Home » Life & Style » Timp liber » Câinii care trăiesc cel mai mult. Aceste rase de câini au o speranță de viață mai mare. FOTO

Câinii care trăiesc cel mai mult. Aceste rase de câini au o speranță de viață mai mare. FOTO

Voicu Costin / 10.12.2021, 18:33

Animalele de companie au ajuns să facă parte din viața noastră mai mult decât ne-am fi imaginat. Bătrâni, copii sau chiar adolescenți ajung să aibă drept cel mai bun prieten un patruped. Practic, acesta devine un membru al familiei. Sunt câteva rase de câini care trăiesc mai mult decât celelalte. V-am pregătit o listă cu rasele de câini despre care se spune că au o speranță de viață mai mare.

Rase de câini care trăiesc mult

Bichon maltez

Pufoșenia albă este întâlnită din ce în ce mai des în casele oamenilor din mediul urban. Crescătorii acestei rase preferă să aleagă simpaticul patruped pentru că este de talie mică, iar spațiul nu este o problemă pentru el.

Femelele acestei rase trăiesc cu un an mai mult decât masculii maltezi. Cățeii au o speranță de viață destul de mare deoarece suferă de puține boli genetice, ajungând până la 15 ani sau mai mult.

Ciobănescul Australian

Un câine de talie mare așa cum probabil îl percep mulți, ciobănescul Australian este considerat un bun paznic. Folosit ca apărător al stânelor de animale, gospodărite de ciobani, este și un animal inteligent. Această rasă are o speranță de viață de 15 ani.

Beagle

Se spune despre ei că sunt dificil de crescut, cel puțin așa afirmă crescătorii acestei rase numită Beagle. Se spune și că aceștia că sunt foarte inteligenți, dar nu sunt prea receptivi când vine vorba de dresaj. Cel mai bătrân Beagle cunoscut vreodată a trăit în Virginia, SUA, până la vârsta de 27 de ani. Speranța de viață a rasei este de aproximativ 15 ani.

 Jack Russel Terrier

Energia este cuvântul care descrie această rasă de talie mică. Celebru și în spot-urile publicitare, Terrier-ul preferă persoanele active, iubitoare de sport și activități outdoor. Speranța de viață este de 16 ani.

Shih Tzu

Originari ca rasă din zona Asiei, Shih Tzu, sau micii „lei”, cum mai sunt cunoscuți, astăzi sunt răspândiți în întreagă lume. Preferații dinastiei Ming din China, cățeii reușesc să stârnească admirație în rândul privitorilor, fiind în același timp o rasă privilegiată, deoarece ajung să câștige și premii la concursurile de frumusețe. Speranța de viață pentru frumoasa rasă este de 15 ani.

Cockapoo

Cockapoo-ul este o rasă rezultată în urmă unei  încrucișări dintre Cockerul spaniol și Poodle. Deși un Cocker spaniol trăiește între 10 și 14 ani, această rasă seamănă cu un Poodle privind speranța de viață care poate ajunge până la 16 ani.

Pudel

Mica jucărie sau Pudel-ul atrage toate privirile trecătorilor atunci când își face apariția. Prin prisma taliei foarte mic par niște jucării din plush autentice. Toți cățeii din această rasă, dar și cei corciți cu ei au o speranță de viață foarte mare. Ajung să trăiască alături de stăpâni până la vârstă de 16 ani.

Chihuahua

Făcută celebra de faimoasa americancă Paris Hilton, rasă Chihuahu stârnește uneori amuzament atunci când își face apariția. Când sunt pui aceștia pot încăpea și într-o mică ceașcă de cafea. Este o rasă de câini care trăiește foarte mult, speranța de viață ajungând la 17 ani.