Home » Când, unde, cum » De ce nu ai voie, de fapt, să zâmbești în poza de buletin. 6 lucruri care te pot ajuta să arăți perfect în această poză

De ce nu ai voie, de fapt, să zâmbești în poza de buletin. 6 lucruri care te pot ajuta să arăți perfect în această poză

Manolică Anca / 19.05.2021, 16:25
De ce nu ai voie, de fapt, să zâmbești în poza de buletin. 6 lucruri care te pot ajuta să arăți perfect în această poză

Cu siguranță te-ai întrebat și tu de ce nu ai voie să zâmbești în poza de buletin. De multe ori ne amintim cum la primul buletin am consultat fotografiile între colegi, la școală, și ne-am amuzat de seriozitatea fiecăruia. Fotografia de buletin nu este una cu care foarte mulți se mândresc, pentru că de cele mai multe ori nu ne place cum ieșim în ea. Și asta pentru că lipsește un element important, zâmbetul. Totuși, care este adevăratul motiv?

De ce nu ai voie, de fapt, să zâmbești în poza de buletin

Actele de identitate sunt niște documente foarte importante care trebuie să îndeplinească o serie de reguli. De aceea, fotografiile care identifică posesorul trebuie să aibă o anumită dimensiune, o calitate distinctă, un anume fundal sau chiar o postură anume. Expresia feței în poza de buletin este o altă cerință importantă stabilită conform unor norme. Astfel că, în momentul efectuării unei poze de buletin nu trebuie să zâmbești la cameră.

Însă puțină lume știe și adevăratul motiv pentru care nu poți zâmbi în fotografie. În trecut, acest lucru era permis în unele state ale lumii, însă tragedia de la 11 septembrie 2001 a schimbat complet regulile. Acele atacuri au dus la înăsprirea măsurilor de combatere a terorismului, astfel că, pașapoartele și cărțile de identitate au început să fie emise după noi criterii.

De ce nu ai voie să zâmbești în poza de buletin? O postura serioasă în fotografia de buletin ajută la o recunoaștere cât mai facilă a posesorului. Un zâmbet poate modifica sau ascunde anumite trăsăturile faciale, motiv pentru care a fost introdusă această regulă strictă, în contextul în care se încearcă împiedicarea actelor de criminalitate și terorism.

De ce nu ai voie să zâmbești în poza de buletin
De ce nu ai voie să zâmbești în poza de buletin

Lucruri care te pot ajuta să arăți perfect în această poză

Dacă urmează să îți schimbi documentele în viitorul apropiat, iată câteva reguli de care să ții cont pentru a ieși perfect în poză:

1. Nu ridica bărbia

Aceasta este o greșeală foarte des întâlnită. Din dorința de a sta cât mai drept, tinzi să ridici bărbia prea mult. Astfel că, nările tale sunt înderptate direct către obiectivul aparatului foto, iar fotografia ta nu va arăta deloc natural. Mai mult, această poziție va face ca bărbia ta să pară mult mai mare. Încearcă să relaxezi umerii și să tii capul drept.

2. Nu trage capul pe spate

Nu apleca și nu trage capul în spate, pentru că vei părea că ai o bărbie dublă. Pentru a ascunde „gușa”, trebuie să presezi toată limba pe cerul gurii. Astfel, bărbia ta va părea ceva mai subțire.

3. Nu te încrunta

Sprâncenele și o frunte încruntată îți pot strica fotografiile pentru documente. Pentru a evita acest lucru, ridică puțin sprâncenele ca și cum ai fi surprins, însă fă tot să pară cât mai natural. Nu cumva să pari apoi prea șocat! 

4. Nu uita să îți aranjezi părul

Alege un look simplu și adecvat, pe care îl porți de obicei. Evită coafurile elaborate și bretonul prea lung, pentru că  în unele fotografii pentru documente nu trebuie ai fruntea, sprâncenele sau ochii parțial sau total acoperiți. Un breton prea lung ar putea fi o problemă în acest sens.

5. Alege machiajul cu grijă

În fotografiile pentru documente trebuie evitate fardurile sidefate sau glitterul, preucm și rujul glossy sau iluminatorul cu particule strălucitoare. Acestea te vor face să pari mai bătrână la lumină puternică. Optează pentru tonuri mate, dar evită rujurile și fardurile în culori puternice sau nude.

6. Poartă o ținută adecvată

În majoritatea fotografiilor pentru documente fața este cea mai importantă, așa că nu ar trebui să te străduiești prea mult atunci când vine vorba de ținută. Accesoriile, gulerele mari sau hanoracele cu glugă nu sunt recomandate. De asemenea, evită imprimeurile în culori intense. Cel mai recomandat este să optezi pentru o cămașă, o bluză sau un tricou de culoare închisă.