Home » Utile » De ce se pune mălai în pământul florilor din ghiveci. Trucul care te scapă de dăunători

De ce se pune mălai în pământul florilor din ghiveci. Trucul care te scapă de dăunători

Violeta Badea / 12.10.2023, 17:37
De ce se pune mălai în pământul florilor din ghiveci. Trucul care te scapă de dăunători

Iubești plantele? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Cu siguranță cunoști deja câteva trucuri extraordinare pentru a avea grijă de florile tale preferate. Însă, noi îți vom mai dezvălui unul de care probabil că nu ai auzit niciodată. Iată ce se întâmplă dacă pui mălai în solul plantelor tale. Te vei bucura să afli asta!

Motivul pentru care se pune mălai în solul plantelor

Dacă ai câteva plante în apartamentul tău și îți place să le îngrijești, atunci trebuie să afli neapărat acest truc genial. Specialiștii în grădinărit l-au dezvăluit, de curând, și cu siguranță te va ajuta.

Nu mai e un secret că florile au nevoie ca de aer de anumite îngrășăminte. Însă, noi te sfătuim să nu mai cumperi soluțiile din magazine, fiindcă ai câteva produse foarte bune pentru plante chiar la tine acasă.

Secretul specialiștilor în grădinărit. Trucul care va da rezultate

Oricât de ciudat ar suna, poți hrăni florile tale favorite cu mălai. Această metodă naturală este, fără doar și poate, extrem de eficientă. Vei uita complet de produsele chimice din comerț.

Tot ce trebuie să faci este să pui mălai în pământul florilor din ghiveci. Acest produs pe care, de regulă, îl utilizăm la prepararea mămăligii funcționează și ca îngrășământ pentru plante, asta datorită conținutului său ridicat de azot.

Mălaiul stopează creșterea buruienilor subterane. Așadar, este indicat să-l aplici după ce buruienile au fost eliminate complet. În plus, mălaiul scapă florile de dăunători. Potrivit experților, după aplicarea acestui produs, plantele vor fi mult mai sănătoase și mai verzi.

Citește și Când se scot plantele afară din casă primăvara și cum le pregătești pentru mutarea din interior în exterior!

Cum se îngrijesc corect plantele de apartament

În timpul iernii, atunci când temperaturile de afară scad, plantele intră în repaus vegetativ. Prin urmare, în această perioadă, este obligatoriu ca florile să fie irigate ca la carte.

Mai exact, ele trebuie udate doar atunci când pământul de la suprafață este complet uscat. Iată și alte sfaturi pentru îngrijirea corectă a florilor din ghivece de la cei mai buni profesioniști:

  • Udă plantele doar cu apă aflată la temperatura camerei;
  • Nu așeza florile lângă calorifer sau altă sursă de căldură, deoarece acestea se vor ofili mai repede;
  • Pune un strat protector deasupra solului florilor, astfel încât să protejezi rădăcinile și tulpina de îngheț. Acest truc este valabil atât pentru plantele de interior, cât și pentru cele de exterior.

Citește și Plante de interior. 6 idei și recomandări de flori și arbuști pentru casa ta!