Home » Cum să faci orice » Rețetă Frozen Margarita cu pepene roșu. Cum poți să prepari, acasă, faimosul cocktail. Pașii simpli de urmat

Rețetă Frozen Margarita cu pepene roșu. Cum poți să prepari, acasă, faimosul cocktail. Pașii simpli de urmat

Manolică Anca / 20.06.2021, 12:20
Rețetă Frozen Margarita cu pepene roșu. Cum poți să prepari, acasă, faimosul cocktail. Pașii simpli de urmat

Odată ce vara își intră în drepturi și mercurul urcă în termometre, căldura toridă cere o „soluție salvatoare”. Ce ai spune de un cocktail răcoros, pe care îl poți face rapid acasă și sigur îl vei adora? Află în următoarele rânduri cum faci o rețetă de Frozen Margarita cu pepene roșu și care sunt ingredientele necesare pentru acest cocktail delicios.

Varianta originală a cocktalului Frozen Margarita

Când căldura verii devine toridă se cere un remediu răcoritor, iar soluția practică este o băutură rece ca gheața. În Texas și în întreaga regiune, asta înseamnă adesea o Margarita, cocktailul iubit care combină tequila, lichior de portocale și suc de lămâie. Dar pentru o opțiune de răcire suplimentară, alege să prepari Frozen Margarita, o invenție din Dallas care datează din 1971.

Când Mariano Martinez, un antreprenor american, și-a deschis restaurantul Mariano’s Mexican Cuisine, acesta a devenit rapid ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din oraș unde se poate bea Margarita. Cum cererea pentru acest cocktail era prea mare, personalul barului nu mai putea ține pasul cu comenzile, unele băuturi fiind făcute pe grabă și fără a fi măsurate cantitățile, în timp ce altele stăteau prea mult la bar și începeau să se topească.

El a dorit o modalitate de a eficientiza procesul, astfel încât fiecare oaspete să primească un cocktail perfect. Răspunsul a venit dintr-o sursă neașteptată: mașinile Slurpee de la 7-Eleven. După ce a asistat la mașinile în acțiune, Martinez și-a dat seama că ar putea aplica același principiu la Margaritas și a echipat o mașină veche de înghețată pentru a servi băutura pe bază de tequila. Problema lui a fost rezolvată, iar cocktail-urile au fost un real succes.

Martinez nu a fost prima persoană care a amestecat o Margarita cu gheață, dar a inventat versiunea fabricată de mașină care a ajutat la popularizarea tequila, a îmbinărilor Tex-Mex și a restaurantelor mexicane din America. În ceea ce privește mașina originală: poate fi găsită la Muzeul Național de Istorie Americană Smithsonian din Washington, DC.

Rețetă Frozen Margarita cu pepene roșu
Rețetă Frozen Margarita cu pepene roșu

Rețetă Frozen Margarita cu pepene roșu

Sigur că nimeni nu are o astfel de mașinărie acasă, dar un blender sigur ai. Așa că, nu ai niciun motiv pentru care să nu faci din această rețetă de margarită cu pepene roșu o alegere perfectă de vară. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru cocktail-ul răcoros.

Ingrediente

  • 320 g de pepene roșu fără semințe,
  • 50 ml de suc de lămâie
  • 170 ml de Jose Cuervo Gold Tequila
  • 50 ml suc de portocale
  • gheață după preferințe

Mod de preparare

Dacă vrei ca băutura să fie într-adevăr una rece ca gheața, cum îi spune și numele, alege să congelezi bucățile de pepene roșu timp de cel puțin două ore, nu înainte de a îndepărta coaja îndepărtată și a fi tăiate în cubulețe.

Apoi, pune toate ingredientele într-un blender de mare putere și pulsează până când este complet combinat și neted. Adăugă mai multă gheață, dacă este necesar, pentru a obține consistența dorită. La final, se toarnă în pahar cu sare sau zahăr și se ornează după preferințe.