Home » Life & Style » Timp liber » Ce e bine să faci la început de an ca să ai parte de belșug. Obiceiul banal care atrage prosperitatea

Ce e bine să faci la început de an ca să ai parte de belșug. Obiceiul banal care atrage prosperitatea

Violeta Badea / 05.01.2021, 10:32
Ce e bine să faci la început de an ca să ai parte de belșug. Obiceiul banal care atrage prosperitatea

Ce e bine să faci la început de an ca să ai parte de belşug. Obiceiul banal care atrage prosperitatea. Cum este bine să întâmpini noul an, ce trebuie să faci ca să ai parte de prosperitate şi cum atargi energiile pozitive în viaţa ta? Bioenergoterapeutul, Lidia Fecioru, vine cu soluţiile la toate aceste întrebări şi vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi care pot aduce bunăstarea în viaţa noastră.

Ce e bine să faci la început de an ca să ai parte de belșug. Tradiţii după Anul Nou

Anul 2020 a fost dificil pentru noi toţi, iar, de la 2021 cei mai mulţi dintre români au mari aşteptări şi încearcă din răsputeri să-şi reia vieţile pe care le aveau înainte de pandemia de coronavirus care a afectat tot mopamondul. Specialistul, Lidia Fecioru, a explicat, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse” de la Antena 3, despre cât de important este să învăţăm să ne bucurăm de lucrurile mărunte care apar în viaţa noastră. Veselia şi iubirea ne bat zilnic la uşă, iar noi avem doar datoria de a o întâmpina. Cu siguranţă, ai observat că pandemia de coronavirus i-a trezit pe unii din problemele cotidiene şi i-a adus mai aproape de familie. Ne-a învăţat că nu totul se poate rezolva din faţa unui calculator. Tehnologia ne-a uşurat viaţa, dar ne-a distras de pe pământ.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru susţine că este bine ca atunci când intrăm în casa unei persoane, începând cu 1 ianuarie şi până la Sfântul Ion, să aruncăm câteva boabe de grâu. Acest obicei aduce bunăstare omului în casă. Grâul simbolizează belşugul şi pâinea în casă. O altă superstiţie spune că atunci când pui grâul la încolţit de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, vei avea noroc în anul nou cât a crescut grâul până de Revelion.

De ce e bine sa-ti pui busuioc sub perna
De ce e bine sa-ti pui busuioc sub perna

Ce e bine să faci la început de an ca să ai parte de belşug. Tradiţii de Bobotează

Numerologul Mihai Voropchievici explică ce este bine să faci de Bobotează ca să-ţi meargă bine tot anul. Ca să avem belşug este bine să mergem la biserică şi să sfinţim un ban. Indiferent dacă vorbim despre o bacnotă sau o monedă, după ce am sfinşit-o, o punem în portofel, dar fără să ne vadă nimeni. Se spune că acestea sunt talismane de preţ.

Ca să ai parte de sănătate, se ia o bucată de de busuioc din pămătuful preotului, iar fetele îşi visează ursitul dacă îl pun sub pernă. Un alt obicei din popor spune că tinerele care alunecă pe gheaţă, în noaptea de Bobotează, urmează să se mărite în acel an. O altă tradiţie din popor, arată că in ajunul Bobotezei, românii pregătesc o masă asemănătoare cu cea din Ajunul Crăciunului.

Aceasta nu se serveşte până nu este sfinţită de preot. De acolo nu trebuie să lipsescă 12 feluri de mâncare, printre care: coliva, sarmale, borş de peşte, bob fiert, perje afumate, tocătură de varză acră, peşte prăjit, plăcinte de post sau plăcinte cu mac. Însă, sub faţa de masă se pune fân sau otavă, iar pe fiecare colţ al acesteia se pune câte un bulgăre de sare. De asemenea, la Bobotează nu se spală hainele, nu se dau bani împrumut şi nu este bine să avem ceturi în casă.