Home » Life & Style » Consumatorii de gin tonic ar avea tendințe psihopate. Cum să preparați băutura perfectă

Consumatorii de gin tonic ar avea tendințe psihopate. Cum să preparați băutura perfectă

Ileana Mladinoiu / 17.02.2021, 09:30
Consumatorii de gin tonic ar avea tendințe psihopate. Cum să preparați băutura perfectă

Pentru un aperitiv, fiecare are băutura sa preferată. Gusturile și culorile sunt numeroase, dar trebuie să cunoașteți pe cineva, din preajma voastră sau puțin mai departe, care consumă gin tonic. Aflați că ar putea fi mai periculos decât credeți.

Rezultatul surprinzător al unui studiu despre consumatorii de gin tonic

Un studiu de la Universitatea din Innsbruck, Austria, sugerează că persoanele care iubesc gin tonicul sunt rău intenționate, chiar și psihopate. Studiul s-a realizat de directorul de cercetare Christina Sagioglou pe un eșantion de 953 de persoane.

Fiecare participant a fost rugat să marcheze o listă de alimente și băuturi cu arome dulci, amare sau acre pe o scară de șase.

Apoi, toată lumea a trebuit să completeze un chestionar de personalitate cu privire la stabilitatea lor emoțională. Chestionarul a abordat atât agresivitatea, cât și machiavelismul. Una din întrebări suna cam așa: ”Vă faceți plăcere să-i faceți pe alții să sufere?”.

Rezultatele vă vor lăsa fără cuvinte. Gustul pentru aromele amare se corelează pozitiv cu trăsăturile de personalitate rău intenționate, în special sadismul și tendințele psihopate. Dimpotrivă, celor mai simpatici și mai prietenoși oameni nu le plac aromele amare.

Poate că nu vă veți mai uita la prietenii voștri, consumatori înrăiți de gin tonic, în același mod. Mulți dintre voi vă veți gândi de două ori înainte de a bea ceva cu unii dintre cunoscuții voștri.

Gin tonic
Gin tonic

Rețeta potrivită pentru un gin tonic bun

Ca și în cazul vinului sau berii, paharul permite aromelor cocktailului să se exprime. Prin urmare, este important să-l alegeți cu atenție. Mai ales că gin tonicul este unul dintre acele cocktailuri pe care le prepari direct în el.

În primul rând, pentru a face un gin tonic bun, folosiți un pahar special cu o cupă rotundă, aproape ca un glob. Acesta va oferi cel mai bun echilibru între arome. Contrar a ceea ce ați putea crede, puneți mai mult gin decât tonic, astfel încât fiecare să se poată adapta la gustul său.

Dacă doriți să profitați la maximum de gustul cocktailului, asigurați-vă că aveți un tonic foarte proaspăt de calitate. „Problema cu tonicul găsit în supermarketuri este că totul este zahăr și arome artificiale. Turnarea acestui tip de băutură industrială peste un gin bun este ca și cum ai pune cocs într-un super whisky de 20 de ani ”, spune Jesus Ortega-Neri, “designer” de cocktailuri și ambasador al brandului de băuturi tonice London Essence.

Recomandări pentru un gin tonic bun

După ce ați făcut rost de o apă tonică bună, turnați 12-15 ml în pahar și amestecați „dar nu prea mult”, avertizează Ortega-Neri. “Nu facem o bezea. Bulele nu trebuie îndepărtate.”

Apa tonică este o băutură adesea ignorată în cocktailuri. Are un gust aparte, amar ca chinina. Substanța a fost adăugată pe vremuri pentru a preveni malaria în zonele tropicale.

În Europa, prin secolul al XVIII-lea, soldații englezi au descoperit că apa tonică era bună cu sifon, zahăr și gin. Așa s-a născut ginul tonic.

În cele din urmă, uitați de paie, pentru că poate modifica aromele și vă veți bucura mai puțin de cocktail. Și nu uitați că abuzul de alcool este periculos pentru sănătate. A se consuma cu moderatie.