Home » Cum să faci orice » Cum se gătește corect guacamole. Doar mexicanii îl fac așa

Cum se gătește corect guacamole. Doar mexicanii îl fac așa

Violeta Badea / 21.06.2021, 12:43
Cum se gătește corect guacamole. Doar mexicanii îl fac așa

Vrei să gătești ceva sănătos și rapid? Ei bine, atunci încearcă rețeta mexicană guacamole. Acest sos are la bază avocado-ul, un fruct extrem de gustos și plin de nutrienți. Guacamole se face foarte simplu, nu este un preparat sofisticat și nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Rețeta este perfectă atunci când ai câțiva musafiri pe care vrei să-i servești cu ceva special și delicios. Iată cum se gătește corect guacamole. Doar mexicanii îl fac așa!

Cum se gătește corect guacamole

Guacamole este un sos mexican, preparat pe bază de avocado. Denumirea provine din limba spaniolă din temenii „aguacate” și „mole”, care în traducere înseamnă „avocado” și „sos”. Pentru a obține cel mai bun guacamole, marii bucătari mexicani recomandă folosirea fructelor de avocado cât mai coapte. Trebuie să ținem cont de acest lucru, mai ales că la noi în țară, acestea se vând cam verzi, necoapte. Dacă este așa trebuie lăsat în jur de două sau trei zile, preferabil lângă o banană pentru a se coace.

Pe lângă avocado, guacamole mai conține și alte ingrediente, Lista diferă de la o regiune a Mexicului la alta. Rețeta poate conține: roșii tăiate în formă de cubulețe, ardei iuți chili sau jalapeno, zeamă de lămâie sau limeta, ceapă tocată fin, puțin usturoi și verdeață. Noi vom folosi coriandru verde, dar puteți folosi și pătrunjel verde.

Guacamole este recomandat persoanelor care suferă de anumite afecțiuni, deoarece nu conține nici urmă de colesterol, ci doar grăsimi sănătoase. În plus, acest preparat conține numeroase vitamine A, C, D, E, K , B6, B12 și multe altele. Conține, calciu,  fier și unde mai pui că are un conținut de doar 112 calorii pe suta de grame. Acum, acestea fiind spuse, este evident că guacamole reprezintă varianta perfectă pentru a avea o masă sănătoasă și delicioasă. Iată cum se gătește corect guacamole.

Guacamole
Guacamole

Ingrediente

  • trei avocado
  • două roșii mici
  • o lămâie verde
  • un cățel de usturoi
  • o legătură coriandru sau o legătură de pătrunjel
  • o jumătate de ceapă roșie

Mod de preparare

Pentru început se pregătesc ingredientele. Apoi, ceapa roșie se taie mărunt și se pune într-un bol, iar roșiile se taie în două și se scobesc de miez, deoarece semințele conțin foarte multă apă. După ce am urmat acest procedeu, roșiile se taie în formă de cubulețe. Ulterior, coriandrul se toacă mărunt și se adaugă într-un vas.

Se taie fructele de avocado cu un cuțit pe înălțime, de jur împrejurul sâmburelui. Una dintre jumătăți se va desface rotind-o ușor. În cealaltă jumătate va rămâne sâmburele. Acesta se scoate cu ajutorul unei lame de cuțit, deoarece sâmburele are o textură destul de moale. După ce ați desprins sâmburele de pulpă, aceasta se scoate din coajă cu ajutorul unei linguri.

Se așează pulpa de avocado într-un bol, se stropește cu zeama de la o jumătate de lămâie, astfel încât fructul să nu oxideze. Apoi, avocado se zdrobește cu ajutorul unui cuțit până se formează o pastă. Deasupra acesteia se adaugă ceapa, roșiile, coriandrul și se răzuiește un cățel de usturoi. Se presară puțină sare, piper și se amestecă totul foarte bine. Guacamole este gata! Este aromat, gustos și sănătos! Spor la treabă și poftă bună!