Home » Meteo » A venit frigul în România. Zonele în care ninge în plină toamnă. Cum va fi vremea la sfârșit de octombrie

A venit frigul în România. Zonele în care ninge în plină toamnă. Cum va fi vremea la sfârșit de octombrie

Violeta Badea / 12.10.2023, 16:57
A venit frigul în România. Zonele în care ninge în plină toamnă. Cum va fi vremea la sfârșit de octombrie

Suntem la mijocul lunii octombrie, iar toamna și-a intrat în drepturi în adevăratul sens al cuvântului. Temperaturile au scăzut în aproape toate zonele țării, iar frigul s-a resimțit în casele a sute de mii de români, fiindcă aceștia nu au pus încă centralele sau sobele în funcțiune. În plus, se pare că în anumite regiuni ale României au căzut şi primii fulgi de nea. Iată unde a nins în plină toamnă!

Primii fulgi de nea au căzut în România

Veste bună pentru toți iubitorii de zăpadă! Primii fulgi de nea au căzut în România, dar nu în toate zonele țării, ci doar în anumite regiuni. Mai exact, s-a întâmplat la altitudini mai mari, la cele de peste 2500 de metri.

Cu siguranță, anunțul îi va bucura nespus pe pasionaţii sporturilor de iarnă. Sergiu Olteanu, meteorolog la stația Vf. Omu, a publicat în mediul online câteva imagini cu prima ninsoare din anul 2023.

”Eeeeee…. ce frig…ce vânt… ce ninsoare… ce viscol!”, a scris Sergiu Olteanu pe pagina sa personală de Facebook.

A venit frigul in Romania 1
Au cazut primii fulgi de nea in tara noastra

În imaginile publicate se poate observa cum fulgii de zăpadă s-au depus pe crestele munților. De asemenea, internauții s-au bucurat să vadă prima pătură de zăpadă din acest an.

”Frumos de privit de pe telefon

Bine-ai venit… zăpadă!

În sfârșit normalitate!”, au fost doar câteva dintre comentariile utilizatorilor.

S-a depus zăpada și la Câmpulung Moldovenesc

Primii fulgi de nea și-au făcut apariția și la Câmpulung Moldovenesc. Zilele trecute, a nins ca în povești în acea zonă a României, iar copiii au fost cei mai bucuroși și au întâmpinat zăpada așa cum se cuvine.

”Dragi prieteni, la noi ninge!”, au scris reprezentanții unui hotel din Câmpulung Moldovenesc, publicând un video cu primii fulgi de zăpadă din acest an.

Citește și 13 locuri din lume unde iarna nu vine niciodată. Cum este vremea în aceste zone!

Când va ninge prima oară în București

De curând, specialiștii i-au anunțat și pe bucureșteni când va ninge prima oară în Capitală. Conform estimărilor experților AccuWeather, primii fulgi de nea vor cădea în Capitală după data de 20 noiembrie.

Tot atunci, temperaturile, bineînțeles, vor scădea simțitor. Maximele se vor situa în jurul valorii de 6 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la -1 grad Celsius.

Citește și 8 lucruri extraordinare despre pisici, confirmate de oamenii de știință. Pisicile pot prezice vremea!