Home » Life & Style » Timp liber » Cum se prepară banana bread, desertul preferat al americanilor

Cum se prepară banana bread, desertul preferat al americanilor

Violeta Badea / 15.04.2021, 14:19
Cum se prepară banana bread, desertul preferat al americanilor

Cum se prepară banana bread, desertul preferat al americanilor. Ți-au rămas banane prin bucătărie și nu le mai mănâncă nimeni? Fă o prăjitură delicioasă! Banana bread sau checul cu banane este o rețetă ușor de pregătit și are o aromă gustoasă care te va cuceri pe loc.

Cum se prepară banana bread

Banana bread arată la exterior cu un chec, iar la interior cu un carrot cake. Prăjitura are o aromă discretă de banane. În plus, este extrem de gustoasă și sănătoasă. Banana bread este alegerea potrivită pentru zilele în care primiți vizita unor prieteni sau pentru a le face o surpriză dulce celor mici. Desertul se pregătește dintr-un aluat care conține piure de banane, iar apoi se coace la cuptor. Simplu, nu-i așa?

Prăjitura va forma o crustă, iar în interior găsim miezul fraged și ușor însiropat. Te vei îndrăgosi imediat de acest desert și vei repeta rețeta ori de câte ori vei avea ocazia. Banana bread merge de minune cu o ceașcă de cafea, lapte sau de ceai fierbinte. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și modul de preparare. Veți rămâne surprinși de simplitatea ei și de rezultat!

Banana bread
Banana bread

Ingrediente

  • 340 de grame de banane decojite (patru banane mai mici)
  • 260 de grame de făină
  • 100 de grame de unt
  • 100 de grame de ciocolată
  • 100 de grame de zahăr
  • 50 de grame de nuci
  • 10 grame de praf de copt
  • două ouă
  • o lingură de esență de vanilie
  • puțină sare

Mod de preparare

Pentru început se iau bananele se decojesc și se pasează bine cu furculița. Într-un vas se adaugă untul, care este la temperatura camerei, cu o grăsime de peste 80%, iar deasupra se adaugă zahărul. Cele două ingrediente se amestecă bine, până se omogenizează. Apoi, se pun cele două ouă, unul câte unul. Deasupra se pune și piureul de banane.

Se amestecă totul foarte bine, se adaugă făina, praful de copt, sarea și esența de vanilie. Se amestecă bine în continuare, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze, iar la final se adaugă nuca și ciocolată. După ce am obținut aluatul, se pune într-o tavă de chec și se bagă la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră. Banana bread se servește rece, poate fi feliat și mâncat. Spor la treabă și poftă bună!

Beneficiile bananelor

Banana este un fruct gustos și bogat în calorii, dar cu un nivel foarte scăzut de grăsimi. Există mai multe soiuri de banane cultivate ce diferă ca dimensiuni, culoare, greutate și gust. Aceste fructe sunt foarte sățioase și sănătoase pentru organismul nostru. Bananele conțin cantități mari de antioxidanți, minerale și vitamine. Fructul are în conținut zaharuri simple, precum fructoza și zaharoza. Acestea încarcă corpul cu energie și ne revitalizează. De aceea, specialiștii le recomandă pentru consum sportivilor.

Pe lângă cele de mai sus, bananele conțin foarte multe fibre solubile, care previn afecțiunile intestinale. De asemenea, au în compoziție flavonoizi poli-fenolici, antioxidanți, cum ar fi luteina, zeaxantina, beta și alfa caroten , dar în cantități mici. În plus, este o sursă importantă de vitamina B6, vitamina C, cupru, magneziu și mangan.