Home » Life & Style » Cele mai frumoase plaje din Thassos – Top 7 locuri pentru familii

Cele mai frumoase plaje din Thassos – Top 7 locuri pentru familii

Alexandru Cazacu / 31.03.2021, 12:20

Mulți turiști din lumea întreagă aleg adesea vacanțele în Grecia. Elenii sunt foarte mândri de țara lor, iar insula Thassos este una dintre cele mai apreciate locații de iubitorii de plaje cu nisip fin. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, puteți afla mai departe.

Cele mai frumoase plaje din Thassos

Insula Thassos sau ”insula de smarald” cum îi spun grecii, este cu adevărat o bijuterie a Mării Egee. Aici turiștii pot găsi o mulțime de plaje cu peisaje uimitoare unde se pot bucura de razele soarelui. În continuare vă vom prezenta unele dintre cele mai populare plaje de pe această insulă.

Golden Beach

Această plajă este cu siguranță cea mai populară de pe insula Thassos. Situată la 12 kilometri de Limenas, această plajă superbă cu nisipuri fine și ape cristaline este ideală pentru familiile cu copii, deoarece aici marea este mereu liniștită și apele nu sunt adânci. Chrissi Ammoudia (Golden Beach) este foarte bine amenajată și este prevăzută cu multe locuri unde puteți închiria șezlonguri, umbrele sau echipamente pentru sporturi nautice. De asemenea, pe această uimitoare plajă turiștii pot găsi nenumărate taverne și baruri.

Cele mai frumoase plaje din Thassos – Paradise Beach

De asemenea, printre cele mai frumoase plaje din Thassos se numără și Paradise Beach. Plaja este situată la aproximativ 20 de kilometri de Limenas. Această fâșie de nisip fin, alb, este locația perfectă pentru iubitorii de înot sau de windsurfuing. După cum spune și numele, acest paradis este înconjurat de munți verzi și o vegetație impresionantă.

Cele mai frumoase plaje din Thassos
Cele mai frumoase plaje din Thassos – Paradise Beach

Plaja Marble

Situată în nord-estul insulei, Marble Beach este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Thassos. Această fâșie de nisip impresionează mai ales datorită pietricelelor mici de marmură și a culorii de smarald a apei, care dau peisajului un aer exotic. De asemenea, această plaja este foarte bine organizată, iar drumul spre această locație este accesibil.

Makryammos

Situată într-un golf din apropierea orașului Limenas, plaja Makryammos se numără și ea printre cele mai frumoase din Thassos. Plaja cu nisip fin a fost premiată cu Steagul Albastru și aparține complexului Makryammos Bungalows, așadar turiștii vor trebui să plătească o taxă pentru a avea acces aici. De asemenea, datorită apelor line și deloc adânci, această locație este perfectă pentru familiile cu copii.

Plaja Aliki

Plaja Aliki se află în partea de sud-est a insulei Thassos, între două golfuri cu nisip fin și apă cristalină. Plaja este foarte bine organizată, fiind amenajată cu șezlonguri și umbreluțe. De asemenea aici puteți găsi câteva taverne și baruri. Această fâșie de nisip este foarte atractivă, perfectă pentru copii, având intrarea lină în mare și ape cristaline de adâncimi mici.

Cele mai frumoase plaje din Thassos – Plaja Pefkari

Dacă te afli pe acestă insulă, trebuie să știi că Plaja Pekari este de asemenea una dintre cele mai frumoase din Thassos. Situată la aproape 40 de kilometri de Limenas, această fâșie de nisip are aproape 300 de metri lungime și este foarte apreciată de amatorii de sporturi nautice. Totodată, apa cristalină, cu o adâncime mică în apropierea țărmului, este perfectă pentru copii.

Plaja Metalia

Plaja Metalia este situată în Limenaria, la aproximativ 40 de kilometri de Limenas. Numele acestei plaje vine de la o veche fabrică de fier din apropiere. Această plajă este ușor accesibilă și impresionează mai ales prin transparența apei. O trăsătură a acestei fâșii de nisip este contrastul plajei cu culoarea pământului. Deși intrarea în mare este lină, la un moment dat se adâncește brusc, deci atenție mare!