Home » Utile » Plante de interior. 6 idei și recomandări de flori și arbuști pentru casa ta

Plante de interior. 6 idei și recomandări de flori și arbuști pentru casa ta

Voicu Costin / 09.12.2021, 13:29

Dacă te-ai gândit să redecorezi camerele casei tale, ia în considerare și alegerea unor flori sau unor arbușți. Colțul verde al casei îți poate aduce o pată de culoare dar și o stare de relaxare. Pe lângă beneficiile sănătoase de care vei beneficia, o floare sau un arbust poate da impresia că te afli într-un colț de natură. Iată mai jos câteva idei și recomandări de flori și arbuști pentru casa ta!

Un colț de natură la tine acasă

Florile și arbuștii decorativi au devenit la modă în ultimii ani. Posibilitatea de a avea un colț de rai în propriul domiciliu îi împing pe mulți să își achiziționeze tot felul de plante pentru locuință. Fie că stați la apartament, fie că locuiți la casă, o floare sau un arbust este o alegere potrivită când vine vorba de decor.

Nu contează cât de mult spațiu avem în casă sau grădina, întotdeauna se va găsi loc pentru un astfel de arbust care ne va încânta prin flori, frunze, forma coroanei sau ramificația deosebită. Puteți alege între o varietate de arbuști sau flori cu iz exotic, dar înainte de asta trebuie să aflaţi informaţii despre caracteristicile lor și modul de îngrijire.

Arbuști decorativi de interior

Plantele care ar putea să îți aducă o pată de culoare în casă ajută și la decorul unei camere. Dacă te gândeai că o bucată de mobilă ți-ar fi mai ok sau o veioză, nu te grăbi! Într-o camera cu palete de tonuri închise, verdele unui arbust îți poate deschide puțin camera.

Ce nu mulți știu despre arbuști este că au efecte benefice și asupra sănătății, pentru că te ajută să te odihnești mai bine și să ai o stare generală mai bună. Poți alege dintre o gama variată de plante decorative cu frunze mari, plante elegante, arbuști cu flori colorate, cu forme simple sau mai ciudăţele.

Bonsai

Un copăcel minion, bonsaiul poate fi o alegere potrivită pentru o casă. Formă mai ciudată a arborelui sugerează de cele mai multe ori vârsta înaintată, deși impresia de îmbătrânire nu este falsă, deoarece mulți arbori sunt bătrâni, dar forma lor minionă nu îți arată acest lucru. Frunzele mici, ramuri cu forme ciudate și trunchiul contorsionat, poate decora o cameră micuță și poate avea o viață îndelungată, dar pentru asta trebuie să fie îngrijit în mod corespunzător.În plus, bonsaiul se regăsește pe lista plantelor despre care se spune că atrag norocul și energia pozitivă în casă.

Hibiscus rosa-sinensis L. (trandafir japonez)

Numele popular, trandafirul japonez este un arbust originar din China, Japonia sau India. Este un copăcel decorativ cu aspect de tufă sau poate crește înalt ca un pom. Florile multicolore și frunzele ovale de culoare verde închis pot fi o delectare în casa dumneavoastră. Se dezvoltă bine în încăperi luminoase, fiind un iubitor de lumina.

Măslin (Olea europaea)

Avându-și originea în zona mediteraneană, măslinii pot fi crescuți și în interior, dar nu vor crește mai înalți de 1 metru. Forma ramurilor încâlcite, dau o notă aparte acestor plante. Primăvara puteți admira florile albe, după care apare fructul verde, care se coace toamna târziu.

Flori decorative de interior

Adiantum raddianum Feriga (Părul Maicii Domnului)

Cunoscută sub numele popular de Părul Maicii Domnului, este o specie de ferigă decorativă cu frunze delicate. Frunzele au forme rotunde sau triunghiulare, de culoare verde-mat pe tulpini subțiri, înalte și care atârnă. Nu este o iubitoare de lumină, așa că este ideală pentru o cameră mai puțin luminoasă. Floarea nu e pretențioasă și se adaptează ușor la condițiile din apartament sau în sezonul rece, pe terasele acoperite.

Begonia Elatior

Pe lista plantelor de apartament, Begonia ocupă un loc fruntaș în preferințele oamenilor. Face parte din categoria plantelor perene, cu frunze verzi, lucioase și flori cu un colorit superb. Diferitele culori ale florilor reprezintă o pata de culoare pentru camera ta. Trebuie amplasată într-o zonă luminoasă, într-o zona fără  curenți de aer și de schimbări bruște de temperatură.

Euphorbia pulcherrima (Crăciunița)

În perioada iernii, Crăciunițele pot fi florile ideale care vă pot umple casa de bucurie datorită coloritului special. Plantele de culoare roșie, roz sau crem reprezintă un simbol al Crăciunului. Oferite în dar de oameni în perioada sărbătorilor, această floare cu frunze verzi și roșii poate să va decoreze superb colțul casei.