Home » Life & Style » Flori de apartament cu frunze mari – 5 alegeri inspirate de plante de interior

Flori de apartament cu frunze mari – 5 alegeri inspirate de plante de interior

Ileana Mladinoiu / 22.12.2020, 11:59

Plantele de interior, deseori numite plante verzi, se descurcă în general într-un mediu suficient de luminos. Cu toate acestea, chiar dacă aportul de lumină este redus, pasionații de verdeață se pot bucura de existența speciilor capabile să prospere la umbră.

Flori de apartament cu frunze mari. Ce plante de interior poți să alegi

Colocasia, maranta leuconeura, bromelia, alegerile sunt multiple și variază în funcție de nevoi și preferințe.

1.Calathea

Calathea
Calathea

Calathea este o plantă braziliană cu o înflorire de lungă durată. Această specie prosperă în medii umede. Pentru a asigura creșterea sa, trebuie pusă în ghivece pe un pat de bile de lut.

2.Bromelia

Pentru o schimbare de decor vegetal garantat, bromelia este alegerea câștigătoare datorită culorii sale strălucitoare. Dintre multele specii care se cunosc, bromelia din regiunea subtropicală se adaptează cel mai ușor în apartament unde are nevoie de o temperatură medie de 22-27 de grade și umiditate.

Totuși, bromelia se dezvoltă bine chiar și fără udare regulată.

3.Guzmania

Originară din America Centrală și din Indiile de Vest, este cultivată pentru frunzele și floarea sa frumoasă. Guzmania are nevoie de o temperatură cuprinsă între 18 și 24 de grade, dar care nu trebuie să scadă niciodată sub 13 grade. Prin urmare, temperatura unei case sau apartament este ideală pentru cultivarea guzmaniei.

Floarea se teme de razele soarelui atunci când acestea aterizează direct pe plantă. Este necesară udarea regulată, dar moderată, căteva picături pe zi, deoarece guzmania nu necesită multă apă. Ideal ca apa să fie la temperatura camerei.

Guzmania
Guzmania

Primăvara și vara, se recomandă să adăugați îngrășământ lichid de plante verzi aproximativ în fiecare lună pentru a menține înflorirea la minimum. Apa se toarnă de sus și ideal să fie la temperatura camerei.

Pentru a menține o anumită umiditate, cel mai bine este să așezați vasul pe un pat de bile de lut cu apă în partea de jos.
Toamna și iarna trebuie să reduceți udarea, astfel încât să așteptați până când solul este uscat la suprafață între două udări. De asemenea, nu se mai adaugă îngrășăminte ca în timpul primăverii și verii.

4.Colocasia

Partea ornamentală a colocasiei o reprezintă frunzele mari, care pot atinge lungimea de 60-70 cm și lățimea de 40-50 cm. Florile sunt mici, galbene, însă înflorirea se produce foarte rar. O caracteristică a acestei plante este aceea că, imediat ce apare o frunză nouă, se îngălbenește și se usucă una din frunzele bătrâne.

Dacă nu mai apar frunze noi, iar cele vechi continuă să se usuce, este semn că planta se află în suferință (asfixierea rădăcinilor din cauza excesului de apă, insuficiența substanțelor hrănitoare, depunerea prafului pe frunze etc.).

Colocasia
Colocasia

Pentru îndepărtarea prafului depus pe frunze, o dată pe lună este bine să se facă spălatul lor, folosind un burete sau o cârpă moale și apă călduță, în care se dizolvă puțin săpun. La urmă se spală cu apă curată.

5.Maranta leuconeura

Denumită planta care se roagă fiindcă seara își ridică frunzele, iar dimineața le coboară, această plantă tropicală necesită doar udare regulată.

Evitați să o așezați într-un loc cu prea multă lumină, întrucât aceasta îi poate usca frunzele și ar fi o mare pierdere.

Tocmai frunzele plantei care par pictate manual oferă un decor foarte atractiv.