Home » Life & Style » Timp liber » Zece superstiții despre flori și plante. Se spune despre acestea că aduc mult noroc și protejează casa de rele

Zece superstiții despre flori și plante. Se spune despre acestea că aduc mult noroc și protejează casa de rele

Alexandru Cazacu / 27.08.2021, 15:52
Zece superstiții despre flori și plante. Se spune despre acestea că aduc mult noroc și protejează casa de rele

Superstițiile există încă din cele mai vechi timpuri și cel mai probabil vor dăinui multă vreme și în viitor. Ei bine, multe dintre aceste superstiții sunt despre flori și plante. Noi ți-am pregătit o listă cu cele mai cunoscute dintre ele. Haideți să vedem care sunt acestea.

Superstiții despre flori și plante

În lume există mai multe feluri de superstiții legate de animale, obiecte sau chiar plante. În timp ce unii oameni nu cred în aceste lucruri, alții le respectă cu strictețe. Cu toate acestea, noi vă vom vorbi astăzi despre cele mai populare superstiții despre flori și plante. Iată care sunt acestea.

Cu siguranță ați auzit că trifoiul cu patru foi îți va aduce noroc. Se spune că cine găsește o astfel de frunză va avea noroc toată săptămâna. Ba chiar mai mult de atât, cei mai superstițioși sunt de părere că dacă trifoiul este înflorit, cel care îl găsește va fi norocos și pe plan sentimental.

O altă superstiție spune că este bine să lași iedera să crească. De ce să faci acest lucru? Ei bine, se pare că astfel vei avea noroc, iar această plantă îți va proteja locuința de rele. Ba chiar mai mult de atât, dacă mireasa are în buchet o crenguță de iederă, căsnicia va fi una trainică.

Dacă tot vorbim despre mireasă, unii oameni cred că aceasta trebuie să aibă în buchet și flori de soc, dacă nunta are loc primăvara, deoarece va fi mai fericită.

Potrivit unei alte superstiții, este bine să plantezi iasomie pe lângă casă, pentru că florile sale îți vor aduce noroc și te vor ține sănătos.

Cele mai cunoscute superstiții despre flori și plante
Superstiții despre flori. Se spune că aceste plante aduc noroc

Alte superstiții legate de flori și plante

Se știe că gălbenele aduc multe beneficii pentru sănătate. Pe lângă asta, cei care cred în superstiții spun că aceste flori aduc liniște în casă și protejează dragostea.

Tot legat de gălbenele, unii spun că este bine să faci baie în apă presărată cu gălbenele. Dacă faci acest lucru, vei fi mai tânără și mai populară. De asemenea, se spune că vei dormi mult mai bine și te vezi trezi odihnit dacă pui flori de gălbenele sub patul tău.

Că tot veni vorba de dormit, există o superstiție conform căreia dacă pui mentă înflorită sub pernă, vei vedea în vise ce se va întâmpla cu tine în viitorul apropiat.

Trandafirii pot fi un cadou minunat pentru o femeie, dar se pare că sunt buni și pentru altceva. Se spune că presari petale de trandafir prin locuința ta, vei avea noroc, în dragoste și bani, iar ghinionul te va ocoli.

De obicei, de Florii și de Paște, unele persoane pun pe la uși și ferestre crenguțe de salcie. Se spune că astfel vei fi mai sănătos și mai fericit, iar casa îți va fi protejată.

Busuiocul este nelipsit din orice bucătărie, însă atunci când vine vorba despre superstiții, dacă ai busuioc în casă, el te va feri de boli, de deochi și de alte rele. Totodată, dacă ții busuioc sfințit în portofel, vei avea mai mult noroc la bani.