Home » Când, unde, cum » Cum se acordă permisul auto în diferite țări și ce teste trebuie să dea viitori șoferi de acolo

Cum se acordă permisul auto în diferite țări și ce teste trebuie să dea viitori șoferi de acolo

Alexandru Cazacu / 09.07.2021, 11:46
Cum se acordă permisul auto în diferite țări și ce teste trebuie să dea viitori șoferi de acolo

Cu siguranță ai auzit unele persoane spunând că examenul pentru obținerea unui permis auto este greu de trecut în România. Ei bine, se pare că în unele țări din lume, acest examen este mult mai greu, în timp ce în altele permisul se obține foarte ușor. Hai să vedem cum se acordă permisul auto în diferite colțuri ale lumii.

Cum se acordă permisul auto în diferite țări. Ce teste dau viitori șoferi de acolo

În timp ce șoferii români se plâng că trebuie să răspundă corect la doar 22 de întrebări din totalul de 26, examenul teoretic din alte țări conține peste 100 de întrebări. Cu toate acestea, haideți să vedem cum se acordă permisul auto în diferite țări din lume.

Japonia

Ei bine, cei care dau de permis în Japonia trebuie să se înscrie într-o ”tabără de condus obligatorie” cu durata de 26 de ore. Apoi, aceștia trebuie să treacă un examen teoretic, să să acumuleze cinci zile de practică în spatele volanului ți apoi să treacă examenul practic, potrivit zuto,com.

China

De asemenea, în China, examenul teoretic nu este chiar ușor de luat. Acesta conține nu mai puțin de 100 de întrebări, iar pentru pregătirea examenului, cursanții au de memorat 1.000 de chestionare auto. Cu toate acestea, examenul teoretic se dă doar după ce ai trecut două examinări practice diferite.

Egipt

Pe de altă parte, permisul auto se obține foarte ușor în Egipt. Până acum ceva timp, viitorii șoferi din această țară aveau de mers doar 6 metri înainte și 6 înapoi, pentru proba practică. De asemenea, aceștia trebuie să răspundă la doar 10 întrebări la examenul teoretic.

Indonezia

În schimb, în Indonezia, examenul teoretic are nu mai puțin de 30 de întrebări. însă trebuie să răspunzi corect doar la 21 din ele. În ceea ce privește proba practică, examenul este foarte simplu. Mergi puțin înainte, înapoi și conduci puțin în rampă și în pantă și gata.

Cum se obține permisul auto în diferite țări
Cum se acordă permisul de conducere în diferite țări

Croația

Viitorii șoferi din Croația au de făcut între 70 și 100 de ore, iar abia apoi se pot înscrie la examenul auto. Ei bine, în cadrul examenului îți este evaluată nu numai capacitatea de a conduce mașina, ci și tipul de personalitate.

Rusia

Examenul teoretic pentru obținerea unui permis auto în Rusia conține 20 de întrebări cu răspunsuri multiple, din care elevii pot greși cel mult una. Pe de altă parte, examenul practic include probe de poligon și de traseu.

Vietnam

Se pare că cel mai greu examen teoretic îl au cursanții din Vietnam. Aceștia au de răspuns la 450 de întrebări.

Burundi și Honduras

Poate părea incredibil, însă cei mai mulți șoferi conduc în Burundi fără a avea permis de conducere. Cu toate acestea, cei care doresc să îl aibă, îl pot obține fără a face școala de șoferi. De asemenea, în Honduras, mulți ani permisul auto s-a acordat fără examen. Însă, în ultimii ani a fost introdus un test scris foarte simplu.

Mexic

În multe regiuni din Mexic este nevoie doar de un examen teoretic pentru a obține permisul de conducere. De fapt, până în anul 2018, nici nu exista niciun examen pentru acest lucru, trebuia doar să soliciți un permis de conducere.