Home » Life & Style » 20 lucruri pe care pisicile le detestă. La unele dintre ele sigur nu te-ai fi gândit

20 lucruri pe care pisicile le detestă. La unele dintre ele sigur nu te-ai fi gândit

Cojocaru Cristian / 20.12.2021, 15:02
20 lucruri pe care pisicile le detestă. La unele dintre ele sigur nu te-ai fi gândit

Pisicile sunt printre cele mai întâlnite animale de companie, iar unele persoane doresc să știe tot despre lumea acestora. Cei care dețin deja o pisică, au observat lucrurile  care le displac însă sunt persoane care, probabil se gândesc să adopte sau să cumpere una. Înainte de a afla ce lucruri îi aduc bucurie viitorului tău animal de companie, trebuie să știi și ce lucruri detestă pisicile.

Lucruri pe care pisicile le detestă

Pe lângă igienă, răsfăț, atenție, jocuri și companie, trebuie să știi și lucruri pe care pisicile nu le preferă. Dacă pentru tine o privire atentă, poate reprezenta un gest de iubire, pentru pisica ta, acest lucru poate însemna o amenințare. Totodată, sunetele puternice și călătoriile, nu sunt atât de agreate precum crezi. Află câteva lucruri pe care pisica ta le urăște.

Apa

Deși este adevărat că există pisici precum cele norvegiene, siberiene sau alte câteva rase cărora le place să intre în apă, majoritatea urăsc apa. Motivul pe care oamenii de știință l-au dat până acum este că majoritatea raselor de feline provin din zone deșertice din Orientul Mijlociu și China, astfel încât relația lor cu elementul lichid a fost zero. Această lipsă de relație îi face să nu aibă încredere în apă. Rasele de pisici care nu se tem de apă sunt, în general, cele care au fost crescute lângă râuri sau lacuri.

Mirosurile puternice

Deși mirosul pisicilor nu este la fel de eficient ca cel al câinilor, este totuși sensibil și mirosurile puternice precum usturoiul, fumul de tutun, oțetul, ceapa sau citricele pot fi foarte enervante pentru felina din casa ta.

Să fie ținute cu forța

Dacă îți ții pisica în brațe și observi că nu este confortabilă și încearcă prin toate mijloacele să scape… Nu o ține împotriva voinței ei, nu-i place deloc.

Să fie ținute în brațe cu burta în sus

Din nou, am găsit excepții de la regulă, dar pisicile urăsc în general să fie ținute cu burta sus. Motivul este că în această poziție animalul se simte vulnerabil.

Zgomotele puternice

Zgomotele puternice enervează foarte mult pisicile. Țipete, petarde, muzică tare, claxone… toate acestea pot face pisica să se teamă și chiar să provoace stres și anxietate. Pentru o pisică, un zgomot puternic înseamnă o schimbare bruscă în mediul lor.

Să le mângâi burta, picioarele din spate și coada

Ca și în cazurile anterioare, există și excepții și sunt pisici care adoră să fie atinse în aceste zone ale corpului. Dar, în general, nu le place. Mai bine să optezi pentru cap, urechi, bărbie sau gât.

Bananele

Da, majoritatea urăsc bananele și ceea ce nu le place la ele este mirosul.

Schimbarea rutinei

Din acest motiv, dacă vrei să schimbi ceva în viața animalului tău, cum ar fi dieta lui, sau a ta, dar care îl afectează, cum ar fi mutarea, va trebui să o faci treptat.

Lămâia

În general, pisicilor nu le place deloc mirosul de lămâie. De fapt, o modalitate naturală de a împiedica pisoiul să se apropie de anumite locuri din casă, precum mobila sau cablurile, este să-l atingi cu acest fruct.

Mizeria

Pisicile sunt animale foarte curate. Nu lăsați excrementele lor în nisip zile și zile și schimbați nisipul când este murdar. Dacă nu o faci, pe lângă faptul că îți enervezi profund pisica, o vei invita să-și facă nevoile în altă parte a casei.

lucruri detestă pisicile
Pisicile urasc zgomotele puternice

Mutatul

Mutarea este o schimbare drastică în viața lor și, ca atare, nu le place deloc. Momentul în care lucrurile lor sunt demontate pentru a le pune în cutii, fii sigur că nu le place deloc.

Mângâiatul puternic

Pisicilor nu le place să fie mângâiate dur sau cu intensitatea cu care ai mângâia un câine. Prin urmare, este necesar să fii deosebit de precaut cu copiii și să-i înveți că o pisică trebuie atinsă foarte ușor.

Oamenii care le ignoră

Pisicilor nu le place răsfățul excesiv, dar nici să fie ignorate. Astfel, pisica ta va veni mereu la tine să o mângâi. Dacă o ignori în mod repetat, aceasta s-ar putea „să te pedepsească”, făcându-și nevoile în patul tău.

Ușile închise

Există două motive pentru care pisica ta urăște ușile închise. Prima este că nu i se permite accesul în toată casa, care, să nu uităm, este casa lui (locuiești în ea pentru că te lasă). Al doilea este că trebuie să vadă în orice moment ce este în fiecare colț al casei.

Acordă-i spațiul necesar

Cu asta nu spunem că pisicilor nu le place să fie mângâiate… Deloc! Ce se întâmplă este că ele sunt cei care decid când și nu tu. Relaxează-te, ea te va anunța.

Călătoriile cu mașina

Pisicii tale nu o să-i placă faptul că o pui într-o cușcă, o ridici de la sol, o pui într-un spațiu cu zgomot puternic și cu mirosuri pe care le detestă. Este clar că urăște acest mediu.

Fixarea privirii

La fel ca și câinii, pisicile înțeleg privirile drept amenințări. Unul dintre semnele că o pisică este confortabilă este că închide ochii foarte încet. Dacă faci asta în loc să te uiți la ea în mod insistent, cu atât mai bine.

O pisică străină în casă

Pisicile sunt foarte teritoriale așa că nu sunt foarte fericite când un alt pisoi necunoscut vine în casa lor (amintește-ți că pentru ea, casa ta este casa lei și îți permite să locuiești în ea).

Mirosurile chimice

Mirorusile chimice, la fel ca majoritatea detergenților, săpunurilor, deodorantelor… Pe cât posibil este mai bine să optezi pentru parfumuri mai naturale.

Să primească medicamente

Unei pisici nu-i place gustul medicamentelor, să aibă gura deschisă forțat pentru a i se administra o pastilă, sau să meargă la veterinar… Pentru el, toate acestea sunt extrem de odioase.