Home » Utile » Ce trebuie să știi înainte să mergi la plaja Vadu din Constanța

Ce trebuie să știi înainte să mergi la plaja Vadu din Constanța

Alexandru Cazacu / 02.07.2021, 13:53
Ce trebuie să știi înainte să mergi la plaja Vadu din Constanța

Deși majoritatea turiștilor care vizitează litoralul românesc aleg să meargă în stațiuni precum Mamaia, Eforie sau Vama Veche, există și români care aleg mult mai liniștita plajă Vadu. Aceasta a devenit din ce în ce mai populară în ultima vreme, iar pentru mulți iubitori ai mării, plaja Vadu a rămas un colț de paradis, unde mai poți găsi valuri liniștite în anumite perioade ale anului. Iată ce trebuie să știi înainte de a te porni spre plaja Vadu din Constanța.

Plaja Vadu din Constanța. Tot ce trebuie să știi despre acest loc

Nu la foarte mare distanță de stațiunea Mamaia, iubitorii de mare pot găsi un loc liniștit și relaxant, plaja Vadu. Așadar, dacă te-am făcut curios și vrei să îți petreci timpul liber aici, mai întâi, trebuie să știi cum se ajunge pe plaja Vadu.

Ei bine, drumul nu este prea complicat. Dacă vii dinspre Năvodari sau Mamaia, mergi cu mașina pe Drumul Județean 226, până în comuna Corbu. De aici, la ieșirea din comună, trebuie să faci dreapta, pe un drum comunal, spre satul Vadu.

Cei care au mașinile foarte joase ar putea întâmpina câteva obstacole, deoarece, din Vadu vor trebui să vireze la dreapta unde vor da de drum neasfaltat, dar scurt. După acesta va urma și un drum betonat, dar care trebuie parcurs cu o viteză redusă pentru că în unele locuri dalele de beton sunt dislocate de la locul lor.

Ei bine, ultima porțiune a traseului, care te va duce direct până la plajă, nu este altceva decât un drum îngust, lung de câțiva kilometri. Cu toate acestea, nu este recomandat să intri pe acolo cu o mașină foarte joasă, deoarece riști să rămâi blocat. Pe de altă parte, dacă ai o mașină ”normală” nu ar trebui să întâmpini probleme, dacă nu vine nimeni din sens opus. Însă, din loc în loc este suficient spațiu pentru ambele autovehicule.

Ce trebuie să știi înainte să mergi pe plaja Vadu din Constanța
Ce trebuie să știi înainte să mergi pe plaja Vadu din Constanța

Taxă obligatorie pentru accesul în Vadu

Dacă ai ajuns cu bine acolo, trebuie să menționăm faptul că Vadu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, așadar pentru a avea acces aici, trebuie să plătești permisul de acces în rezervație pentru turiști.

Însă nu trebuie să îți faci griji în acest sens, deoarece taxa poate fi plătită și cu ajutorul telefonului mobil, prin SMS. Este de asemenea important să menționăm faptul că, tarifele aplicate variază în funcție de operatorul de telefonie, dar și de cursul valutar BNR la data emiterii facturii telefonice a utilizatorului.

Acum că am aflat toate aceste lucruri, trebuie să vă mai spunem și că, persoanele care doresc să meargă cu cortul pe plaja Vadu trebuie să știe că amplasarea corturilor și parcarea mașinilor direct pe plajă este strict interzisă. În caz contrar, cei care se abat de la această regulă riscă să fie amendați, iar sancțiunile nu sunt tocmai mici. Același lucru este valabil și în cazul plajei Corbu, care este situată foarte aproape de plaja Vadu, potrivit libertatea.ro.