Home » Life & Style » Când să mergi în Maldive. Cele mai bune momente din an pentru a vizita paradisul din Oceanul Indian

Când să mergi în Maldive. Cele mai bune momente din an pentru a vizita paradisul din Oceanul Indian

Pană Emanuela / 14.02.2021, 16:17

Visezi de mult timp să pleci într-o destinație exotică și ai decis că Maldive este locul perfect? O alegere ideală am spune noi. Zile însorite cât cuprinde, nopți răcoroase, apa perfect cristalină, apusuri impresionante,palmieri, nisip alb și extrem de fin .. Acestea sunt doar o parte din minunățiile care contribuie la un peisaj de vis. Iată când ar trebui să mergi în vacanță în Maldive, paradisul din Oceanul Indian.

Când să mergi în vacanță în Maldive

Insulele Maldive au un climat tropical marin, ceea ce înseamnă că temperaturile sunt caniculare, iar gradul de umiditate este foarte ridicat. Fiind o zonă, în special, dominată de musoni, precipitațiile apar doar în lunile iulie-august, în insulele sudice, și din în lunile martie-noiembrie în zona de nord-est. Temperaturile medii din timpul zilei se află în jurul valorii de 30°C, în timp ce noaptea acestea coboară până la 23°C.

Așadar, dacă te întrebi când poți să mergi în vacanță în Maldive, ei bine, nu există niciodată un moment „rău” pentru a vizita aceste locuri superbe. Depinde de tine ce dorești să faci în această vacanță. Astfel, pasionații de surfing pot merge în vacanță în perioada martie și octombrie, cele mai impresionante valuri putând fi surprinse în lunile iunie, iulie și august. Pasionații de scuba-diving se pot bucura de hobby-ul lor pe tot parcursul anului, dar, în special, între iunie și august. Din ianuarie până în aprilie, este perioada perfectă pentru astfel de activități, apele fiind extrem de calme, vizibilitatea fiind posibilă chiar și până la 30 de m adâncime.

Când să mergi în vacanță în Maldive
Când să mergi în vacanță în Maldive

De asemenea, nu uita ca atunci când îți programezi o vacanță pe aceste meleaguri, să te informezi și despre evenimentele culturale care se desfășoară cu o frecvență ridicată în aceste locuri. Diversitatea culturală își are originile în Sri Laka și sudul indiei. Locuitorii din Maldive au un mod inedit și extrem de colorat de a sărbători, străzile fiind umplute de veselie și culoare, ocazii unice pentru ca turiștii să le descopere frumoasele tradiții.

Când este sezonul de vârf

Sezonul turistic de vârf este în perioada între decembrie și aprilie, fiind neapărată nevoie de rezervare cu mult timp în avans. Lunile decembrie și ianuarie sunt, de regulă, cele mai aglomerate din cauza sărbătorilor de iarnă, prețurile fiind ceva mai piperate. Din mai până în noiembrie este perioada ploilor și furtunilor, umiditatea fiind și mai ridicată. Cea mai caldă lună a anului este aprilie, iar cea mai răcoroasă este decembrie.

Pentru a călători în Insulele Maldive, în scop turistic, vei primi o viză cu o valabilitate de 30 de zile în sistem VOA, la sosirea în aeroport. Pentru a o obține, vei avea nevoie de pașaport, biletul care să confime destinația și rezervarea de la hotel.

Insulele Maldive repezintă o destinație perfectă pentru o vacanță de vis
Insulele Maldive repezintă o destinație perfectă pentru o vacanță de vis

Ce să pui în bagaje

Având în vedere că temperaturile sunt ridicate peste zi, indicat este să îți pui în bagaje haine subțiri și ușoare. Alege materiale naturale și deschise la culoare pentru că aici soarele arde extrem de tare. Nu uita de cremele cu factor mare de protecție, ochelarii de soare și pălăria. Nu trebuie să îți faci griji nici pentru temperaturile nocturne, pentru că, după cum am spus și mai sus, acestea nu scad foarte mult, fiind extrem de plăcute. Deci, nu îți pune haine groase în bagaj, pentru că le vei căra degeaba cu tine. O jachetă pentru zilele cu umiditate mai ridicată, este perfectă. Pentru spațiile publice, se preferă ținute casual.

Fiind o țară musulmană și extrem de conservatoare, aici există anumite norme privind ținuta vestimentară. Astfel, este interzisă nuditatea la plajă și la piscină, restaurantele impunând și ele ținute decente. Purtând astfel de ținute, vei arăta respect față de tradițiile și obiceiurile oamenilor locului. De altfel, în afară de capitala Male, localnicii u interacționează foarte mult cu turiștii străini, în stațiunile turistice all-inclusive nefiind încurajate legăturile între turiști și populația indigenă.

Acum că ai aflat mai multe detalii despre acest loc absolut superb, este timpul să începi să cauți oferte! Aceste meleaguri exotice te așteaptă!