Home » Când, unde, cum » De ce în luna ianuarie se produc cele mai multe divorțuri și despărțiri. Care este explicația specialiștilor

De ce în luna ianuarie se produc cele mai multe divorțuri și despărțiri. Care este explicația specialiștilor

Alexandru Cazacu / 05.01.2022, 12:24
De ce în luna ianuarie se produc cele mai multe divorțuri și despărțiri. Care este explicația specialiștilor

Deși se spune că prima lună a anului este o „lună a începuturilor”, conform unor specialiști, aceasta este și luna în care au loc cele mai multe divorțuri. Află în continuarea acestui articol, de ce în luna ianuarie se produc cele mai multe divorțuri. Haideți să vedem care este explicația specialiștilor.

De ce ianuarie este luna în care se produc cele mai multe divorțuri și despărțiri

După cum spuneam și mai sus, de câțiva ani de zile, ianuarie a fost denumită (neoficial) „Luna divorțurilor”. Ei bine, se pare că explicația pentru care au loc cele mai multe divorțuri și despărțiri în ianuarie are o oarecare legătură cu sărbătorile.

Mai exact, potrivit celor de la Reader’s Digest, deși nu se înțeleg de ceva timp, mulți oamenii nu își doresc să se despartă în perioada sărbătorilor de iarnă. De exemplu, în cazul cuplurilor care au copii, părinții decid să rămână împreună până după sărbători, astfel încât familia să petreacă o ultimă vacanță, înainte de a se destrăma.

Nivelul de stres este mai ridicat în perioada sărbătorilor de iarnă

Cu toate acestea, avocatul Russell I. Marnell susține că există mai multe cauze pentru care sărbătorile de iarnă duc la o creștere a divorțurilor în luna ianuarie. Nivelul de stres ridicat este unul dintre acești factori.

„Nivelul de stres din timpul sărbătorilor de iarnă se dublează din cauza stresului pe care relația deja îl conferă și, acestor cupluri, le este greu să facă față cu brio ambelor situații. Mulți oameni iau noi hotărâri de Anul Nou, iar printre aceste hotărâri poate fi și încheierea unei căsnicii deja toxică”, a spus avocatul pentru Reader’s Digest.

Pe de altă parte, unele persoane pot fi învăluite de spiritul sărbătorilor de iarnă și de emoțiile Anului Nou și vor încerca să își salveze căsnicia. În ciuda acestor lucruri, odată cu trecerea sărbătorilor, de pe 1 ianuarie, problemele din viața de cuplu revin și încep să se rezolve la tribunal. De asemenea, problemele fiscale pot reprezenta un alt motiv pentru care cuplurile divorțează în luna ianuarie, mai spune specialistul.

De ce se produc cele mai multe divorțuri în ianuarie
De ce în luna ianuarie se produc cele mai multe divorțuri și despărțiri. Ce spun specialiștii și care este explicația

Divorțurile din luna ianuarie, mit sau realitate?

Cu toate că unii pot fi de părere că divorțurile din luna ianuarie sunt de fapt doar un mit, se pare că acesta este un fapt real. Mai exact, experții de la Universitatea din Washington au făcut un studiu, în urma căruia a ieșit la iveală faptul că numărul mare de divorțuri din luna martie, sunt de fapt cele care au fost inițiate în luna ianuarie.

Cum era și de așteptat, acest lucru se întâmplă deoarece există un decalaj de câteva luni. Adică perioada cuprinsă de la prima întâlnire cu avocatul și depunerea în instanță a documentelor legale cu privire la divorț, până la începerea procedurii de divorț, potrivit clickpentrufemei.ro.

Așadar, în ciuda faptului că mulți oameni iubesc această perioadă a anului, se pare că luna ianuarie aduce și câteva evenimente mai puțin plăcute pentru alții.