Home » Cum să faci orice » Cum faci Hugo, un cocktail răcoritor de vară. Rețeta cu care nu vei da greș

Cum faci Hugo, un cocktail răcoritor de vară. Rețeta cu care nu vei da greș

Alexandru Cazacu / 13.06.2021, 13:13
Cum faci Hugo, un cocktail răcoritor de vară. Rețeta cu care nu vei da greș

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, iar cum nu toți românii pot ieși la terase, noi ți-am pregătit o rețetă pentru un cocktail răcoritor, pe care cu siguranță îl vei adora. Află în următoarele rânduri cum faci Hugo și care sunt ingredientele necesare pentru acest cocktail delicios.

Cum faci Hugo, un cocktail răcoritor de vară

Acest tip de cocktail a fost inventat în 2005 de către barmanul Roland Gruber. Totodată acest amestec de băuturi este foarte revigorant și poate fi consumat oricând si la orice fel de reuniune. Așadar, dacă aveți diferite evenimente în familie, atunci trebuie neapărat să preparați această băutură, deoarece cu siguranță nu veți da greș. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum se prepară Hugo. Pentru un cocktail vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 ml prosecco;
  • 100 ml apă;
  • 1-2 linguri sirop de soc;
  • 1-2 felii de lime;
  • 1-2 frunzulițe de mentă;
  • 2-3 cuburi de gheață.

Modul de preparare:

Ei bine, în ceea ce privește prepararea acestui cocktail, pașii de urmat sunt foarte simpli. Mai întâi, într-un pahar pentru vin cu picior (de tip lalea), adaugă cuburile de gheață, peste care pune siropul de soc (1 sau două linguri, în funcție de preferință) și feliile de lime. În continuare, adaugă prosecco, pune 100 de ml de apă minerală carbogazoasă (poate fi mai multă sau mai puțină, depinde de gustul fiecăruia) și amestecă. Acum, tot ce ți-a rămas de făcut este să adaugi frunzulițele de mentă și să te bucuri de gustul răcoritor al acestui cocktail. Poftă Bună!

Cum se prepară Hugo
Cum faci Hugo, un cocktail răcoritor

Hugo poate fi preparat în funcție de gusturile fiecăruia

Cu toate acestea, cantitățile prezentate mai sus pot fi ușor modificate, în funcție de gusturile fiecăruia, însă este foarte important să nu diluăm foarte mult prosecco, acesta având în jur de 10,5 – 11,5 % alcool. Pe de altă parte, în cazul în care folosești votcă, care are în jur de 40% alcool, în cocktail va trebui să adaugi mai multă apă carbogazoasă, dar și aici trebuie să ai grijă să nu diluezi foarte tare băutura.

De asemenea, pentru cei care doresc cocktailul Hugo, puțin mai slab, poți să pui doar 100 ml de prosecco, 100 de ml de apă și 20 ml de sirop de soc. Ba chiar în unele locuri se pune puțin mai multă apă carbogazoasă (până la 15 părți), însă nu este recomandat să exagerezi, deoarece acesta va ieși prea slab. În schimb dacă vrei ca cocktailul tău să fie mai tare, pune mai puțină apă (20-30 ml la 100 ml  de prosecco).

Varianta originală a cocktalului Hugo

Ei bine, în varianta originală se puneau doar 50 de ml de prosecco, 20 de ml de sirop de lămâie, câteva frunze de mentă, puțină apă minerală carbogazoasă, cuburi de gheață și o felie de lămâie (varianta cu sirop/lichior de soc a fost adaptată ulterior).

În 2010, când Hugo a ajuns în Germania, rețeta s-a modificat puțin. Din dorința de a avea o băutură mai tare, nemții au adăugat vodcă de 40 de grade. Așadar, rețeta s-a modificat și s-a ajuns la cea prezentată mai sus, la care se folosesc 200 ml prosecco, 100 ml apă, 1-2 linguri sirop de soc, 1-2 felii de lime, 1-2 frunzulițe de mentă, 2-3 cuburi de gheață.