Home » Știri » Știri sociale » Cele mai frumoase insule din Spania – 7 bucăți fantastice de tărâm iberic

Cele mai frumoase insule din Spania – 7 bucăți fantastice de tărâm iberic

Pană Emanuela / 17.10.2020, 08:23

Unele dintre cele mai frumoase insule ale Europei se află pe teritoriul Spaniei, fiind extrem de apreciate în rândul cetățenilor străini care au trecut măcar o dată să le viziteze. Toate au caracteristici unice și oferă peisaje impresionante, demne de aparatul de fotografiat.

Cele mai frumoase insule din Spania

Uitând pentru cinci minute că este o țară extrem de frumoasă (făcând referire la partea continentală), Spania găzduiește și o mulțime de insule care au cunoscut celebritatea, devenind unele dintre cele mai apreciate destinații turiste. Mallorca, Ibiza, Tenerife, Lanzarote și Fuerteventura sunt doar câteva nume, însă numărul lor nu se oprește aici.

Anual, milioane de turiști ajung în Spania pentru a-i vizita minunatele orașe și stațiuni insulare, care s-au format în zone montane sau în golfuri ramificate care oferă peisaje de vis.

Dacă ți-ai propus să faci un tur al Spaniei, îți sugerăm să începi cu insulele din jur, care sunt adevărate oaze de relaxare, mare, soare și nisipuri aurii. Nu rata ocazia să îți faci amintiri de neuitat!

Citește și: Cele mai frumoase insule din Asia – 5 paradisuri îndepărtate, dar care merită tot efortul

7 bucăți fantastice de tărâm iberic

1. Ibiza

A doua ca mărime dintre Insulele Baleare, Ibiza este sinonimă cu „insula petrecăreață“, fiind renumită pentru cluburile de noapte, petrecerile care țin până în zori și DJ de renume internațional care ridică sala în picioare pe muzica dată la maximum. Insula Ibiza este o atracție de top pentru milioane de vizitatori dornici de distracție. Dar asta nu e tot ce poate oferi acest tărâm fantastic, de aceea trebuie neapărat să menționăm și de „jumătatea liniștită“ de insulă, un adevărat colț de rai. Dacă vrei pur și simplu să te relaxezi, atunci îți stau la dispoziție stațiunile cu plajele certificate cu Blue Flag: Playa d’en Bossa, Talamanca, Santa Eulalia și Sant Antoni.

Priveliște din Tenerife
Priveliște din Tenerife

2. Tenerife

Tenerife este cea mai mare din Insulele Canare, fiind de origine vulcanică. Această fâșie fantastică de tărâm iberic este foarte bine dezvoltată pentru turism și se mândrește cu cele mai frumoase stațiuni din Spania. Este o destinație populară de vacanță, fiind renumită pentru viața de noapte și pentru locurile perfecte pentru scufundări. Aici pot fi practicate mai mult sporturi nautice, precum surfing, wind-surfing, parascending și jet-schi.

3. Mallorca

Mallorca este cea mai mare insulă de pe teritoriul Spaniei, fiind potrivită în special pentru familii. Această insulă are foarte multe de oferit: de la locuri încărcate de istorie și artă, la lăcașuri de cult și parcuri ori baruri și terase în care te poți relaxa cu o băutură delicioasă în mână. Insula este bine dezvoltată pentru turismul de litoral pe malul sudic, în timp ce în partea de nord cei care preferă muntele se pot bucura de traseele de ciclism de-a lungul cărărilor montane. La fel de bine poți vizita cele mai căutate obiective turistice sau poți rătăci prin labirintul de străduțe din centrul vechi.

4. Gran Canaria

Insula Gran Canaria, cunoscută și sub denumirea de „miniatura continentală a Spaniei“, este a treia ca mărime din Arhipelagul Canare și se laudă cu unul dintre cele mai frumoase orașe de pe teritoriul țării – Las Palmas de Gran Canaria. Acesta se află pe coasta de sus a insulei și reprezintă unul dintre cele mai cunoscute și mai deosebite locuri de vacanță. Această insulă mică are și un impresionant litoral de 136 de kilometri, cu multe plaje cu nisip auriu. Deasupra lor străjuiesc sate pitorești și monumente istorice. De asemenea, aici se găsesc și locuri excelente de diving, golf și surfing.

5. La Palma

La Palma sau „insula frumoasă“ este un tărâm de poveste pe care e musai să-l vizitezi dacă ajungi în Spania. Situată în apropiere de Maroc, această insulă are un aeroport internațional gigantic și feriboturi spre Tenerife. La Palma reprezintă opțiunea ideală pentru cei cărora le plac excursiile și drumețiile. De asemenea, insula are o regiune rurală spectaculoasă, iar în centrul ei se găsește cel mai mare crater din lume, unde se pot face vizite cu ghid.

6. Lanzarote

Un sfert din Insula Lanzarote are un peisaj predominant vulcanic (pe teritoriul Parcului Național Timanfaya), fapt ce se datorează unei erupții din anul 1730. Un lucru interesant aici este că parcul are un bar și restaurant unde carnea se gătește la foc subteran. Aici găsiți și Muzeul Mirador del Rio, priveliști spectaculoase, dar și balene și delfini.

7. Formentera

Această insulă este cunoscută pentru vânturile puternice care bat pe teritoriul ei, fiind totodată și un loc popular pentru kitesurfing și windsurfing. De asemenea, Formentera are și unele părți bine dezvoltate pentru vacanțe pe nisip, cu peste 150 de plaje. Cele mai bune dintre acestea s-ar afla pe teritoriul orașului Corralejo, aflat în partea de nord a insulei.