Home » Când, unde, cum » Destinații de vacanță din Bulgaria, mai puțin cunoscute. Locuri superbe pe care merită să le vezi

Destinații de vacanță din Bulgaria, mai puțin cunoscute. Locuri superbe pe care merită să le vezi

Manolică Anca / 12.08.2021, 11:38

Deși este o țară de două ori mai mică decât România, ca suprafață și populație, Bulgaria atrage anual de trei ori mai multi turiști decât litoralul românesc. Deja de ani buni, românii aleg să treacă granița la vecinii din sud pentru a își face vacanțele mult așteptate. Iar pe lângă stațiunile faimoase precum Sunny Beach, Albena sau Nessebar, Bugaria se laudă cu o mulțime de destinații de vacanță mai puțin cunoscte, dar la fel de spectaculoase. Iată câteva locuri superbe în care să ajungi.

Destinații de vacanță din Bulgaria, mai puțin cunoscute. Kranevo

Este un sătuc turistic de vis, aflat între Albena și Nisipurile de Aur, la numai 80 km de Vama Veche. Cândva, acesta a aparținut Regatului României, acum însă este populat numai de bulgari și turci. Acesta este o alegere perfectă pentru adepții vacanțelor liniștite. Malul marii este presărat cu plantații de viță-de-vie și grădini private de mici dimensiuni.

Kranevo, Bulgaria
Kranevo, Bulgaria

Plaja, care se întinde pe 6 km de coastă și are o lățime generoasă, este una dintre cele mai liniștite, curate și frumoase din țară. În partea de sud a acesteia, se află un sat de pescari și o zonă de diguri pentru iubitorii de pescuit. De asemenea, între Kranevo și Albena se regăsește o plajă sălbatică, foarte frumoasă.

Restaurantele în Kranevo sunt mici, oferă intimitate, iar bucatele tradiționale bulgărești și vinurile alese sunt absolut delicioase. Mai mult, prețurile aici sunt considerabil mai mici decât la Nisipurile de Aur sau Sunny Beach.

Lozenets

Lozenets
Lozenets

Este aflată în sudul Bulgariei, la 60 km de Burgas. Și această destinație este una ideală pentru cei dornici de vacanțe liniștite, pe plajele sălbatice. Plaja de aici este destul de generoasă și este străjuită în partea de nord de un dig natural stâncos, care oferă o priveliște spectaculuoasă. În această locație se pot face scufundări, windsurfing și kitesurfing.

Stațiunea este populată de hoteluri, vile și complexe de apartamente care pot fi închiriate în regim hotelier, iar prețurile nu sunt exagerate. De aici, se pot face excursii în Rezervația Naturala de pe râul Ropotamo, unde te poți plimba prin pădure sau cu bărcile, pe râu.

Destinații de vacanță din Bulgaria, mai puțin cunoscute. Byala

Destinații de vacanță din Bulgaria, mai puțin cunoscute. Byala 
Destinații de vacanță din Bulgaria, mai puțin cunoscute. Byala

Aflată situata la 55 kilometri de Varna și 78 km de Burgas, aceasta oferă turiștilor un peisaj pitoresc. Faleza este înaltă, iar plaja nisipoasă este lungă și ceva mai îngustă. Stațiunea este într-o zona viticolă care produce celebrul vin Dimiat. În trecut, foarte mulți turiști veneau aici, dornici de o mai mare apropiere de natură.

Pentru a te bucura de o liniște totală, fară nicio facilitate și fară semnal la telefon, dar cu un peisaj splendid oferit de natură, alege plaja Kara Dere. Este la 5 km de Byala, iar drumul este puțin mai anevoios, fiind de pământ și denivelat. Dar peisajul este superb. Se poate campa pe plaja sau în pădurea din apropiere. Acesta un loc preferat de artiști, iubitori de natură și de nudiști.

Sozopol

Sozopol
Sozopol

Un oraș vechi cu localnici primitori și o plaja superbă, cam așa am putea descrie, pe scurt, stațiunea Sozopol. Situat în partea de sud a Bulgariei, la 34 km de Burgas și 68 km de Sunny Beach, acesta este unul dintre cele mai vechi orașe de coastă din țară. Istoria așezării se ivește la tot pasul, pentru că încă se mai văd zidurile cetății, turnul cetății, mai multe monumente de cult renascentiste, case vechi și străduțe înguste, pavate cu piatră cubică.

Se pot face plimbări pe faleză sau pe străduțele înguste cu garduri și case înalte, cu acoperișuri roșii și flori la ferestre. Orașul dispune de patru plaje în Sozopol, toate cu nisip fin și amenajate cu șezlonguri, umbreluțe și baruri. Restaurante din oraș se întrec într-o mare diversitate de specialități culinare: bulgărești, grecești, turcești sau ale altor bucătarii internaționale.

Primorsko

Primorsko
Primorsko

Aflată în sudul litorulului, poalele munților care parcă se revarsă pe țărm, între doua golfuri, Primorsko este declarată stațiune balneo-climaterică, încă din anul 1953. Natura oferă un spectacol de vis în acest loc: muntele se întâlnește cu marea, pădurea cu plaja, iar aerul de munte, tare și curat, cu briza sărată a Mării Negre.

Aici sunt două plaje, una situată în zona de sud a stațiunii, mai mică, cu intrare lină în apă, perfectă pentru familiile cu copii, și una în zona de nord, ceva mai mare, cu apa puțin mai agitată.

Destinații de vacanță din Bulgaria, mai puțin cunoscute. Kiten

Destinații de vacanță din Bulgaria, mai puțin cunoscute. Kiten
Destinații de vacanță din Bulgaria, mai puțin cunoscute. Kiten

Kiten este un orășel construit pe o peninsulă, între două golfuri. Acesta este foarte liniștit, cu localnici foarte ospitalieri, cu prețuri. Situat la 55 km de Burgas, Kiten are două plaje, ambele liniștite, cu nisip fin și multe zone amenajate pentru copii. În stațiune sunt câteva terenuri de tenis și fotbal, o herghelie unde se pot lua cursuri de echitație, săli de internet și un cinema în aer liber.

Tsarevo

Tsarevo, cel mai sudic oraș
Tsarevo, cel mai sudic oraș

Este cel mai sudic oraș din Bulgaria, situat la 70 km de Burgas. Acesta se întinde pe câteva mici peninsule, care formează patru golfuri, oferind priveliști spectaculoase cu zone cu maluri crestate și abrupte, cu plaje virgine și atmosferă ca în povești. Pădurile de lângă oraș fac ca aerul să fie unul curat și proaspăt, foarte indicat în tratarea afecțiunilor pulmonare. Plaja principală din Tsarevo este relativ mica, flancată de pietre și de faleza abruptă, în locul unde pădurea se întâlnește cu marea.