Home » Știri » Știri sociale » Rase de câini mari și blânzi – te sperie cu statura, dar au blândețea în suflet

Rase de câini mari și blânzi – te sperie cu statura, dar au blândețea în suflet

Pană Emanuela / 22.01.2021, 09:34
Rase de câini mari și blânzi – te sperie cu statura, dar au blândețea în suflet

Animalele de companie ne fac viața mai frumoasă, în special atunci când sunt prietenoase cu toți membrii familiei, vesele și jucăușe. Un studiu realizat recent de Universitatea Cambridge scoate la iveală un fapt chiar surprinzător, și anume că cei mici preferă timpul petrecut în compania câinelui, în defavoarea timpului petrcut cu frații lor. Iată care sunt rasele de câini mari, dar cu blândețe în suflet.

Rase de câini mari și blânzi

Majoritatea oamenilor adoră animalele de companie, în special copiii, la care câinii au un mare succes. Specialiștii sunt de părere că deținerea unui patruped joacă un rol important în dezvoltarea celor mici, ajutându-i să fie responsabili și bucurându-se, totodată, de un partener de joacă pe cinste.

Cât despre studiul de care am amintit, acesta a fost realizat pe un eșantion format din 77 de copii cu vârsta de 12 ani, care au, pe lângă frați și surori, și un prieten blănos. Explicația oferită de specialiști este una simplă, și anume că cei mici preferă câinii pentru că aceștia nu vorbesc, deci nu judecă, astfel că prichindeii se simt relaxați în preajma necuvântătoarelor.

Așadar, dacă familia dvs. vrea să mai numere încă un membru, unul de dimensiuni deloc neglijabile, dar blând, iubitor și loial, puteți alege dintre următoarele rase de câini:

1. Labrador Retriever

O alegere mai potrivită pentru familiile cu prichindei poate că nu există. Labradorul este o rasă de câini originară din Canada, extrem de populară și prietenoasă. Prietenii cu codiță sunt jucăuși, protectivi și inteligenți, și trăiesc între 10 și 14 ani. Un Labrador este ca o adevărată dădacă pentru copil, astfel că n-ai de ce să-ți faci griji când cel mic rămâne în grija lui.

2. Golden Retriever

Câinele Golden are toate calitățile unui Labrador, dar cu o doză mai mare de răbdare. Acest blănos reprezintă alegerea perfectă pentru o familie cu mulți copii. Chiar dacă principala sa calitate este răbdarea, un Golden Retriever este și foarte energic, ceea ce înseamnă că adoră să se joace cu cei mici. Din nefericire, această rasă nu are o speranță lungă de viață, trăind, în medie, între 10 și 12 ani.

Citește și: Câinilor le place muzica de orice gen, dar unul dintre acestea este preferatul lor [VIDEO]

Te sperie cu statura, dar sunt foarte prietenoși

3. Setter irlandez

Această rasă de câine reprezintă o alegere foarte înțeleaptă pentru familiile care stau la curte, deoarece acest câine este foarte energic. De asemenea, Setterii irlandezi se comportă excepțional în preajma copiilor, fiind entuziaşti şi inteligenţi. Cu siguranță, una dintre cele mai prețioase rase de câini. Acești prieteni cu blăniță se pot înțelege bine cu absolut oricine. De menționat că trăiesc, în medie, 12 ani. Destul de puțini ajung la vârsta de 15 ani.

4. Collie (Ciobănescul scoţian)

Sau mai simplu spus: Lassie. Această rasă de câini este foarte ușor de dresat, sensibilă, blândă, loială și protectivă. Câinii Collie pot locui atât la bloc, cât și la curte și chiar dacă au o blană lungă, care se întreține mai greu, ei „vin la pachet“ cu o mulțime de avantaje. Ei trăiesc pentru a face oamenii mai fericiți.

5. Terra Nova (Newfoundland)

Este un câine de talie mare care se atașează extrem de ușor de copii, protejându-i în permanență. Acesta este motivul pentru care i se mai spune și „bona de la natură“. Arată ca un ursuleț de pluș și este foarte calm, prietenos și loial. Nivelul său de energie este mediu și este potrivit în special pentru familiile care locuiesc la curte. Prezintă câteva inconveniente – lasă mult păr și salivează – dar îți vor răsplăti imediat iubirea.

6. Hungarian Vizsla

După cum v-ați dat seama, această rasă de câini este originară din Ungaria și trăiește până la aproximativ 15 ani. Hungarian Vizsla este un câine afectuos, energic și jucăuș, fiind potrivit pentru copii de toate vârstele. Este ideal pentru familiile care locuiesc la casă, deoarece are nevoie de multă mișcare. Cel mic va fi foarte încântat să aibă un partener de joacă, pe care să-l plimbe și să alerge împreună. Activ și curios din fire, Hungarian Vizsla îl va ajuta pe prichindel să se dezvolte.