Home » Life & Style » Afecțiunea de care suferă prințul William. Puțini știu asta

Afecțiunea de care suferă prințul William. Puțini știu asta

Ileana Mladinoiu / 13.03.2023, 10:08
Afecțiunea de care suferă prințul William. Puțini știu asta

Prințul William a dezvăluit că a fost cuprins de un nor întunecat de angoasă și depresie după ce a fost martor la consecințele unui accident devastator. Într-o remarcabilă etapă de candoare, Ducele descrie în mod viu modul în care chinul său l-a lăsat să se simtă de parcă „întreaga lume ar muri”.

Afecțiunea de care suferă prințul William

Criza sa de sănătate mintală a venit după ce a ajutat la salvarea vieții unui băiat grav rănit cu doar câțiva ani mai mare decât fiul său, Prințul George, în timp ce lucra ca pilot de elicopter pentru serviciul de ambulanță aeriană. William a alergat la fața locului și își amintește emoționant că s-a confruntat cu „părinții isterici” ai lui Bobby și cum a fost afectat de experiență.

Într-un podcast extraordinar de sincer, viitorul Rege descrie modul în care a fost profund afectat de ceea ce a trăit în acea zi. Copleșit de sentimente depresive, el spune că a fost ca și cum „ceva s-ar fi schimbat” în interiorul lui. Săptămâni mai târziu, disperarea lui s-a intensificat. Așa cum o descrie William, a fost „ca și cum cineva ar fi pus o cheie într-o broască și a deschis-o fără ca eu să-mi dau permisiunea să fac asta”. Apoi, adaugă: „Simți doar durerea tuturor, suferința tuturor. Și nu sunt eu. Nu am mai simțit asta până acum”.

Prințul descrie cum comunicarea cu colegii și întâlnirea cu familia băiatului i-au dat posibilitatea să învingă demonii în timp. Se înțelege că William se referea la un accident de mașină care l-a lăsat pe Bobby Hughes, în vârstă de 5 ani, cu leziuni la creier în 2017.

Mama băiatului, Carly, în vârstă de 40 de ani, a declarat pentru Daily Mail: „William ne-a spus cum l-a afectat ca tată și cum a simțit durerea noastră” și că „este uimitor, un merit pentru țara noastră… M-am uitat în ochii lui și, cu adevărat, are o inimă bună”.

Momentele care i-au marcat viața

Prințul a oferit o perspectivă remarcabilă asupra stării sale de spirit într-un program intim de 38 de minute intitulat „Prince William”. Acesta a ales să meargă trei mile pe moșia Sandringham din Norfolk, între Biserica Sf. Maria Magdalena și casa lui din Anmer Hall, traseul pe care îl parcurge de obicei cu familia în ziua de Crăciun. Pe lângă trauma sa mentală, el vorbește emoționant despre momentele personale care i-au modelat viața.

Într-un monolog amplu, Ducele descrie cum cânta împreună cu Prințesa Diana și fratele său Harry  melodia Simply The Best a Tinei Turner, în timp ce mama lor îi conducea înapoi la internat, cum a călărit cu tatăl său, Prințul Charles, în fața unui elicopter când era copil și cum l-a inspirat să devină pilot.

De asemenea, vorbește despre momentul chinuitor în care starul pop Taylor Swift l-a târât pe scenă „ca un cățel” pentru a cânta Livin’ On A Prayer la un concert de strângere de fonduri cu rockerul Jon Bon Jovi.

Și fiica sa, Prințesa Charlotte, este în atenția lui, dansând prin bucătărie în ținuta ei de balerină, pe melodia Waka Waka a Shakirei, cu fratele ei, Prințul Louis, „urmând-o în jurul ei încercând să facă același lucru”.

Mai mult, în podcastul citat, Prințul Wiiliam a ținut să precizeze că oamenii trebuie să se asculte mai mult unii pe alții pentru a evita să se simtă „pierduți, singuri, izolați”.

William aseamănă podcastul intim cu „o plimbare cu cel mai bun partener sau cu soția mea”, iar ascultătorii îi pot auzi pașii în timp ce merge descriind animalele de pe câmpurile din jurul casei sale.

Natura profund personală a podcastului lui William marchează o îndepărtare dramatică de la stilul mai formal și tradițional de comunicare de la membrii seniori ai Familiei Regale.

Probabil, dezvăluirile sale sincere despre sănătatea sa mintală vor surprinde ascultătorii. Patrick Jephson, fostul secretar privat al Prințesei Diana, a descris monologul sincer al lui William drept un moment „revoluționar”, adăugând: „Departe de a fi un psihobalon trezit, este o formulă onorabilă pentru o viitoare domnie de succes”.

„Poate fi un exercițiu foarte sociabil sau un moment de calm și izolare completă. În speranța de a inspira alți câțiva oameni să devină activi și să-și ia ceva timp suplimentar pentru propria lor sănătate mintală-am vrut să împărtășesc câteva dintre poveștile mele și melodiile preferate cu tine într-un episod din Time to Walk”, a completat Prințul William.