Home » Știri » Busuiocul, semnificație nebănuită și beneficii uimitoare. În ce situație este interzis

Busuiocul, semnificație nebănuită și beneficii uimitoare. În ce situație este interzis

Violeta Badea / 06.01.2021, 10:15
Busuiocul, semnificație nebănuită și beneficii uimitoare. În ce situație este interzis

Ce semnificaţii are busuiocul. Beneficii uimitoare ale plantei. În ce situație este interzis. Tradiția spune că, de Bobotează, fetele nemăritate îşi visează alesul dacă îşi pun sub pernă o crenguţă de busuioc. În cazul în care aţi omis să faceţi acest lucru noaptea trecută, planta aromatică mai are şi alte semnificaţii, dar şi beneficii asupra organismului.

Ce semnificaţii are busuiocul

Busuiocul este o plantă ierboasă cu origini din Asia tropicală, cu frunzele de culoare verde deschis şi florile de culoare albă. Acesta are un gust deosebit şi se aseamănă foarte mult cu cel al anasonului, având un miros puternic dulceag-înţepător. Frigul este un inamic al acestei plante, deoarece este obişnuit să crească foarte bine în condiţii de căldură şi umezeală. Planta aromată este folosit în preparatele culinare, fiind numit „regele mirodeniilor” de bucătarii de pe întregul mapamond.

În popor, busuiocul este considerat un aliat al forţelor binelui. De asemenea, se spune că are un caracter religios, iar după ce preotul îl stropeşte cu agheasmă este folosit pentru sfinţirea locului şi îndepărtarea spiritelor necurate.

„Busuiocul este o plantă cu caracter religios. Se pune în apa sfinţit şi pentru că are un efect conservant. De asemenea, se punea la icoană şi se folosea la descântece , la fel ca şi beţele de chibrituri sau cărbunii“, a spus Albinel Firescu, şeful Secţiei Etnografie din cadrul Muzeului Judeţean Gorj conform adevarul.ro.

Pe vremuri, fetele care purtau busuioc în păr aveau noroc în dragoste, iar cele care consumau ceai de busioc rămâneau veşnic tinere şi frumoase. Băieţii puneau busuioc la pălării sau căciuli pentru a fi feriţi de cele rele. O altă tradiţie cunoscută de români este următoarea: dacă pui o crenguţă de busuioc în portofel, vei avea noroc la bani.

Ce efecte are busuiocul asupra corpului uman
Ce efecte are busuiocul asupra corpului uman

Cât de sănătos e busuiocul

Ce semnificaţii are busuiocul. Acesta este cunoscut ca fiind un remediu natural pentru tratarea şi vindecarea mai multor boli. Planta este folosită pentru a scăpa de infecţiile urinare. De asemenea, ceaiurile de busuioc ne pot scăpa de durerile abdominale, durerile de cap laringită, faringită, gripă, vomă şi raceală. Planta miraculoasă este cunoscută pentru proprietăţile antiseptice, iar specialiştii ne recomandă să clătim legumele în apa amestecată cu câteva picături de ulei de busuioc.

Mare grijă, însă, dacă dacă urmaţi vreun tratament cu medicamente care scad tensiunea! Nu este recomandat să consumaţi busuiocul în cantităţi mari în această situaţie. Planta nu este indicată nici dacă urmează să aveţi o intervenţie chirurgicală sau o extracţie dentară. Nu este bine să consumaţi busuioc cu două săptămâni înainte de a merge la medic pentru a face aceste lucruri, deoarece există riscul de a sângera excesiv, a declar dr. Daniela Buşneag, conform digi24.ro.

Planta este considerată toxică pentru femeile însărcinate, de aceea, nu trebuie să consumaţi busuioc sub nicio formă în timpul sarcinii. De asemenea, dacă doriţi să aveţi un copil nu este indicat să utilizaţi acest condiment, deoarece are un efect nociv.

În cazul în care ştiţi că sunteţi alergic la o anumită substanţă, planta nu trebuie consumată pentru că poate provoca reacţii alergice. De asemenea, nu trebuie administrată copiilor sub trei ani.