Home » Life & Style » 13 plante de apartament care iubesc umbra. Nu au nevoie de lumina soarelui

13 plante de apartament care iubesc umbra. Nu au nevoie de lumina soarelui

Cojocaru Cristian / 02.11.2021, 12:56
13 plante de apartament care iubesc umbra. Nu au nevoie de lumina soarelui

Plantele de apartament aduc foarte multe beneficii celor care le cultivă și cresc. Chiar dacă îți faci griji că nu ai suficientă lumină în căminul tău, există și plante de apartament care iubesc umbra.

Plante de apartament care iubesc umbra

Plantele de apartament au un rol atât estetic cât și unul de oxigenare a aerului din locuință. Poate te gândești că toate aceste plante au nevoie în permanență de lumină, însă există și anumite specii de plante care iubesc umbra, astfel că nu trebuie să îți mai faci griji din acest punct de vedere. Aceste plante nu au nevoie de prea multă luminiă pentru a se dezvolta și, într-o oarecare măsură, nici nu necesită atât de multă îngrijire pe cât crezi. Află care sunt plantele de care te poți bucura în timp ce te relaxezi cu o carte în mâini.

Dragonul de argint Alocasia

O plantă tropicală originară din Asia de Sud-Est, unde cresc pe platourile junglei cu lumină mică sau deloc. Dragonul de argint Alocasia are nevoie de multă umiditate și nu se descurcă bine la temperaturi scăzute. Această plantă de casă delicată și greu de găsit, necesită lumină indirectă, ferită de razele directe ale soarelui.

Bromeliade

Această plantă de apartament poate supraviețui cu iluminare artificială, deci este perfectă pentru băi sau camere fără ferestre. Întreținerea este una redusă și nu necesită multă udare și poate supraviețui unor condiții asemănătoare secetei.

Planta de fier (Aspidistra Elatior)

O plantă rezistentă, care tolerează bine o varietate de condiții, cum ar fi mediile cu lumină scăzută. Ele cresc într-un ritm foarte lent, dar nu necesită multă întreținere. Evitați lumina directă a soarelui, deoarece îi poate arde frunzele.

Ficus târâtor (Ficus Pumila)

Această plantă este potrivită atât pentru interior și pentru exterior. Este folosită în principal ca plantă de masă sau plantă suspendată. Ușor de îngrijit, trebuie udată când solul este uscat. Ficusul târâtor are nevoie de lumină puternică, dar nu de lumina directă a soarelui.

Calathea lancifolia

Originară din pădurile tropicale braziliene, își primește numele comun de la semnele distinctive de pe frunze. Plantă de casă este una superbă dar pretențioasă, care crește bine la umbră. Are o cerință de temperatură minimă specifică de 13 grade Celsius care trebuie menținută.

plante iubesc umbra
Iedera Diavolului este o planta care nu are nevoie de multa lumina

Iedera diavolului

În sălbăticie, se găsește de obicei în pădurile din Asia de Sud-Est, unde crește la umbră. Necesită puțină îngrijire ca plantă de apartament și poate purifica aerul poluat cu substanțele chimice sintetice din mobilier și soluțiile de curățare.

Dracanea (Arborele Dragonului)

O plantă de apartament foarte populară, originară din Madagascar, Africa. Dracanea ajută la purificarea aerului și poate suporta lipsa îngrijirii destul de bine. Nu are nevoie de udare zilnică și trebuie să stea departe de expunerea directă la soare.

Ficus Lyrata

Originar din vestul Africii, această plantă tolerează bine neglijența, deci o întreținere foarte scăzută. Această plantă frumoasă cu frunze în formă de liră are nevoie de lumina soarelui și se poate descurca destul de bine cu puțină lumină. Dar pentru ca acesta să prospere, cel mai bine este să-l ții în fața unei ferestre mari.

Kentia Palm (Howea Forsteriana)

Această plantă este perfectă pentru un începător ca primă plantă, deoarece necesită puțină îngrijire. Howea forsteriana are abilități bune de purificare a aerului și este capabilă să filtreze și să purifice aerul stagnant. Potrivit site-ului web de design The Spruce „în timp ce aceasta poate crește în condiții de lumină scăzută, vei obține mai mult frunziș dacă lumina este una slabă, filtrată”.

Planta de rugăciune Maranta (Maranta Leuconeura)

Numită plantă de rugăciune din cauza modului în care frunzele sale sunt înfășurate împreună la amurg, astfel că face un fel de rugăciune. Maranta Leuconeura nu are nevoie de lumina directă a soarelui și este o alegere bună atât pentru cultivatorii experți, cât și pentru cei începători.

Feriga sparanghel

Ferigile sparanghel se descurcă cel mai bine la umbră, așa că trebuie să fie ferită de soarele strălucitor. Se dezvoltă cu umiditate crescută, așa că o baie este locul ideal pentru aceasta.

Monstera (Monstera deliciosa)

Planta Monstera are nevoie de foarte puțină sau deloc și se poate dezvolta în aproape orice stare de lumină. De asemenea, este considerat un purificator natural de aer, capabil să elimine toxinele din aer.

Parlor Palm

Chamadorea elegans, cunoscută și sub numele de Parlor Palm crește ușor și nu are nevoie de multă atenție și îngrijire. Va trebui să-l udați numai când solul este uscat. Are nevoie de puțină lumină solară pentru a supraviețui. Planta a fost inclusă pe lista NASA a 50 de plante de interior care curăță aerul.