Home » Când, unde, cum » 8 lucruri extraordinare despre pisici, confirmate de oamenii de știință. Pisicile pot prezice vremea

8 lucruri extraordinare despre pisici, confirmate de oamenii de știință. Pisicile pot prezice vremea

Cojocaru Cristian / 07.02.2022, 11:39
8 lucruri extraordinare despre pisici, confirmate de oamenii de știință. Pisicile pot prezice vremea

Tot mai multe studii despre pisici sunt publicate, studii ale căror rezultate dezvăluie noi lucruri despre pufoasele patrupede. Acestea dezvăluie noi informații pentru iubitorii de animale, astfel că află mai multe lucruri despre comportamentul acestora. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre pisica ta.

Lucruri pe care probabil nu le știai despre pisici

Aceste studii nu numai că vin cu noi informații despre comportamentul animalelor de companie, dar totodată demontează și anumite mituri despre pisici. Află cum gândesc pisicile și de ce, uneori, au un anumit tip de comportament.

Cum să te împrietenești ușor cu o pisică

Un studiu publicat în jurnalul Scientific Reports în 2020 a indicat că cea mai bună modalitate de a stabili o legătură emoțională cu o pisică este să folosești așa-numita „tehnică de clipire lentă”, care constă în a clipi încet.

Pisicile știu când va fi o furtună

Ca și alte animale, pisicile sunt mult mai sensibile decât noi la sunete, mirosuri și modificări ale presiunii atmosferice. Chiar înainte de furtună, urechile interne ale pisicilor detectează această scădere bruscă a presiunii. Dacă furtuna a izbucnit deja la kilometri de casă, animalul poate chiar să perceapă tunetele din depărtare pe care urechea umană nu le detectează.

Nu, pisica ta nu va deveni vegană

Chiar dacă mănânci alimente lipsite de proteine ​​animale, nu ar trebui să încerci să-ți faci pisica să facă același lucru. Pisicile sunt carnivore prin natură și există anumiți aminoacizi, precum taurina, care se găsesc doar în carne. Lipsa acestui compus poate provoca orbire și insuficiență cardiacă, precum și excesul său de infecții urinare grave, așa că nici administrarea unui supliment de taurină sintetică nu este o opțiune recomandabilă.

lucruri pisici
De ce adora pisicile sa stea in cutii

Pisicile adoră cutiile

Pisicile au nevoie de o temperatură mult mai caldă a camerei decât noi, iar podeaua casei este de obicei foarte rece. De aceea, a dormi într-o cutie este atât de atractiv pentru aceste feline: pur și simplu se simt foarte confortabil și le este suficient de cald acolo.

Anxietatea de separare

Se spune că pisicile sunt irascibile, independente… nimic de-a face cu realitatea! Le este dor de noi, deoarece un studiu publicat în revista PLOS ONE a arătat că una din zece pisici domestice prezintă probleme de comportament atunci când este separată temporar de stăpâni.

Pisicile își iubesc stăpânii

În 2019, cercetările științifice au dezvăluit că pisicile prezintă aceleași trăsături de atașament observate și la câini, în care prezența unui îngrijitor uman declanșează comportamente care indică că se simt în siguranță și le oferă calmul de care au nevoie.

Pisicile domestice au un impact uriaș asupra biodiversității

Conform unei lucrări din 2020 publicată în revista Animal Conservation, pe aceeași suprafață, pisicile domestice ucid de două până la zece ori mai multe vietăți decât prădătorii sălbatici de dimensiuni echivalente.

„Dacă la aceasta se adaugă densitatea foarte mare a pisicilor domestice în unele zone, riscul pentru populațiile de păsări și mamifere mici se înrăutățește și mai mult”, a explicat Roland Kays, cercetătorul responsabil de investigație.

Vânători foarte precisi datorită mustăților lor

Mustățile unei pisici sunt formate din aproximativ 24 de fire de păr mobile, însoțite de alte mustăți mici pe ochi, bărbie și spatele picioarelor din față. Aceste fire de păr îngroșate sunt pline de nervi care ajută pisicile să vâneze în întuneric și să fie extrem de precise în mișcările lor.