Home » Life & Style » Cele mai calde țări în ianuarie. Care sunt paradisurile în care uiți de frig

Cele mai calde țări în ianuarie. Care sunt paradisurile în care uiți de frig

Manolică Anca / 22.12.2020, 18:14

Chiar dacă iarna ne oferă niște peisaje splendide și adorăm albul imaculat al zăpezii, parcă am prefera mai mult să ne aflăm pe o plajă frumoasă, cu un cocktail răcoritor în mână, sub un soare strălucitor care aduce peste 30 de grade în termometre. Dacă te gândești să îți faci bagajele și să călătorești într-un paradis exotic, acolo unde nu există nici urmă de frig, iată care sunt cele mai calde țări în luna ianuarie.

Cele mai calde țări în ianuarie. Emiratele Arabe Unite

Deschidem lista cu cele mai calde țări în ianurie cu Emiratele Arabe Unite. Aici, vremea este pur și simplu perfectă, însă este important de menționat că nu chiar în toate părțile. Cele mai recomandate zone sunt în Al-Aïn, Sharjah, Emiratul Ras al-Khaimah, Emiratul Fujairah, Abu Dhabi, Ajman, Adh Dhayd, Dubai si Hatta. În aceste orașe, condițiile meteo sunt ideale și îți vor permite să te bucuri 100% de vacanța ta: soare, ploaie foarte rară, o umiditate suportabilă și 365 de zile pe an în care poți înota confortabil. Așadar, o poți trece pe lista ta de dorințe „călătoare”.

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Qatar

Vremea în Doha în luna ianuarie este uscată și nu plouă niciodată, termometrul situându-se în jurul a 23 de grade Celsius în timpul zilei. Condițiile meteo sunt ideale pentru a vizita această țară. Vei da peste niște peisaje absolut speciale și de fenomentul de mare în deșert care nu se mai regăsește decât într-o singură țară de pe glob, în Namibia. Mai mult, vei putea vizita numeroasele moschei sau vei putea face o plimbare pe Doha Corniche la apus. Peisajul te va cuceri, cu singuranță.

Qatar, emirat arab din Sud-Vestul Asiei
Qatar, emirat arab din Sud-Vestul Asiei

Cele mai calde țări în ianuarie. Thailanda

Temperatura medie în lunile de iarnă se învârt în jurul valorii de 28 de grade Celsius. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Thailanda este din noiembrie până în aprilie, cele mai puține șanse de ploaie fiind în ianuarie și februarie. În această țară vei putea găsi aproape orice: insule virgine, plaje cu apă cristalină, jungle luxuriante, mâncare delicioasă, bungalow-uri pe plajă la prețuri atractive și unele dintre cele mai bune resorturi de lux din lume. De asemenea, Thailanda este una dintre cele mai spectaculoase destinații pentru scufundări. În apropierea insulelor unde se fac scufundări există posibilitatea de a fi văzută rechinul balena.

Thailanda
Thailanda

Maldive

Maldive sau Insulele Maldive, cu denumirea oficială de Republica Maldive, este o țară insulară formată dintr-un grup de 26 de atoli din Oceanul Indian. Aceștia formează un teritoriu ce conține 1.192 de insule, din care 250 sunt locuite. Maldivele sunt denumite și perle împrăștiate în Oceanul Indian. Aici vei găsi o natură fabuloasă, temperaturi perfecte și peisaje exotice, fiind o alegere nemaipomenită pentru o vacanță de vis. Departe de zgomot, de agitație și de stres, acest tărâm magnific te va ajuta să uiți de orice grijă. Grup de insule luxuriante, fiecare cu propriul recif de corali și lagune de peruzea plutind în Oceanul Indian, pot fi numite drept „Raiul pe Pământ”.

Maldive sau „Raiul pe Pământ”
Maldive sau „Raiul pe Pământ”

Cele mai calde țări în ianuarie. Vietnam

Bine ai venit într-o altă lume, acolo unde există o cultură infinit de bogată, culorile mai vii, iar istoria mai interesantă. Aceasta este Vietnamul, ultimul dragon asiatic. Vietnamul este ca un atac asupra tuturor simțurilor, amețitor, fascinant, cu niște comori care uneori sunt la vedere, dar de cele mai multe ori ele trebuie descoperite. Deși țara nu este extrem de vizitată, bogățiile așteaptă să fie explorate. Vietnamul te va captiva indubitabil!

„Podul auriu” din apropierea orașului Da Nang, aflat la peste 1.400 de metri deasupra nivelului mării
„Podul auriu” din apropierea orașului Da Nang, aflat la peste 1.400 de metri deasupra nivelului mării

Indonezia

Indonezia, oficial Republica Indonezia, este o țară insulară din Asia de Sud-Est. Cuprinde 17.508 insule, dintre care 6.000 sunt nelocuite, și 33 de provincii. Aici se regăsesc două sezoane distincte: cel ploios și cel uscat. Temperatura este relativ constantă pe tot parcursul anului, cu media în jurul valorii de 28 de grade. În unele regiuni diferența dintre sezoane este foarte puțin notabilă, un bun exemplu fiind Bali. Relieful este foarte variat, de la vârfuri de peste 5.000 de metri altitudine până la plaje întinse, râuri și lacuri, care adăpostesc faune și vegetații variate și luxuriante. Dacă nu plănuiești să ai o călătorie doar cu șezlonguri și cocktailuri pe marginea piscinei, ci mai degrabă vizitarea obiectivelor turistice sau drumeții, această țară este perfectă pentru a fugi de frigul din România.

Peisaj mirific din Bali, Indonezia
Peisaj mirific din Bali, Indonezia

Cele mai calde țări în ianuarie. Zanzibar

Zanzibar, oficial Republica Unita a Tanzaniei, se situează chiar la sud de Ecuator. Este o țară foarte mare (945.087 km²), astfel clima diferă considerabil de la o regiune la alta. Perioada perfectă pentru a face un safari în Tanzania este din ianuarie până în martie, atunci când poți urmări viața salbatică a animalelor și, ca bonus, Marea Migrație a turmelor de gnu și de zebre din Serengeti. De asemenea, Zanzibarul se laudă cu unele din cele mai salbatice țși frumoase plaje din lume, cu ape incredibil de clare și o enormă diversitate a vieții subacvatice, fiind un loc perfect pentru amatorii de scufundări.

Plajă exotică din Zanzibar
Plajă exotică din Zanzibar

Malaezia

Minunățiile din Malaezia
Minunățiile din Malaezia

Situată în sud-estul Asiei, Malaezia este formată din două regiuni: Malaezia Peninsulară și Malaezia de Est, fiind despărțite de Marea de Sud a Chinei. Luna ianurie este perioadă optimă pentru a vizita zona de vest. Istoria aceste țări reprezintă o interacțiune continuă cu puteri și influențe exterioare, conducând la un amestec al popoarelor malaeze, chineze, indiene și a culturii tribale indigenă, ceea ce stârnește curiozitatea tuturor vizitatorilor. Insule tropicale cu plaje albe infinite și marea cu corali așteaptă să fie explorate. Munți și parcuri naționale, urangutani, cele mai vechi păduri tropicale din lume, zgârie-norii din orașe, templele sau moscheele maiestuoase tentează până și pe cel mai exigent turist.