Home » Life & Style » Destinații exotice ieftine – paradisuri care nu costă mult deloc

Destinații exotice ieftine – paradisuri care nu costă mult deloc

Manolică Anca / 14.01.2021, 16:43

De cele mai multe ori, atunci când ne gândim la destinații exotice avem tendința de a crede că o excursie de câteva zile ne va costa o avere. Ei bine, nu este deloc așa. Să călătorești în anumite destinații exotice poate fi mult mai ieftin decât o călătorie în unele țări europene. Nivelul de trai din anumite zone exotice este extrem de scăzut, prin urmare prețurile sunt mult mai mici. Iată ce destinații exotice ieftine să adaugi pe lista ta de „travelling” pe viitor.

Destinații exotice ieftine. Filipine

Peisaj spendind din Palawan, Filipine
Peisaj spendind din Palawan, Filipine

Filipine este una dintre cele mai accesibile destinații exotice ieftine în care rămâi uimit de fapul că prețurile sunt mult mai mici decât în România, cam cu 50%. Cu ape turcoaz, limpezi și peisaje pe care nu le vezi la tot pasul, Filipine este cu adevarat un paradis care trebuie bifat. Palawan, Boracay și El Nido sunt cele mai cunoscute plaje, însă pentru doritorii de și mai multă liniște și „sălbăticie” Filipine are si plaje izolate.

Vietnam

Peisaj din Vietnam
Peisaj din Vietnam

Vietnam este cea mai prietenoasă destinație cu portofelul turiștilor. Așa că dacă îți dorești foarte mult să ajungi în locuri exotice, cu peisaje de vis, cu terase de orez și plimbări pe apă printre stânci, nu mai sta pe gânduri și plănuiește-ți o vacanță aici. Este important să economisești bani pentru biletul de avion, care reprezintă cea mai mare parte din bugetul pentru călătoria ta, însă prețurile de acolo vor compensa. Printre locurile de neratat sunt terasele de orez, capitala Hanoi, golful Halong Bay sau satul plutitor Cua Van.

Destinații exotice ieftine. Sri Lanka

Plajă exotică în Sri Lanka
Plajă exotică în Sri Lanka

Nu degeaba a descris Marco Polo Sri Lanka drept una dintre cele mai frumoase insule pe care le-a văzut vreodată. Contrastul foarte mare între viața locuitorilor, viața de pe stradă și peisajele exotice, plajele virgine, jungla verde, plantațiile de ceai, elefanții, leoparzii transformă această zonă într-o adevărată provocare, dar și o destinație perfectă pentru cei care își doresc să trăiască din plin relaxarea pe bani puțini.

Bali, Indonezia

Bali, Indonezia
Bali, Indonezia

O destinație exotică și ieftină este și Bali, considerată a fi „insula zeilor”. Vegetație luxuriantă, plaje exotice cu apă turcoaz, valuri grozave, tocmai bune să te cocoți în vârful lor cu o placă de surf, cele mai frumoase piscine-infinit, culturi de cafea și ceai, terase de orez, orice te va impresiona în acest paradis. Mai mult, poți experimenta o plimbare cu elefantul, poți să faci snorkeling și să descoperi viața simplă a locuitorilor. Cultura și religia hindu, dar și obiceiurile deosebite creează împreună o experiență fantastică pentru vacanță așa cum nu ai mai avut.

Destinații exotice ieftine. Goa, India

Goa, India
Goa, India

Mult soare, nisip fierbinte, petreceri pe plajă, toate îmbinate cu spiritualitate și cu cultură indo-portugheză din plin, evidentă atât în cultura culinară, cât și în stilul arhitectural. De-a lungul anilor, Goa s-a transformat într-o destinație boemă pe care o preferă foarte mulți pasionați de călătorii exotice. Recunoscută pentru fâșiile lungi de nisip auriu, prețuri foarte accesibile, mâncare excelentă și oameni primitori, Goa este, așadar, locul î care turiștii aleg să-și petreacă atât vacanțele anuale, cât și luna de miere. Cea mai bună perioadă de mers în această locație este noiembrie-ianuarie. Totuși, și în februarie te mai poți bucura de vreme bună și de tarife ceva mai scăzute decât în lunile de vârf, decembrie și ianuarie.

Destinații exotice ieftine. Zanzibar, Tanzania

Zanzibar, Tanzania
Zanzibar, Tanzania

Foostă colonie portugheză, sultanat al Omanului, dar și protectorat al Marii Britanii, Zanzibar a reușit să își câștige independența abia în 1963, aici formându-se de-a lungul timpului o cultură aparte. Situată în imediata apropiere a coastei Tanzaniei, destinația tropicală se laudă cu unele din cele mai sălbatice și frumoase plaje din lume cu nisip alb umbrite pe alocuri de cocotieri care își apleacă trunchiurile spre apele excețional de clare de culoarea turcoazului, o enormă diversitate a vieții subacvatice și un rai al amatorilor de scufundări. Sate tradiționale unde oamenii trăiesc fericiți fără prea mult lux, ferme de mirodenii, parcul natural din Pădurea Jozani sunt alte atuuri ale Zanzibarului.

Ce ți-ai putea dori mai mult? Perioada perfectă pentru a vizita acest paradis este între lunile iunie și octombrie, dar și în perioada sărbătorilor de iarnă, noiembrie și decembrie. Deci, o alegere perfectă pentru a fugi, măcar câteva zile, de friguri din România.

Maroc, Africa

Maroc, Africa
Maroc, Africa

Nu puteam încheia această listă fără a bifa și un loc exotic mai mult din punct de vedere cultural. Aflat pe continentul african, dar atât de aproape de Europa, Marocul este una dintre cele mai accesibile destinatii din lume, cu prețuri extrem de mici, comparativ cu București. Și când spunem prețuri mici, ne referim la mâncare, transport, cât și la cazare. Deși are plajă, Marocul este mai degraba alegerea ideala pentru turiștii dornici de aventuri și dornici de a descoperi cât mai multe locuri noi. Așadar, dacă îți face cu ochiul această idee, nu ezita să îți programezi o excursie în această țară. Marrakesch, Fez, Chefchaouen („orașul albastru”), Casablanca, Essaouira, Ait Benhaddou sunt locurile pe care trebuie neapărat să le incluzi în viitoarea ta călătorie în Maroc, la care merită să adaugi și un safari pe camile în deșertul Sahara.

Sigur te-am convins să treci pe listă măcar câteva destinații, nu-i așa?