Home » Știri » Ce e Thrash Streaming, fenomenul care face victime în Rusia. De la ce a plecat totul

Ce e Thrash Streaming, fenomenul care face victime în Rusia. De la ce a plecat totul

Alexandru Cazacu / 09.02.2021, 10:54
Ce e Thrash Streaming, fenomenul care face victime în Rusia. De la ce a plecat totul

Un nou fenomen online face victime în Rusia. În timpul unui live-stream, un bărbat de 60 de ani a murit. Este incredibil ce a putut să facă. Cum s-a întâmplat acest lucru, veți afla în continuarea articolului.

Ce e Thrash Streaming, fenomenul care face victime în Rusia

Mai exact, bărbatul pe nume Iuri Dușecikin a murit în timpul unei transmisii live, după ce a băut 1,5 litri de votcă. Livestream-ul este un fenomen tot mai răspândit în Rusia și se numește ”trash streaming”. Prin această transmisiune, cel care filmează primește bani de la cei care vizionează pentru realizarea unor fapte violente sau periculoase, scrie presa din Rusia, potrivit Insider.

Bărbatul a fost găsit mort joi în locuința sa din Smolensk, după ce unii dintre cei care vizionau transmisiunea live pe YouTube ar fi donat bani pentru ca acesta să bea cât mai mut. Imaginile transmise live de o altă persoană arată cum Dușecikin și-a pierdut conștiința și a căzut la podea.

Autoritățile din Rusia a declarat că vor efectua o autopsie pentru a afla care a fost cauza morții lui Iuri Dușecikin. Bărbatul era cunoscut ”Bunicul” în cadrul acestor transmisiuni live. Mai mult, se pare că aceasta nu ar fi fost prima transmisiune de acest gen la care a participat.

Fenomenul care face victime în Rusia a devenit extrem de popular

Se pare că în ultima perioadă ”trash streaming-ul” a devenit foarte popular în Rusia. În luna decembrie 2020, o tânără a decedat după ce prietenul său a încuiat-o pe dinafară doar în lenjerie intimă, iar temperaturile extrem de scăzute au dus la moartea acesteia. Stanislav Reșetnikov, în vârstă de 30 de ani, a transmis direct toate cele întâmplate.

”Iepurașul meu, ce ai?”, a întrebat bărbatul în limba rusă în timpul livestream-ului după ce a cărat-o pe prietena lui înapoi în casă, acesta declarând ulterior în fața celor care îl urmăreau: „Băieți…nu are puls…e palidă. Nu respiră”, potrivit sursei citate.

Cu toate că cei de la YouTube au blocat o serie de canale din cauza materialelor care încalcă politicile platformei, mulți youtuberii din Rusia au devenit populari datorită acestui fenomen și au strâns sute de mii de urmăritori pe platforma de streaming.

Ce este noul fenomen care face victime în Rusia
Ce este noul fenomen care face victime în Rusia

Ce spun autoritățile rusești despre ”Trash Streaming”

Prin intermediul unui tweet, senatorul rus Alexei Pușkov a condamnat incidentul în care un om al străzii din Smolensk a murit în cadrul unei astfel de transmisiuni live.

”Un om fără adăpost din Smolensk a murit în timpul unei transmisiuni de trash streaming: a fost abuzat, a fost bătut iar jegurile internetului au plătit bani acestui blogger pentru aceste spectacole.

Este nevoie să explicăm cuiva nevoia de a interzice prin lege thrash stream-urile și eradicarea lor ca fenomen? Pentru noi este evident”, a scris senatorul.

Alexei Pușkov a anunțat că lucrează alături de Consiliul Federației Ruse, camera superioară a parlamentului din această țară. Aceștia urmează să se întâlnească pe 11 februarie pentru a dezbate o lege care să interzică thrash streaming-ul în Rusia.