Home » Când, unde, cum » Cuvântul care începe cu “nt”. Puțini știu de existența lui

Cuvântul care începe cu “nt”. Puțini știu de existența lui

Nistor Alexandru / 27.01.2022, 17:10
Cuvântul care începe cu “nt”. Puțini știu de existența lui

Cu siguranță, atunci când eram copii, mulți dintre noi am jucat celebrul joc „Fazan”. Dacă vă aduceți aminte, la acest joc trebuia să găsim un cuvânt, iar cu ultimele două litere ale acestuia jucătorul următor trebuia să formeze un alt cuvânt. De cele mai multe ori cuvântul folosit pentru a-l bloca pe cel cu care ne jucam se termina cu „nt”. Ei bine, nu mulți știu că există un cuvânt în limba română care începe cu „nt”. Hai să vedem care este acesta.

Cuvântul care începe cu „nt”. Nu sunt mulți cei care știu că există

La fel ca și în cazul multor alte limbi, limba română are și părțile ei amuzante, dar și multe curiozități. În caz că nu știați deja acest lucru, în limba noastră există un cuvânt care începe cu „nt”. Da, ați citit bine! Mai exact, este vorba despre cuvântul „ntur”. Potrivit dexoline.ro, „ntur” este onomatopee care imită trilurile turturicii:

„ntur! interj. (reg.) cuvânt care imită trilurile turturicii”.

Acum că știm care este acel cuvânt care începe cu „nt” și tot am amintit de minunatul joc al copilăriei, haideți să vedem și care sunt regulile și cum se joacă „Fazan”.

Ce cuvânt începe cu „nt”
Care este cuvântul din limba română care începe cu „nt”

Cum se joacă Fazan

Fazan este foarte popular în România, fiind un joc perfect pentru dezvoltarea limbajului, atenției, memoriei și a imaginației. Deși se poare juca cu un număr mare de jucători, Fazan se joacă de cele mai multe ori în doi. Dacă ai uitat cum se joacă Faza sau nu ai jucat niciodată, în rândurile de mai jos noi îți vom face o scurtă prezentare a jocului.

La început, unul dintre jucători va spune alfabetul în gând, începând cu litera „A”, pe care o rostește cu glas răspicat. Al doilea jucător va trebui să îl oprească pe cel care parcurge alfabetul, spunând „Stop”. Așadar, litera la care se oprește va fi cea cu care al doilea jucător va formula primul cuvânt. Este important să menționăm că jucătorii au la dispoziție un anumit timp pentru a găsi cuvintele.

În continuare, jucătorii vor numi pe rând câte un cuvânt care să înceapă cu ultimele două litere ale cuvântului spus de jucătorul precedent. Când persoana care este la rând nu poate găsi un cuvânt permis care să înceapă cu ultimele două litere ale cuvântului rostit de jucătorul precedent, este închis sau blocat și primește litera „F”. Dacă este închis de două ori, un jucător va avea „Fa”, până ajunge la „Fazan”.

Regulile jocului Fazan

În momentul în care un jucător a fost închis de cinci ori și a ajuns la „Fazan”, acesta este considerat învins. În concluzie, scopul acestui joc este de a căuta cuvinte „închizătoare” (ale căror ultime două litere nu pot începe un cuvânt permis) și de a-l bloca pe jucătorul următor.

În ceea ce privește regulile jocului, acestea nu sunt exacte, iar de cele mai multe ori, jucătorii hotărăsc de comun acord cuvintele care sunt admise. De obicei, numele proprii și formele flexionare ale cuvintelor nu sunt admise, însă este permisă forma de dicționar.