Home » Utile » Top 6 plaje Bulgaria. Locuri superbe unde poți să îți petreci vacanța de vară aproape de România

Top 6 plaje Bulgaria. Locuri superbe unde poți să îți petreci vacanța de vară aproape de România

Alexandru Cazacu / 27.07.2021, 12:12
Top 6 plaje Bulgaria. Locuri superbe unde poți să îți petreci vacanța de vară aproape de România

Mulți dintre români și nu numai aleg să îți petreacă vacanțele din sezonul estival pe plajele din Bulgaria. Datorită faptului că sunt aproape de noi, dar și pentru calitatea serviciilor fac din litoralul bulgăresc o destinație perfectă pentru turiști. Noi ți-am pregătit un clasament al celor mai frumoase plaje din Bulgaria. Haideți să vedem care sunt acestea.

Top plaje din Bulgaria. Locuri superbe pentru vacanța de vară

Plajele din Bulgaria sunt cunoscute pentru nisipul fin și serviciile de calitate a hotelurilor de acolo. Este o destinație perfectă pentru concediile din sezonul estival, iar mulți dintre turiștii care au vizitat litoralul vecinilor bulgari, revin în fiecare an pentru a se bucura de zile însorite și de plajele foarte frumoase. De-a lungul coastei Bulgariei, plajele ocupă aproximativ 130 de kilometri. Iată care sunt cele mai frumoase plaje de aici.

Albena

Dacă nu ai vizitat deja Albena, cu siguranță trebuie să o faci. Aici se găsește una dintre cele mai frumoase plaje din Bulgaria. Acesta este un loc perfect atât pentru familii, cât și pentru cei singuri. Totodată, Albena este vizitată anual de foarte mulți turiști străini, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care s-a pus un accent deosebit pe calitatea serviciilor.

Sunny Beach

De asemenea, Sunny Beach este o plajă care își merită locul în clasamentul nostru. Are o lungime de aproximativ 9 kilometri și o lățime de circa 80 de metri. Totodată, această plajă se face remarcată prin aerul curat, multe parcuri, dar și o sumedenie de opțiuni de petrecere a timpului liber.

Top plaje din Bulgaria. Sunny Beach
Top plaje din Bulgaria. Sunny Beach

Sinemorets

Printre cele mai frumoase plaje din Bulgaria se numără și cea din Sinemorets, la vărsarea râului Veleka în Marea Nreagră. Peisajele de aici sunt o încântare pentru ochi, nisipul este fin, iar atmosfera este una foarte liniștită. Așadar, dacă nu știi unde să mergi vara asta la mare, trebuie să știi că merită să vizitezi măcar odată această plajă minunată.

Nessebar

Acest oraș-stațiune a fost declarat patrimoniu UNESCO. Dacă vizitezi Nessebar, cu siguranță te vei întoarce aici și anul viitor. De asemenea, pe această plajă nu te vei bucura doar de nisipul deosebit, ci vei putea admira atât arhitectura bisericilor din zonă, dar și peisajele romantice.

Plaja Durankulak 

Ei bine, aceasta este cea mai apropiată plajă de Romania, fiind situată imediat după graniță, la aproape 6 km de Vama Veche. Mulți dintre români preferă această plajă mai ales pentru liniștea de aici. Așadar, dacă preferi să îți petreci timpul liber în natură, departe de aglomerația specifică stațiunilor mari, acesta este un loc perfect.

Top plaje din Bulgaria. Plaja Bolata
Top plaje din Bulgaria. Plaja Bolata

Plaja Bolata

Această plajă este de asemenea una minunată, în formă de semicerc. Totodată, Plaja Bolata este puțin mai retrasă, fiind situată în golful cu același nume, foarte aproape de Cap Kaliakra. Aici vei găsi un nisip fin și o apă cristalină.

Așadar, dacă te-am convins și vrei să vizitezi această plajă, trebuie să știi că are și două spatii pentru parcare. Mai exact, parcarea din partea stângă a plajei este de dimensiuni mai mari, iar cealaltă este puțin mai îngustă.