui ucrainean a fost profesor universitar aproape toată viața, fiind un matematician foarte cunoscut în lumea academică din Ucraina.

Oleksandr s-a născut la data de 23 decembrie 1947, într-o familie de oameni modești. Mulți ani mai târziu, în 1972, tatăl lui Volodimir Zelenski a absolvit Institutul de Minerit Kryvyi Rih, obținând o diplomă în automatizare minieră. Ulterior, Oleksandr a studiat Științe Tehnice, iar în 1983 și-a susținut disertația la Institutul Minier din Moscova. Lucrarea a avut ca temă calcularea automată a rezervelor de zăcăminte de minereu, potrivit a1.ro.

Cu ce se ocupă tatăl lui Volodimir Zelenski
Cu ce se ocupă și cum arată tatăl lui Volodimir Zelenski. Imagini rare cu familia președintelui Ucrainei

Detalii despre cariera lui Oleksandr Zelenski, tatăl președintelui Ucrainei

Ulterior, Oleksandr a primit titlul academic de profesor asociat de statistică, economie și procesare sistematică a informației. În 2003, după ce și-a scris teza de doctorat despre sistemul informațional de management al carierei de minereu, tatăl lui Volodimir Zelenski a primit un alt titlu academic, acela de profesor de informatică.

Astfel, după câțiva ani, în care a câștigat experiență, Oleksandr Zelenski a ajuns la conducerea Departamentului de Cibernetică și Hardware al Universității de Stat de Economie și Tehnologie Kryvyi Rih. În vârstă de 74 de ani, tatăl lui Volodimir Zelenski a avut foarte multe realizări pe plan profesional.

Este important să menționăm și faptul că, de-a lungul anilor, matematicianul a avut sprijinul absolut al soției sale, Rimma Zelenska, mama președintelui actual al Ucrainei. Se pare că Volodimir este singurul copil al celor doi. Cu toate acestea, despre femeia care i-a dat naștere președintelui ucrainean nu se cunosc foarte multe detalii.

Bunicul lui Volodimir Zelenski a luptat în Armata Roșie

Tatăl lui Oleksandr Zelenski și bunicul liderului de la Kiev și-a riscat viața în cel de-Al Doilea Război Mondial. Conform istoricului familiei, Semyon Ivanovych Zelenski a luptat în Divizia 57 a Armatei Roșii.

Iată că am aflat multe lucruri despre părinții președintelui ucrainean, așadar putem spune că toate aceste informații vin în completarea imaginii președintelui care, în ultima perioadă, a devenit foarte iubit și respectat în rândul multor cetățeni ucraineni și nu numai.