Home » Life & Style » 6 cele mai frumoase rase de câini din lume. Te vor cuceri pe loc! FOTO

6 cele mai frumoase rase de câini din lume. Te vor cuceri pe loc! FOTO

Cojocaru Cristian / 17.11.2021, 10:37

Când vine vorba de câini, cele mai frumoase rase diferă de la o persoană la alta. Dacă unele persoane preferă câinii mici, cu păr lung, alții preferă patrupedele de talie înaltă precum Husky Siberian. Află care sunt cei mai frumoși câini din lume.

Care sunt cele mai frumoase rase de câini

Indiferent de preferințele celor care îndrăgesc prietenii lor blănoși și loiali, iată care sunt considerate cele mai frumoase rase de câini considerate în general.

Golden Retriever

Această rasă este una dintre cele mai populare din lume. Rasa a fost creată pentru a recupera păsările fără a le răni, astfel că gura lor s-a dezvoltat în așa fel încât mușcătura să fie una blândă. De asemenea, au o dragoste instinctivă pentru apă datorită muncii pentru care au fost crescuți.

Acești câini sunt cei mai potriviți pentru viața din mediul rural, deoarece au nevoie de multă mișcare. Sunt destul de inteligenți ți se dresează foarte ușor, făcându-i câinii potriviți pentru cei care nu au mai avut un patruped în grijă. În mod tipic, Golden Retriever este un câine calm și dornic să își mulțumească prietenul uman. Câinii din rasa Golden Retriever sunt destul de sănătoși și de obicei au o speranță de viață de 15 ani. Sunt sensibili la probleme precum cancerul sau displazia de șold.

Husky Siberian

Mulți consideră că această rasă de câini este cea mai frumoasă din lume. Datorită ochilor albaștri și a blănii pufoase, câinii Husky ajung cu ușurință în primele locuri ale topului. Aceste trăsături îi determină pe mulți să adopte sau să cumpere un astfel de patruped. Cu toate acestea, nu este recomandat ca această rasă să fie primul câine pentru persoanele care nu au mai avut unul.

Sunt extrem de activi și necesită destul de mult exercițiu. De asemenea, au tendința de a fi destul de încăpățânați. Nu sunt foarte antrenabili, deși sunt inteligenți. În schimb, ei tind să ignore comenzile atunci când le sunt date și să facă propriile lor lucruri. Inteligența lor îi poate pune și în probleme. Ei își vor da seama cum să deschidă dulapuri și chiar uși. Ei sunt adesea inteligenți exact atunci când nu vrei să fie. Cu toate acestea, sunt câini cu o personalitate grozavă.

frumoase rase câini
Ciobanescul german trebuie dresat pentru ca poate deveni supraprotector

Labrador Retriever

Labrador Retriever este cel mai popular câine din SUA. Nu au un aspect foarte exotic dar este o rasă de câini foarte echilibrată. Acești câini sunt cunoscuți a fi deschiși și amabili și sunt prietenoși aproape cu toată lumea. Inteligența lor este una de luat în considerare și pot fi utilizați în mai multe domenii de activitate.

Sunt o rasă cu temperament echilibare, care îi face câini bun de familie. Se consideră adesea că se înțelege bine cu copiii și chiar cu alte animale. Nu au un impuls de pradă incredibil de mare, ceea ce le face potrivite pentru casele cu alte animale de companie, cum ar fi pisicile. Deoarece sunt câini de lucru, au nevoie de mișcare. Se descurcă cel mai bine în familiile active. Această rasă trăiește de obicei undeva la 12 ani.

Ciobănesc german

Ciobăneștii germani sunt o rasă de câini de lucru din Germania. În timp ce acest câine arată foarte asemănător cu un lup, este de fapt o rasă de câini foarte modernă, care datează din 1899. După cum sugerează și numele, au fost inițial folosiți pentru păstorirea oilor. Cu toate acestea, în prezent sunt utilizați pentru o varietate de locuri de muncă datorită inteligenței și capacității lor ridicate de antrenament.

Sunt o rasă moderat activă care necesită exerciții zilnice. Cu toate acestea, nu sunt la fel de energici ca unii dintre ceilalți câini de lucru mari. Sunt foarte antrenabili și au tendința de a forma legături strânse cu oamenii lor. Dacă nu sunt educați corespunzător, pot fi supraprotectori față de familia lor și agresivi. Nu sunt înclinați să fie prietenoși cu toată lumea, așa că socializarea este necesară.

Samoyed

Samoyed este câinele alb și pufos este absolut adorabil. Sunt câini de păstori folosiți de poporul sami pentru a păstori reni. Sunt prietenoși și iubesc aproape pe toată lumea, ceea ce îi face câinii de familie potriviți. Sunt în permanență în alertă și arată destul de fericiți. Unii oameni chiar îi descriu ca zâmbitori. Au tendința de a lătra, așa că unii oameni îi folosesc ca și câini de alertă. Cu toate acestea, ei nu sunt buni câini de pază datorită naturii lor prietenoase.

Acești câini rămân jucăuși pe tot parcursul vieții și sunt destul de activi. Le place aproape orice activitate care implică alergarea. Sunt oarecum predispuși la anumite boli. De exemplu, o tulburare de rinichi rară se află în linia lor de sânge. Această boală este cea mai gravă la câinii masculi. Femelele pot dezvolta simptome, dar de obicei nu intră în insuficiență renală ca masculii.

Ciobănesc australian

Ciobănescul australian a fost de fapt dezvoltat în California, nu în Australia. Acest câine de turmă a fost folosit inițial în vestul Statelor Unite, dar a devenit unul dintre cei mai populari câini de companie. Acest canin este de obicei cunoscut pentru că este inteligent și activ. El necesită mult exercițiu. Nu sunt potriviți pentru familiile care nu sunt active.

Nu este recomandat ca un prim câine celor care nu au mai avut un prieten blănos până acum, deoarece necesită destul de multă pregătire și activitate. Pot deveni distructivi dacă nu au suficiente exerciții fizice sau stimulare mentală. Astfel, dacă îți iei un câine din această rasă, plănuiește să petreci mult timp cu el.