Home » Life & Style » Moneda din România care costă cât un apartament în Capitală. Caut-o prin sertare, te poate îmbogăți

Moneda din România care costă cât un apartament în Capitală. Caut-o prin sertare, te poate îmbogăți

Violeta Badea / 12.10.2023, 16:14

O monedă veche, emisă în România în anul 1991, te poate îmbogăți. În prezent, acest bănuț a ajuns să coste cât un apartament cu două camere, dintr-o zonă bună a Capitalei. Da, ai auzit bine! Nu mai sta pe gânduri și caută bine prin sertare, fiindcă poți primi în schimbul lui nu mai puțin de 400.000 de lei, adică 80.000 de euro. Iată despre ce monedă este vorba!

Ce monedă din România a ajuns să se vândă pentru o sumă incredibilă

Surprinzător sau nu, monedele sau bacnotele vechi te pot îmbogăți peste noapte. Asta datorită colecționarilor care sunt dispuși să ofere o adevărată avere în schimbul unui banal bănuț.

Nu ne crezi pe cuvânt? Ei bine, atunci intră, măcar din curiozitate, pe celebrul site de anunțuri, OLX, și vei rămâne surprins de ceea ce vei vedea. Acolo, numeroși români încearcă să-și vândă bănuții vechi. Nu oricum, ci în schimbul unor sume impresionante. Iar unii chiar reușesc să facă acest lucru.

Moneda din Romania care costa cat un apartament in Capitala 2
Anuntul unui roman face furori pe internet

Anunțul care face ravagii pe internet

La sfârșitul lunii trecut, un român din orașul Pitești, județul Argeș, a scos la vânzare o monedă de 50 de lei, pe cunoscuta platformă OLX. Valorosul bănuț a fost emis în anul 1991, are o formă rotundă și nu a fost curățat cu niciun fel de soluție, după cum precizează utilizatorul.

Moneda prezintă pe aversul său valoare nominală de 50 lei, două ramuri de laur și anul 1991. Reversul prezintă inscripția România, în stânga și în dreapta câte 7 perle și numele Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România. Pe umărul stâng al acestuia sunt inițialele lui Vasile Gabor, gravorul monedei.

Bănuțul se vinde, pe platforma OLX, cu nu mai puțin de 400.000 de lei, adică 80.000 de euro. Exact cât costă o locuință în București. Crezi că merită? Greu de spus, asta dacă nu cumva ești și tu un colecționar înrăit.

Citește și Care este cea mai valoroasă monedă românească din toate timpurile!

Moneda de 50 de lei din anul 1992 se vinde pentru 100.000 de lei

Un alt utilizator anunță, tot pe OLX, că vinde moneda de 50 de lei din anul 1992. Colecționarii care doresc să intre în posesia ei trebuie să scoată din buzunare nu mai puțin de 100.000 de lei. Românul care a publicat anunțul susține că bănuțul se află într-o stare foarte bună.

”Vând moneda de colecție de 50 lei din anul 1992, în stare foarte bună, are doar câteva zgârieturi, prețul este negociabil.”, a precizat propietarul monedei.

Citește și Moneda din România care a ajuns să valoreze 130.000 de euro. Ce o face specială!