Home » Life & Style » Timp liber » Ingredientul de 1 leu care se pune în varza călită. Trucul dintr-o rețetă veche de 200 de ani

Ingredientul de 1 leu care se pune în varza călită. Trucul dintr-o rețetă veche de 200 de ani

Violeta Badea / 12.10.2023, 15:38
Ingredientul de 1 leu care se pune în varza călită. Trucul dintr-o rețetă veche de 200 de ani

Nu știi ce să mai gătești? Ei bine, ce ai spune despre o deicioasă varză călită? Cu siguranță îți surâde ideea noastră. Până la urmă, toţi românii românii iubesc acest preparat. Iată cum pregătești varza călită, potrivit unei rețete vechi de 200 de ani. Un singur ingredient îi poate schimba tot gustul. Și unde mai pui că acesta costă doar 1 leu. Iată despre ce este vorba!

Cum obții cea mai bună varză calită

Nu trebuie să te pricepi la gătit ca să faci cea mai gustoasă varză călită, ci ai nevoie doar de secretul specialiștilor. Chiar și aceștia, însă, s-au inspirat dintr-o rețetă veche de 200 de ani.

Ce au descoperit, de curând, bucătarii iscusiți? Ei bine, aceștia au aflat că un singur ingredient ieftin poate face diferența. Este vorba despre chimen. Acest condiment conferă o aromă deosebită preparatului și îl face să fie extrem de zemos.

Rețetă delicioasă de varză călită

Dacă te-am convins și te-ai hotărât să te apuci să prepari varză călită, asigură-te că ai la îndemână toate ingredientele de mai jos. De asemenea, ai grijă să respecți toți pașii prezentați în următoarele rânduri. Doar așa mâncarea ta va ieși ca la carte!

Ingrediente

  • câteva verze medii
  • o lingură de pastă de tomate
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • paprika
  • piper negru
  • chimen
  • 200 de ml de ulei
  • orez

Citește și La ce temperatură se ține, de fapt, varza la murat. Idei și sfaturi utile pentru un gust mai aromat!

Mod de preparare

Pentru început, se îndepărteză primele foi ale verzelor, apoi se toacă legumele în bucăți mari. Ulterior, se călește ceapa, iar în momentul în care aceasta se rumenește, se adaugă adăuga și varza tocată.

Se amestecă totul foarte bine, după care se toarnă un litru de apă și puțină sare. Se lasă cratița pe aragaz, la foc mare, timp de 30 de minute, apoi se acoperă cu un capac.

După ce a trecut o jumătate de oră, se adaugă orezul și se mai lasă să fiarbă totul pentru un sfert de oră. Mai departe, se pune pasta de tomate, dar și restul condimentelor.

Totodată, nu uita să adaugi chimenul, pentru a oferi preparratului tău un plus de savoare și gust. Se oprește focul după câteva minute, apoi se ia cratița de pe aragaz.

Se lasă, însă, capacul pus pentru ceva timp, pentru a-i da ocazia orezeului să absorabă zeama în exces. La sfârșit, se adaugă zeama de lămâie și se amestecă bine. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Slănină fiartă în zeamă de varză. Rețeta tradițională care nu trebuie să lipsească de pe masă de sărbători. Ingrediente și mod de preparare!