Home » Știri » Știri sociale » Ce a pățit o șoferiță prinsă de Poliția Rutieră cu alcoolemie, deși consumase doar 2 mere

Ce a pățit o șoferiță prinsă de Poliția Rutieră cu alcoolemie, deși consumase doar 2 mere

Alexandru Cazacu / 19.05.2021, 15:13
Ce a pățit o șoferiță prinsă de Poliția Rutieră cu alcoolemie, deși consumase doar 2 mere

O întâmplare mai puțin obișnuită a avut loc pe străzile din România. O femeie a fost prinsă de Poliția Rutieră cu alcoolemie la volan, cu toate că nu a consumat băuturi alcoolice. Ce s-a întâmplat și ce spune dr. nutriționist Mihaela Bilic despre acest lucru, puteți afla mai departe.

O șoferiță prinsă de Poliția Rutieră cu alcoolemie, deși consumase doar 2 mere

Dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România a povestit pe o rețea de socializare cum o prietenă de a sa era să rămână fără permisul de conducere pentru că a fost depistată cu alcoolemie la volan, deși nu consumase decât două mere și și-a dezinfectat mâinile cu o soluție alcoolică. Nutriționistul susține că prietena sa a fost șocată, mai ales că este musulmană și nu a consumat niciodată alcool.

”Alcoolemie de 0,07 după ce mănânci un măr SAU o banană. Seară de primăvară pe străzile capitalei. Filtru de poliție după miezul nopții – control pentru consumul de alcool la toți șoferii. Femeia râde bucuroasă, are permisul de numai câteva luni și până acum nu a fost oprită niciodată de poliție.

Cât despre alcool, nici nu-i știe gustul, este de religie musulmană și pentru ea alcoolul nu există! Schimbă câteva replici ironice cu polițistul de genul ‘pe mine nu m-ați nimerit..’ Se dezinfectează metodic cu soluție alcoolică, scoate muștiuc-ul din punga sigilată și se pune amuzată pe suflat”, a povestit dr. Bilic pe Facebook.

O șoferiță prinsă de Poliția Rutieră cu alcoolemie, deși consumase doar 2 mere
O șoferiță prinsă de Poliția Rutieră cu alcoolemie, deși consumase doar 2 mere

Șoferița a fost dusă pentru a-i fi preluate probe de sânge

Femeii nu i-a venit să creadă după ce a văzut cifrele de pe aparatul care arăta o alcoolemie de 0.03 la mie în aerul expirat. Cu toate acestea, prietena dr. Mihaela Bilic a refuzat să recunoască că a consumat alcool și cere să fie dusă la Institutul medico-legal, pentru a i se face dreptate.

Ei bine, se pare că misterul alcoolemiei a fost dezlegat la spital, după ce medicul care a recoltat probele de sânge i-a adresat mai multe întrebări, explicând că alcoolemia poate apărea chiar dacă persoana respectivă nu a consumat băuturi alcoolice. Mihela Bilic trage un semnal de alarmă pentru conducătorii auto și spune că dezinfectarea cu soluția alcoolică de 70% a făcut ca proba să fie pozitivă. Se pare că și consumul de fructe poate duce la o alcoolemie de 0,07 în aerul expirat.

”Înainte de a-i recolta sânge, doamna doctor o supune unor întrebări neașteptate: când a mâncat ultima oară și ce a mâncat, ce gesturi a făcut înainte de a sufla în fiolă? I se explică că există o multitudine de factori care pot duce la un rezultat pozitiv și cel mai banal dintre ei este consumul de fructe.

Este suficient să mănânci un măr sau o banană și după o oră vei constata că ai o alcoolemie de 0,07 în aerul expirat! Ce s-a întâmplat? Fructoza a fermentat în ficat și s-a transformat în alcool. Deci cum o dai, cum o sucești, din fructe tot alcool rezultă, indiferent dacă le mănânci proaspete sau le pui la fermentat în butoi. Iar în cazul ei explicația a fost și mai simplă, dezinfectarea mâinilor cu soluție alcoolică de 70% a dus indirect la pozitivarea probei” a adăugat Mihaela Bilic.