Home » Când, unde, cum » Fiicele lui Vladimir Putin, vizate de lista sancțiunilor UE. Ce măsuri ar putea fi luate împotriva celor două

Fiicele lui Vladimir Putin, vizate de lista sancțiunilor UE. Ce măsuri ar putea fi luate împotriva celor două

Manolică Anca / 06.04.2022, 16:36
Fiicele lui Vladimir Putin, vizate de lista sancțiunilor UE. Ce măsuri ar putea fi luate împotriva celor două

Uniunea Europeană ia în considerare includerea celor două fiice ale lui Vladimir Putin, Maria și Katerina, în noua listă de sancțiuni împotriva Rusiei. Înalții europeni au luat în calcul alte noi măsuri despre care se spune că ar spori presiunea asupra celor mai apropiate rude ale liderului rus ca răspuns la invazia din Ucraina. Iată ce presupune acest lucru.

UE și SUA pregătesc sancțiuni împotriva fiicelor lui Putin

Uniunea Europeană a propus instituirea unor sancţiuni împotriva celor două fiice ale preşedintelui rus, ca răspuns la invazia în Ucraina, a relatat The Wall Street Journal. De asemenea, se așteaptă ca și administrația președintelui american Joe Biden să anunțe săptămâna aceasta sancțiuni împotriva celor două, citând surse diplomatice familiarizate cu procedurile.

Potrivit ziarului, aceste măsuri sunt incluse în noul pachet de sancțiuni pe care statele membre ale UE urmează să le aprobe, de la interdicții de călătorie până la înghețarea activelor oamenilor de afaceri, politicienilor, oficialilor și familiilor acestora din Rusia.

La rândul lor, Statele Unite ar urma să anunțe măsuri, care includ două dintre cele mai mari bănci rusești, precum și pe Maria Putina și Katerina Tihonova, cele două fiice ale liderului din prima sa căsătorie cu Ludmila Șkrebneva.

Washingtonul vizează membrii apropiați ai lui Putin

Ziarul notează că Washingtonul încearcă să vizeze și mai mult membrii din cercul intim al liderului rus prin aceste sancțiuni, ca răspuns la rapoartele privind atrocitățile pe care oficialii ucraineni spun că trupele rusești le-au comis în Ucraina, ceea ce Moscova neagă.

Sancționarea fiicelor lui Vladimir Putin este în mare parte o mișcare simbolică, deoarece nu se știe dacă ele dețin conturi în afara Rusiei sau care sunt bunurile lor din afara granițelor. Cert este că acest lucru sigur i-ar atrage atenția liderului de la Kremlin.

De altfel, de la Moscova nu s-au făcut niciodată publice detalii cu privire la fiicele Putin și nici imagini oficiale nu au fost date. Cele două poartă nume de familie diferite și încearcă să se țină cât mai departe de „afacerile” tatălui lor. Cu toate acestea, există trei elemente cheie pe care le împărtășesc cu restul elitei rusești: sunt foarte bogate, sunt foarte puternice și și-au petrecut viața la granița dintre țara lor de origine și Europa de Vest.

Maria, fiica cea mare a lui Putin
Maria, fiica cea mare a lui Putin

Cu ce se ocupă Maria și Katerina, fiicele legitime ale liderului de la Kremlin

Maria, fiica cea mare a lui Putin, are 36 de ani și a fost botezată după mama președintelui. Aceasta a studiat Biologia la Universitatea din St. Petersburg, a urmat apoi Medicina la Moscova, devenind endocrinolog pediatric și unul dintre experții țării în nanism. Este, de asemenea un cunoscut genetician. A fost căsătorită cu afaceristul olandez Jorrit Faassen, cu care are și un copil. Cei doi au divorțat în mare secret.

Fiica cea mică a lui Putin, Katerina, este fizician și matematician și lucrează pentru Nomenko, o companie care dezvoltă un proiect privat în domeniul sănătății. În trecut, ea a fost dansatoare acrobatică, ceea ce ar putea avea legătură cu decizia guvernului rus de a construi un complex acrobatic de 2 miliarde de ruble.

Katerina, fiica cea mică a lui Putin
Katerina, fiica cea mică a lui Putin

Potrivit elmundo.es, între 2013 și 2018 a fost căsătorită cu miliardarul Kiril Shamalov, fiul oligarhului Nikolai Shamalov, unul dintre principalii acționari ai băncii Rossiya, considerată de țările occidentale drept „instituția financiară a elitei ruse”, și ai gigantului de petrol și gaze Sibur.