Home » Când, unde, cum » Locul din lume unde primești 5000 de euro ca să te muți. Unde se află și ce condiție trebuie să îndeplinești

Locul din lume unde primești 5000 de euro ca să te muți. Unde se află și ce condiție trebuie să îndeplinești

Alexandru Cazacu / 23.01.2022, 15:55
Locul din lume unde primești 5000 de euro ca să te muți. Unde se află și ce condiție trebuie să îndeplinești

Oamenii care aleg să se mute într-o localitate din sudul Italiei vor primi fie o locuință, fie suma de 5.000 de euro, pentru a deschide o afacere. Află în continuarea articolului de mai jos care este locul din lume unde primești 5.000 de euro ca să te muți, dar și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a intra în posesia acestei sume.

Locul din lume unde primești 5.000 de euro ca să te muți

Mai exact, este vorba despre satul Roseto Valfortore. După cum spuneam, această localitate este situată în sudul Italiei și a rămas aproape pustie, având doar un număr de aproximativ 900 de locuitori. Pentru a atrage rezidenți și investitori, autoritățile au decis să reînvie localitatea.

Așadar, toți cei care doresc să se multe în Roseto Valfortore, o localitate muntoasă, cu peisaje incredibile, vor primi fie o locuință aici, fie suma de 5.000 de euro. Cu toate acestea, pentru a intra în posesia banilor, doritorii trebuie să deschidă o afacere locală în satul respectiv, după cum relatează Corriere della Sera.

Fondurile alocate de Ministerul de Interne din Italia

Autoritățile din provincia Foggia încearcă să stopeze depopularea care afectează această zonă de mai mulți ani de zile. Așadar, mulțumită fondurilor alocate de Ministerul de Interne italian, pentru zonele marginale, municipalitatea a decis a decis să aloce această sumă de bani în favoarea „noilor activități comerciale, artizanale și agricole”, care sunt gata să se deschidă pe teritoriul lor.

Cei interesați pot afla mai multe detalii în acest sens pe site-ul municipalității. În ceea ce privește afacerile, obiectivul pe termen lung este de a asigura un mediu de afaceri care să țină populația în localitate, prin garantarea unei contribuții economice unice, nerambursabile.

Conform edilului din localitate, Roseto Valfortore trebuie repopulat. Se pare că în urmă cu aproximativ 50 de ani, satul avea mai bine de 1.500 de locuitori, însă mulți dintre aceștia au plecat din cauza lipsei de infrastructură.

Locul din lume în care primești 5.000 de euro ca să te muți
Locul din lume unde primești 5.000 de euro ca să te muți. Unde se află acesta și ce condiție trebuie să îndeplinești

Autoritățile italiene luptă împotriva depopulării

Resursele vor fi alocate în ordinea cronologică de primire a cererilor, în limita disponibilității fondurilor care ar putea fi majorate într-o a doua fază a proiectului. Înscrierile se încheie pe data de 28 februarie a acestui an.

„Locuitorii din Roseto care au emigrat vor avea un stimulent să se întoarcă, vor avea prioritate față de ceilalți, dar cei care vor să se mute pentru a întreprinde o nouă activitate aici vor fi la fel de bineveniți”, a spus Lucilla Parisi, primarul care își execută al treilea mandat neconsecutiv în localitate, potrivit oicanadian.com.

Localitatea nu este la prima inițiativă de combatere a depopulării. În primăvara anului precedent, primăria condusă de Lucilla Parisi a decis să repartizeze casele părăsite unor persoane sau investitorilor. Proiectul a fost similar celor în care au fost scoase la vânzare sute de locuințe pentru suma de doar 1 euro. Acum, rămâne să vedem dacă strategia autorităților va funcționa, iar Roseto Valfortore va câștiga lupta împotriva depopulării.