Home » Life & Style » 10 rase de câini care sunt ușor de dresat. FOTO

10 rase de câini care sunt ușor de dresat. FOTO

Manolică Anca / 03.12.2021, 16:52
10 rase de câini care sunt ușor de dresat. FOTO

Educarea animalului de companie este esențială dacă vrem să trăim în armonie cu acesta. Stabilirea unor reguli și limite ne face traiul mai ușor și împiedică apariția crizelor de furie atât a stpânului, cât și a necuvântătorului. În rândurile de mai jos îți vom prezenta câteva rase de câini care sunt mai ușor de dresat datorită inteligenței, caracterului și predispoziției lor.

Dresajul, esențial pentru animalele de companie

Antrenamentul, întotdeauna pozitiv, ajută la prevenirea problemelor de comportament dar creează și legături între om și animalul de companie. Totuși, la fel ca și în cazul oamenilor, fiecare blănos învață și memorează în ritmul său. Va trebui să îi acorzi mult timp și să ai răbdare! Ține minte că aceasta ar trebui să fie o activitate distractivă, astfel încât animalul de companie să nu te respingă.

De asemenea, va trebui să ai în vedere că unii câini învață mai mult sau mai puțin rapid în funcție de caracteristicile lor individuale și de diverși factori precum vârsta, mărimea sau rasa. În cazul rasei, este adevărat că unii câini asimilează mai repede și mai ușor ordinele și sarcinile primite în timpul dresajului. Din acest motiv, unele rase sunt considerate mult mai ușor de antrenat, deoarece au un caracter docil.

În același timp, dacă un câine învață mai mult sau mai puțin nu depinde doar de rasă. Dacă vrei ca antrenamentul să aibă succes, este esențial să cunoști cele mai potrivite tehnici educaționale și să studiezi care este cel mai potrivit mediu pentru a realiza aceste sesiuni. În plus, înainte de a începe dresajul este bine să știi care sunt cele mai frecevente greșeli atunci când dresezi un câine, precum și cele mai bune trucuri de dresaj.

Golden Retriever
Golden Retriever

Rase de câini ușor de dresat

Indiferent de rasă, toți câinii au capacitatea de a învăța și, cu răbdare și dragoste, sigur îl vei face pe blănosul tău să memoreze comenzile de bază. Dar hai să vedem totuși, care rase de câini sunt cel mai ușor de dresat.

  1. Pudelul – este ușor de dresat datorită inteligenței și caracterului său bun. În plus, este un blănos docil și jucăuș, perfect pentru pentru antrenorii începători.
  2. Golden Retriever – câine ascultător și echilibrat, ideal pentru familiile cu copii. De asemenea, datorită bunăvoinței sale, este de mare ajutor ca câine ghid sau de terapie.
  3. Ciobănescul german – rasă extrem de inteligentă, cooptată de politiști în misiuni de salvare. Acest câine este ascultător și învață cu ușurință orice comandă.
  4. Border Colliecel mai inteligent câine din lume. Pentru asta, el necesită foarte multi stimuli pentru, pentru a-și consuma energia și a nu se stresa sau plictisi. Antrenamentul acestei rase este recomandabil doar celor cu experiență.
  5. Ciobănesc de Shetland – deși nu este foarte cunoscut, acest blănos se remarcă prin versatilitatea sa și prin ușurința în a învăța trucuri. În plus, este foarte protector și fidel stăpânului său.
  6. Papillon – este un câine foarte ascultător care știe să se adapteze oricărui stil de viață. Acest lucru îl face un câine foarte ușor de dresat, ideal pentru familii cu copii sau alte animale de companie.
  7. Doberman – deși nu are o reputație tocmai bună, dobermanul este un blănos inteligent și sensibil care își adora familia. Această rasă are o memorie superbă, așa că învață și execută cu ușurință toate ordinele și sarcinile.
  8. Labrador retriever – rasă extrem de energică și foarte familiară. Labradorul caută întotdeauna să-și mulțumească stăpânul, astfel încât acesta este foarte ușor de educat.
  9. Câine de cireadă australian – este un blănos protector, curajos și energic, care creează o legătură foarte specială cu o singură persoană. În plus, are o mare capacitate cognitivă și o memorie excelentă.
  10. Rottweiler – rasă calmă și atent care învață cu ușurință trucuri și se concentrează în timpul sesiunilor de antrenament. Creșterea unui Rottweiler este o idee grozavă! Are o memorie excelentă.