Home » Când, unde, cum » Locul din lume unde polițistele se pensionează la 26 de ani. De ce au interzis la căsătorie

Locul din lume unde polițistele se pensionează la 26 de ani. De ce au interzis la căsătorie

Alexandru Cazacu / 23.06.2021, 09:57
Locul din lume unde polițistele se pensionează la 26 de ani. De ce au interzis la căsătorie

Probabil nu multă lumea știe acest lucru, însă există o țară în lume unde polițistele ies la pensie la vârsta de 26 de ani și nu au voie să se căsătorească. Haideți să vedem unde se întâmplă acest lucru și care este motivul pentru care domnișoarele nu au voie să se mărite.

Locul din lume unde polițistele se pensionează la 26 de ani. De ce nu au voie să se căsătorească

Mai exact, este vorba despre Phenian, capitala Coreei de Nord, care este renumită pentru polițistele care dirijează traficul. Tinerele sunt alese după criterii foarte stricte, ba chiar unele au fost alese chiar de liderul de la Phenian, Kim Jong-un, potrivit presei internaționale.

Într-o țară precum Coreea de Nord, care își face propriile reguli chiar și pentru un sport precum baschetul, cele aproximativ 300 de ”doamne din trafic” din Phenian trebuie să îndeplinească anumite condiții foarte stricte. Bineînțeles, partidul comunist dictează tot ce se întâmplă în țară, inclusiv ce au voie sau nu să poarte și polițistele sau dacă se pot sau nu căsători.

Evident, într-o societate tradiționalistă precum cea din Coreea de Nord, polițistele sunt alese în primul rând pentru cum arată. Se pare că dacă decid să se căsătorească, trebuie să demisioneze imediat, iar vârsta maximă până la care desfășura activitatea în această meserie este 26 de ani. Aceste reguli li se aplică pentru că ”femeile din Coreea de Nord sunt deja măritate până la 26-27 de ani“, potrivit unui oficial coreean. Pe de altă parte, această regulă nu este valabilă și pentru cei aproximativ 400 de polițiști bărbați din capitala Coreei de Nord.

În acest loc din lume, polițistele ies la pensie la 26 de ani
În Coreea de Nord polițistele de la rutieră ies la pensie la 26 de ani

Antrenamente extrem de dure

Uniformele ”doamnelor din trafic”, cum au fost numite, sunt create special pentru ele, atât pentru sezonul cald, cât și pentru cel rece. Polițistele din trafic au apărut la începutul anilor ʼ90. Cu toate acestea, numărul lor a crescut în ultimii ani, odată cu numărul mașinilor din capitala Coreei de Nord. Se pare că acest loc de muncă este foarte solicitant, așadar programul tinerelor este de o oră lucrată cu o oră liberă.

De asemenea, domnișoarele selectate pentru această meserie sunt supuse unui antrenament extrem de dur și strict, fiind puse să repete de sute de ori mișcările robotice de dirijare a traficului. Cu toate acestea, se pare că tinerele nu sunt deranjate de acest lucru.

”Aceste repetiții sunt epuizante. Dar, de fiecare dată când eram pe punctul de a abandona, mă gândeam la liderul nostru, mă gândeam că e aici și mă privește, iar acest lucru îmi dădea putere“, a mărturisit o tânără polițistă, potrivit clickpentrufemei.ro.

Potrivit spuselor unui ofițer de poliție din Coreea de Nord, una dintre condițiile de bază pentru ca o tânără să fie angajată ca și polițistă rutieră este să fie singură, neimplicată în vreo relație sentimentală. Ba chiar mai mult de atât, acestea nu sunt admise nici dacă nu sunt destul de tinere. Așadar, dacă ești fată și ai împlinit 26 de ani, în capitala Coreei de Nord nu mai poți lucra în poliție.