Home » Când, unde, cum » Cum îl umilea Elena pe Nicolae Ceaușescu. Toți credeau că îl are cu ceva la mână

Cum îl umilea Elena pe Nicolae Ceaușescu. Toți credeau că îl are cu ceva la mână

Manolică Anca / 27.05.2021, 12:57
Cum îl umilea Elena pe Nicolae Ceaușescu. Toți credeau că îl are cu ceva la mână

Elena Ceaușescu avea o încredere imensă de sine și se credea superioară în fața tuturor, mai ales în fața soțului său. Cu toate că ei voiau să se vadă din exterior ca fiind un cuplu solid, în realitate se pare că nu era chiar așa. Mulți dintre apropiații cuplului și nu numai credeau că fosta Primă Doamnă a țării îl avea cu ceva la mână. Iată cum îl umilea Elena pe Nicolae Ceaușescu în public și îl punea la colț, de fiecare dată când o deranja ceva.

Cum îl umilea Elena pe Nicolae Ceaușescu

Elena Ceaușescu făcea ce făcea și dădea mereu de înțeles că era mai presus decât soțul ei, umilindu-l de multe ori în public. Fostul dictator al României era ținut din scurt de Tovarășă, aceasta dorind parcă să răspândească ideea de supremație asupra bărbatului său, primul om în stat. Mulți apropiați ai cuplului dictatorial credeau că fosta Primă Doamnă a țării îl avea cu ceva la mână pe Ceaușescu, căci atunci când ea deschidea gura și îl punea la colț chiar și la evenimente restrânse, de față cu cei prezenți, el nu mai scotea niciun sunet.

Despre Elena se știa că era o femeie extrem de dură, rece, rea, antisemită, invidioasă, care avea un comportament necioplit, cu toate că ar fi trebuit să fie un bun exemplu pentru românce. Într-un interviu pentru revista „Historia”, Emilia Macovescu, soția fostului ministru de Externe George Macovescu, a dezvăluit câteva din secretele din căsnicia soților Ceaușescu.

Emilia Macovescu și Elena Ceaușescu
Emilia Macovescu și Elena Ceaușescu

„Elena îl are la mână cu ceva. Într-o vizită oficială s-a văzut”

Cum îl umilea Elena pe Nicolae Ceaușescu. Fostul dictator o mai critica și el pe Tovarășă, în special atunci când se băga prea mult acolo unde nu erau treburile ei și nu se pricepea. Cu toate astea, tot găina era cea care cânta în casa lor. Marinela Macovescu a detaliat o scenă umilitoare pentru Nicolae, care, de altfel, era destul de obișnuită în acest cuplu.

„Soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi: „Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?”.

Au înlemnit toţi: Oprea, soţul meu, Verdeţ. Şi soţul meu a spus tot timpul: „Nu ştiu cu ce îl are la mână ea, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează”, a povestit Emilia Macovescu.

Aceasta a continuat și a spus că soțul său credea că „Nicolae Ceauşescu a făcut vreo crimă ceva, sau la un moment dat în viaţa lui a fost implicat în vreo crimă, şi ea ştia şi îl şantaja că va spune dacă nu ţine cont de ea. Cu toate acestea, Elena Ceauşescu îşi iubea foarte mult copiii. În special pe Nicu”.

De ce nu s-a despărțit niciodată Nicolae Ceaușescu de Tovarășă

Ei bine, după cum se poate vedea, lucrurile nu au fost numai lapte și miere în căsnicia soților Ceaușescu. Mai ales dacă stăm să ne gândim și la renumitele escapade amororase ale Elenei Ceaușescu, care l-a înșelat, nu de puține ori, pe fostul dictator.

Conform unor apropiați ai soției, Nicolae a fost pe punctul de a îi cere divorțul, însă niciodată nu s-a concretizat acest lucru. Iar asta din cauză că divorțul ar fi fost un semn de slăbiciune, semn pe care Nicolae nu trebuia și nu voia niciodată să-l lase la vederea nimănui. El dorea și încerca mereu să fie perceput de toată lumea ca fiind un bărbat drept, autoritar și neînfricat.