Cidrul de mere este o băutură răcoritoare, delicioasă și ideală pentru zilele toride de vară. Cu o istorie bogată, cidrul este recunoscut pentru beneficiile sale, dar și pentru plăcerea gustului. Această băutură are o aromă senzațională și unde mai pui că se prepară rapid. Toți prietenii tăi vor aprecia cidrul de mere și îți vor lăuda talentul de care ai dat dovadă în bucătărie. Iată ce ingrediente e bine să adaugi pentru un gust deosebit!
Credeai că cidrul de mere se bea doar la restaurant? Ei bine, acesta se poate prepara foarte simplu chiar la tine acasă din doar câteva ingrediente naturale. Această băutură are un gust savuros și conține foarte puțin alcool, astfel încât nu trebuie să îți faci niciun fel de griji din acest punct de vedere.
Cidrul de mere este considerat o băutură energizantă și tonică, perfectă pentru zilele călduroase din sezonul cald. De asemenea, cidrul de mere are o istorie foarte bogată. Se spune că în secolul al XIV-lea, nou născuții erau botezați în această băutură, deoarece se considera că este mai igienic decât apa.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Ulterior, acesta a început să se consume în întreaga Europă, apoi, odată cu expedițiile coloniștilor, cidrul a ajuns să se răspândească în America de Nord, în America de Sud, în Africa, Australia și Asia. În continuare îți vom explica, pas cu pas, rețeta. Iată ce ingrediente e bine să adaugi pentru un gust deosebit. Vei rămâne surprins de aromă și de cât de ușor se obține. În plus, cidrul de mere se prepară în câteva minute și se poate păstra la frigider aproximativ două săptămâni.
Pntru început se pune într-un vas de dimensiuni mai mari merele, portocala, condimentele și zahărul brun. Se adaugă apă din belșug, astfel încât ingredientele să fie acoperite cu cel puțin doi centimetri. Apoi se pune totul la fiert. După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, se reduce focul și se lasă să fierbă la foc mic timp de aproximativ două ore.
După ce a expirat acest timp, crăticioara se dă de pe foc și se scot jumătățile de portocală. Mai departe, folosește telul sau o lingură de lemn ca să zdrobești merele. Crăticioara se pune, din nou, la fiert la foc mic. Se lasă totul să fiarbă la foc mic, fără capac, pentru încă o oră. Apoi se strecoară totul printr-un filtru cu plasă fină și se apasă pasta de mere foarte bine, pentru a stoarce tot sucul.
Pentru această procedură folosește o lingură de lemn pentru ca procesul să fie eficient și să nu rămână niciun strop de suc în fructele fierte. În final, cidrul este gata. În sezonul rece, cidrul se poate servi cald. Vara este recomandat să-l lași să se răcească și, apoi, îl poți păstra în sticle la frigider. Spor la treabă!