Home » Life & Style » Cele mai mici insule locuite – mici tărâmuri fermecătoare în care omul și-a găsit loc

Cele mai mici insule locuite – mici tărâmuri fermecătoare în care omul și-a găsit loc

Bucur Ioana / 07.12.2020, 16:01
Cele mai mici insule locuite – mici tărâmuri fermecătoare în care omul și-a găsit loc

„Vreau să mă mut pe o insulă pustie!” Pentru câțiva norocoși, dorința sa îndeplinit. Iată care sunt cele mai mici insule locuite din lume. Cum arată viața pe aceste mici tărâmuri fermecătoare, departe de aglomerația și agitația cu care majoritatea s-a obișnuit.

Cele mai mici insule locuite – Bijuteriile izolate ale naturii, de care doar câțiva norocoși se pot bucura

Petice de pământ, înconjurate de ape, de parte de tot ce înseamnă societatea modernă, sunt „acasă” pentru câțiva oameni norocoși. Cele mai mici insule locuite din lume sunt și subiectele unor legende fabuloase despre comori pierdute sau pedepse crunte.

Bishop Rock
Bishop Rock

Bishop Rock – una dintre cele mai mici insule locuite din lume, închisoare pentru criminali

Bishop Rock este este una dintre cele 1.040 de insule pitice numite Sicilly Isles. Este atât de mică încât poate fi numită cu greu „insulă”, fiind, de fapt, o stâncă pe care este construit un far. Peticul de uscat aparține Marii Britanii și este subiectul unei legende. Potrivit acesteia, în secolul al XIII-lea, aici erau trimiți și lăsați să moară criminali periculoși.

Tiberina
Tiberina

Tiberina

Situată în inima Romei, pe râul Tibru, insula Tiberina are o istorie tumultoasă. În Antichitate, insula adăpostea un templu. În Evul Mediu, lăcașul sfânt a fost înlocuit cu o închisoare pentru infractorii periculoși.

Tristan da Cunha
Tristan da Cunha

Tristan da Cunha – doar șapte familii locuiesc pe una dintre cele mai mici insule locuite din lume

Tristan da Cunha este cea mai izolată insulă locuită din lume. Este „acasă” pentru 242 de suflete înrudite. Aici trăiesc, de fapt, doar șapte familii.

Dunbar Rock
Dunbar Rock

Dunbar Rock

Dunbar Rock, o insulă-stâncă ce aparține Honduras, este în centrul unei legende fabuloase. Potrivit acesteia, aici ar fi trăit celebrul căpitan al piraților, Barbă Neagră. Este și motivul pentru care se crede că aici ar fi ascunsă comoara uriașă a acestuia.

Toshima
Toshima

Toshima

330 de japonezi numesc Toshima acasă. Având doar 4,12 kilometri pătrați, echivelantul a 1,59 mile pătrate, este una dintre cele mai mici insule din lanțul de insule Izu. Aproape 80% din suprafața ei este acoperită de păduri de camelie, ceea ce înseamnă că, din noiembrie până în martie, o mare parte din insulă este roșie, datorită florilor de camelie. Aici crește și crinul Saku, cel mai mare din lume.

Rubh’a Chruidh
Rubh’a Chruidh

Rubha Chruidh

În apropierea portului Oban din Scoția se găsește o insulă de nici mai mult nici mai puțin de 0,016 kilometri pătrați. Recent, aceasta a fost cumpărată de un om de afaceri care urma să construiască o casă de vacanță acolo.

Foula
Foula

Foula

Primii care s-au stabilit pe Foula, cea mai mică și izolată insulă din Marea Britanie, au fost normanzii, în secolul al IX-lea. În prezent, doar 30 de persoane mai locuiesc aici.

White Head
White Head

White Head – Doar 180 de oameni locuiesc pe una dintre cele mai mici insule locuite din întreaga lume

Pe insula White Head, ce se află lângă Canada, trăiesc în prezent aproximativ 180 de oameni.

Pitcairn
Pitcairn

Pitcairn

Situată în sudul Oceanului Pacific, insula are doar 50 de locuitori şi numai 3,2 kilometri lăţime. Toţi oamenii care trăiesc aici poartă numele de familie ale celor patru lideri ai revoltei marinarilor de pe Bounty.

Thousand Islands
Thousand Islands

Thousand Islands – una dintre cele mai mici insule locuite din lume

Thousand Islands se află la granița dintre Canada și Statele Unite ale Americii. Este atât de mică încât o singură casă a putut fi construită pe ea. A fost ridicată în anii ’50, ca locuință de vacanță.